Mycket skitsnack om IE, som sånär som på hastigheten varit kanonbra och har mängder med smarta funktioner. Kan någon tala om vad som saknas i IE (inte tabbar tack, det är ett "ganska" sent påfund) och som gör andra webbläsare så mycket bättre för användaren???

Nu kör jag själv Safari numera, för att det är snabbare, men jag skulle hellre använt IE om det var lika snabbt. I mina ögon fanns det inte mycket konkurrens innan Safari dök upp.

Det är inte seriöst att prata om att banker etc borde anpassa sina sidor till alla dessa webbläsarvarianter med minimalt antal användare (Opera för mac mfl). Det värsta är att med den marknadsandel macen har nu är det väl bara en tidsfråga innan det inte kommer att gå att köra banktjänster alls om man inte har pc (själv använder jag Skandiabankens utmärkta tjänst, som bara fungerar i... Netscape 7). Särskilt om nu Microsofts browser inte längre kommer att fortsätta utvecklas. Tidigare har man ju i alla fall kunnat hävda att de borde kunna utveckla versioner som åtminstone fungerar för IE på både mac och pc.

Vad gäller utveckling för flera browsers skulle de flesta ekonomiansvariga självklart inte godkänna de merkostnader det innebär att utveckla sidor som fungerar för alla möjliga browsers och operativsystem. De vet att macens marknadsandel är så liten att antalet drabbade kunder är väldigt begränsat.

Så storleken har betydelse, IE för mac var inte bara en bra, men långsam, browser. Den var också dominerande på marknaden, och fungerade därför på fler sidor eftersom dessa anpassats efter giganten på marknaden. Att detta i en del fall beror på att Microsoft avsiktligt sett till att andra browsers fått upp felaktiga sidor, är naturligtvis förjäkligt. Men för normala användare, som inte älskar kommandorader och felsökning, spelar det ingen roll varför IE visar sidorna som de skall, det viktiga är att det fungerar.

Så i korthet tror jag att det är riktigt illa att Microsoft slutar utveckla IE för mac...