Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lagemyr

Lagemyr

Medlem
  • Registrerad 2006-04-09
  • Senast aktiv 2011-11-24
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Lagemyr har skrivit i forumet.

1

Iphone funkar bara tillsammans med Centrex, som i grunden är baserad på det fasta nätet, men inte med Telia Jobbmobil Växel. Däremot funkar den med Tele2's mobila växel som är väsentligt billigare än Centrex.

Vi köpte iPhones med Telia Vänner (69:-/mån i 18 månader). Jailbreakade och låste upp med Yellowsn0w. Kör Tele2 Mobila Växeln med både fasta och mobila nummer till varje telefon. Alla växelkommandon inkl vidarebefodring av samtal fungerar.

Trots att vi fick teckna abonemang i 18 mån. på Telia som vi inte kommer använda och köpa telefonen dyrare än om vi skaffat Centrex blev totalkostnaden med fast avgift för både data och telefoni 250:- billigare i månaden per telefon hos Tele 2.

Bump.

Detta problem är det enda som står i vägen för att vi skall få iPhones till jobbet. Det verkar som om problemet gäller alla mobila växlar och att iPhone inte är den enda mobilen som inte fixar att vidarebefodra samtal. Enligt en Telia-försäljare har dom ett utvecklingsteam som jobbar på problemet.

Någon som vet mer? En lösning på det här vore inte dumt.

Lysande, precis en sån lösning jag sökte. Lite pilligt som du säger men inte oöverkomligt, det skall nog gå bra. Och med två extra SATA-kontakter kan man ju köra på en sådan här när man ändå är igång och få möjlighet till extern RAID via eSATA. Bättre än jag vågade hoppas på. Tack för tipset.

I min gamla G5:a har jag tagit ut DVD-brännaren och satt in en IDE-disk som jag kör OS X ifrån för att kunna köra Raid 0 på SATA diskarna. Raiddiskarna används till videoredigering och jag vill inte ha systemet på en raidkonfiguration, därav denna lösning.

Nu skall jag köpa en Mac Pro och undrar om jag kan göra samma sak där? Jag vill ha Raid 0 på fyra SATA diskar och köra OS X och Final Cut från en femte disk. Det finns ett ledigt utrymme för en andra optisk enhet, kan jag sätta in en disk till där? I så fall, är det SATA som gäller där också?

1