Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nyteknik

Nyteknik

Medlem
  • Plats Bengtsfors
  • Sysselsättning Grälsjuk naturälskare med stort lager av europavägkartor.
  • Registrerad 2003-05-29
  • Senast aktiv 2021-08-27
  • Antal inlägg 365

Foruminlägg

De senaste inläggen Nyteknik har skrivit i forumet.

Ursprungligen av carlsson:

Dropbox och iCloud fungerar inte riktigt på samma sätt, nej. Men bägge är molntjänster, ja. iCloud är inbyggt i Apples ekosystem medan Dropbox kräver en app. Uppenbar annan skillnad är att allt du lägger på skrivbordet sparas i iCloud Drive, medan Dropbox kräver att du lägger dokumenten i Dropboxmappen för att nås via Dropbox. Det finns en del andra skillnader men gillar du Dropbox så fortsätt med det.

Du kanske ökade ditt utrymme på iCloud eftersom du ville ha backup av dina bilder? Och sen har du inte riktigt förstått vad du har köpt och är nu skeptisk till vad du har egentligen...?

Det går att använda Dropbox istälet, men då behöver du flytta ditt Bilder-bibliotek enligt länken jag relaterade till innan. Sen är mitt tips att du sparar allt på Dropbox hädanefter så att du har en extern backup när din dator stjäls eller brinner upp.

Lycka till!

Tack! Håller just nu på att göra som det beskrivs vid länken du uppgav. Och det var precis som du beskrev det, om varför jag ökade utrymmet på iCloud.

Ska se hur det går att lägga över det nuvarande bildbiblioteket på drygt 4 GB och hantera det från Dropbox. Men visst framstår det som idiotiskt eftersom jag ju använder Bilder, Mail osv – och det gör även mina barn. Vi har iPhones, Mac Mini och Macbook. Inte en PC eller Android så långt ögat når. Men jag har uppfattat det som att jag har ”för mycket” på Dropbox för att kunna byta till iCloud, men det krävs ju inte mycket eftertanke för att inse att det är idiotiskt tänkt.

Ursprungligen av carlsson:

Samtidigt når du allting från alla dina enheter (plus internet) utan att behöva tänka, vilket är idiotbra för mig åtminstnoe.

Med Dropbox är det ju prrecis likadant och som jag skrev i trådstarten har jag sedan flera år Dropbox, med massor av ledigt utrymme.

Ursprungligen av carlsson:

Som svar på din fråga; Mecka INTE runt i Bilder-mappen!

Har redan gjort som jag skrev i trådstarten. Kommer orsaka problem?

Se bild här nedan. Hur tusan ska jag förstå den?

Minns inte varför jag gjorde det, men det framstår nu som ett stort misstag att jag aktiverade iCloud, iCloud Drive och sedan ökade lagringsutrymmet från 5 till 200 GB. Jag hade redan och sedan flera år Dropbox med massor av ledigt utrymme! I något läge blev jag oroad över att back up av bilder dit inte fungerade och sedan dess har jag iCloud här och där och hit och dit. Avskyr det!

Så angående bilden. Hur tusan ska jag förstå den? Drygt 3,5 GB på iCloud Drive men 42 GB på iCloud? Varför syns inte allt på iCloud Drive?!

Jag vill bli av med lagring på iCloud och ha allt på Dropbox. Började idag att lägga över original från Användare/Bilder/Bilder-bibliotek/Originals till Dropbox. Men där har de ju kryptiska namn som gör att allt hamnar i kronologisk huller om buller. Kanske något jag får leva med för att slippa iCloud.

Har samma problem nu – men inte lika ofta – efter uppdateringen till Catalina (Safari 13.0.4).

Ursprungligen av frazze:

Drabbar alla plattformarna med Safari.

www.dn.se är den enda ”plattform” som beter sig såhär för mig.

Kommer inte in idag den 3 juli 2019 med Safari och Mojave 10.14.5. Sanslöst irriterande för oss som betalar för prenumeration. Har fungerat felfritt hela våren, men nu började höstens problem igen.

Om jag avslutar jag Safari och startar om – kommer jag in direkt.

Jag har bestämt mig för att skicka logikkortet till Rossmann Repair Group i New York. Kanske låter drastiskt/dyrt, men verkar faktiskt som det både säkraste och billigaste alternativet när jag tittar på Youtube och läser på https://mailin.repair/about

Senast redigerat 2017-03-15 17:26
Ursprungligen av kladda:

Var har du kört fast?

Med hela grejen, så att säga. Behöver hjälp. Skickar PM!

Ursprungligen av andas:

Ultraljudstvätt... innebär det att man stoppar logikkortet i ett vattenbad? Låter lite risky i min värld, men det är kanske så man tvättar elektronikkomponenter? Ultraljud fungerar onekligen bra för att ta bort skräp i andra fall.

Det är så det går till. Alkohol för att skölja bort vattnet efteråt.

Ursprungligen av Alix:

Trist. Det där var nog toppen av isberget.

Ett isberg? Problemet är ju ändå ganska avgränsat. Fungerar med extern skärm, tänker jag på.

Det hjälpte inte.

Sådär. Före och efter ultraljudstvätt (vänster före och höger efter). Inte så illa, eller hur?! Ska låta det torka nu och se om det här hjälpte.

Ursprungligen av kladda:

Hur har det gått för dig?

Uppskattar att du frågar!
Sådär. Skulle behöva en hel del tid med FileMaker med trial and error för att bli varm i kläderna. Ganska mycket bambi på blank is nu. Är van vid InDesign, Illustrator etc. och det här är något helt annat.

Ursprungligen av IngoX:

Sådana personer finns, det svåra är att hitta dem! Det sägs att de ska gå att hitta via Pokémon Go, men de är väldigt sällsynta.

Om du har en sådan person i din bekantskapskrets eller hittar någon som tar sig an uppdraget professionellt, vårda den relationen väl och betala skälig timlön. Det är en god gärning för både miljö och ekonomi att reparera elektronik så att den kan göra ytterligare nytta innan den förpassas till ÅV-stationen.

Sannerligen.

Jag ska börja med att se vad det ger för resultat att stoppa logikkortet i en ultraljudstvätt. Har mailat Louis Rossmann (som lagt upp klippen på Youtube här ovan) och hoppas att han kan ta sig an logikkortet om ultraljudstvätt inte hjälper.

Ursprungligen av Alix:

...kabelns anslutning på logikkortet, eller något annat fel på logikkortet...

Såhär ser det ut. Man ser ju här att de fyra första/sista ser brända ut.