Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan_a

johan_a

Medlem
  • Registrerad 2003-06-21
  • Senast aktiv 2009-01-06
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen johan_a har skrivit i forumet.

Jag har äntligen hittat felet efter mycket letande. Jag har använt DHCP på serverdatorn under flera år utan problem. Detta går inte längre. Av någon anledning fungerar inte SQL-klienter då DHCP är på (Allt annat funkar som tex. fildelning). När jag sätter fast IP-adress(Samma som DHCP gav) verkar allt fungera. Kan det vara routern som inte funkar som den ska kanske? Mycket konstigt fel tycker jag.

Nja, Inte bara på morgonen. Jag var kanske lite otydlig. Det är helt enkelt lite som det själv vill... Idag fick jag inte igång det förrän kl 15.00. Ibland räcker det med att återansluta någon gång. Det körs en SQL-dump kl 11.00, men jag tvivlar på att den påverkar det. Det är flera användare anslutna. Localhost kan alltid anslutna, men klienter på nätverket har ofta problem. Ibland tycker jag att det hjälper att starta en av klienterna och logga ut, för att få övriga krånglande att funka. Sedan funkar allt. Ibland kan ingen klient logga in (förrutom localhost). Jag kan ju även nämna att det går bra att starta MySQL Query Browser. Det är mina egengjorda RealBasic-programm som har problem.

EDIT
Nu har jag uppgraderat till MySQL 5.0.37 utan framgång.
Jag har nu kl 16.00 tre klienter som ansluter utan problem och en som inte kan ansluta. Hur kan detta skifta? Det är precis som om klienten måste vänja sig vid att ansluta, sedan funkar det hela dagen... Kan ha något med DNSadresser eller liknande att göra?

Senast redigerat 2007-03-15 16:01

Hej!

Jag får upp felet "Can't connect to MySQL server on '(Min server IP)' (4)" error 2003 när jag försöker ansluta till en mysql databas på en remote dator i samma. Det tråkiga är att det inte sker varje gång, utan mest på "morgonen". När det väl gått igång en gång så brukar det lösa sig under resten av dagen. Mycket irriterande. Behöver akut hjälp.

MySQL 5.0.27
OS X 10.4.8 och 10.4.9

Mvh
Johan Augustsson

Jag hittade felet!

Excel tycker helt enkelt inte om när två volymer heter lika dant. När jag döpte om min hårddisk till Macintosh och kopplade upp server-volymen Macintosh HD så funka allt perfekt!

Nej, Den är helt stängd och har rätt rättigheter

Hej!

Jag kan inte komma åt Excelfiler på OS X genom nätverket på vissa datorer. Två av datorerna kan inte komma åt varandras filer, men alla andra datorer fungerar ok. Så här är det.

Dator 1 -> Dator 2 FEL
Dator 2 -> Dator 1 FEL

Dator 1 -> Dator 3 OK
Dator 3 -> Dator 1 OK
Dator 3 -> Dator 2 OK
Dator 2 -> Dator 3 OK

Felet jag får i Excel är:

"Kommer inte åt 'myFile.xls'.

Filen kan vara skrivskyddad eller så försöker du komma åt ett skrivskyddat område. Eller så svarar inte servern som dokumentet är lagrad på"

Jag har kollat rättigheterna på filerna....
Vad kan vara fel mellan dessa två datorer?

Det var inte det jag tänkt mig. På så sätt får jag inte "kolumnerna" i kant med varandra utan genererar detta:
Per Persson 23
Nils Nilsson 24
Patrik Å 43

Hej!

Jag har en SQL-fråga liknande denna

select a, b, c from test
Posterna innehåller
a: Per, Nils, Patrik
b: Persson, Nilsson, Å
c: 23,24,43

Jag skulle vilja få SQL att formatera denna texten som en tabell:
Per......Persson....23
Nils......Nilsson.....24
Patrik...Å.............43

Gör man bara en CONCAT får man ju inga mellanrum(punkter) instatta.
Per Persson 23
Nils Nilsson 24
Patrik Å 43

Några förslag?

Hej!

Jag har lyckats skapa en SSH tunnel och skulle nu vilja kunna skicka och ta emot filer till min fjärranslutna dator. Hur gör jag detta på enklaste sättet? Att får FTP att fungera genom ssh tunneln är ingen bra lösning eller?
Andra tips?

Tack!

Det funkade utmärkt. Tack så mycket

Hej!

Mitt ursprungsproblem var att ja inte kunde avbryta en NSRunAlertPanel med esc (endast knappen "Avbryt" funka). Nu har ja kommit på att om knappen heter "Cancel" så funkar det bra, eller om jag localiserar nibfilen till svenska. Allt detta beror på att min applikation som ENDAST är svensk är inställd på engelska som standard. Går detta att ändra på något sätt. OBS Jag vill inte localizera mina filer (ha en Nibfil med engelska och en med svenska), utan endast en svensk nib fil.

Hur gör man detta?

Tack!!

Verkar fungera bra. Hoppas bara att denna funktionen använder den nya versionen av ISO8601

Hej!

Jag har letat förgäves efter en funktion som räknar ut veckonummret från en datum. Någon som har en funktion i tex C eller Obj-C för att räkna fram en vecka på svenskt vis (ISO8601:2000)

Hej!

Jag har en utskriftsfunktion i ett cocoa program som först ska skriva ut ett antal poster och efter det lite statistik. Problemet är att posterna och statistiken är utformad på helt olika sätt vilket ger mig stora problem med alla beräkningar på sidhöjder, automatisk justering av text mellan två sidor, marginaler mm.

Finns det något enkelt sätt att lösa detta på? Tex. Skriva ut två NSView med en NSPrintOperation eller hur brukar man lösa sådana problem? Jag skulle ju kunna skriva ut två skilda NSView, men då får jag ju två utskriftsdialoger vilket inte är acceptabelt.

Tack so mycket!!

Ska titta narmare pa det sen, men jag tycker det verkar vara mycket bra tips!