Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
leenus

leenus

Medlem
  • Registrerad 2003-07-06
  • Senast aktiv 2009-10-08
  • Antal inlägg 156

Foruminlägg

De senaste inläggen leenus har skrivit i forumet.

Om du vill ha olika upplösningar för olika program kanske du ska kolla på SwitchResX.

Bytte kabeln till en DVI-D single link, samma längd. Nu funkar det utan problem. Vet dock inte om det var single/dual som gjorde det eller om den gamla kabeln var kass.

Kredd till Kjell & Co för bra service för övrigt. Och till er som svarade såklart.

Tack. Jag har kört "sök efter bildskärmar" tusen gånger. Dessutom raderat bildinställningarna (windowserver) och startat om. No luck.

Bjarte: Vilken konfiguration menar du? En annan dator/skärm? Har testat en annan Macbook som sagt, men har ingen annan skärm att testa på.

Får nog gå och byta kabel då.

Hej,

Har tidigare drivit en 23-tums Sonyskärm (SDM-P234) med min vita Macbook (Vit 2.0 GHz) med en DVI-D Single Link kabel på typ två meter och Apples mini-DVI->DVI-adapter. Inga problem alls.

Nu köpte jag en fem meter lång kabel (DVI-D Dual Link) istället och bilden vill inte dyka upp. Just när jag kopplade in den såg jag bilden på Sony-skärmen, men nu hittar datorn inte skärmen.

Har även testat med en annan, nyare Macbook.

Dvi ska väl gå att köra på fem meter utan problem?

Kabeln är en billigare variant från Kjell & Co.

Du kanske ska ha se till att ha en backup av hela skivavbilden eller köra någon slags RAID-lösning, men det är lätt att vara efterklok.

Den här tråden startades för snart ett och ett halvt år sedan och ingen har kommit med en lösning. Men hopplös optimist som jag är så har jag min trasiga skivavbild kvar.

Med Filejuicer lyckades jag få ut en del, men resultatet är så rörigt att det knappt är värt besväret. Jag var tvungen att göra någonting innan jag kunde köra Filejuicer på den, men nu minns jag inte exakt vad det var. Googla filejuicer, sparse image och felmeddelandet så kanske ni hittar någonting. Hittade ett tips i ett forum minns jag.

Jag har också börjat få missfärgningar. Ska avsluta några jobb innan jag lämnar bort datorn, men sedan vore det gött med en ny front. Hur lång tid tar sådan service?

Jag hade vad jag tyckte var typiska problem omstarter på min MacBook 2.0GHz. Men när även vanliga kernel panics började dyka upp funderade jag på om det inte kunde ha med minnet jag installerat, 2 GB TwinMos-minne från Komplett.se, en modell som fungerat klockrent för andra.

Jag bytte tillbaka till originalminnena och omstarterna försvann helt. Satte i TwinMos-minnena och efter tio minuter startade datorn om sig.

Så: Om ni har problem med omstarter och har installerat eget minne, testa först att byta tillbaka. Att köra med 512 MB medan komplett.se tuggar sig igenom reklamationen är inte kul, men betydligt bättre än att skicka iväg nya datorn på reparation.

Tiden för neopren och rymdskeppsdesign är förbi. Fjollig är det nya hård. MacBookfodral ska vara i stoppade, sydda i tyg och ha ett fint mönster.
Bagit har några fina mönster, men tyvärr måste man måttbeställa om fodralet ska passa MacBook 13". Jag har mailat och frågat. Om fler gör det kanske de börjar sy MacBookfodral som standard, vilket är betydligt billigare.

Är det någon som har erfarenhet av Bagit?

Andra som jag överväger är Fabrix och Foofs lite mer sansade modeller.

Fler förslag?

Ok, tack för kommentarerna!

Airport är inbyggt, ja. Höljet är varken sprucket eller buckligt. Så 2500-3500 känns verkligen som i underkant.

Hej!

Jag funderar på att sälja min Powerbook Titanium 867 MHz med 768 MB RAM och 60 GB hårddisk. Skärmen är på 15 tum som på alla TiBooks och har Airportkort och Bluetooth via en liten D-linkadapter.

Batteriet är bytt för ungefär ett år sedan och fungerar utmärkt och Tiger i original följer med.

CD-brännaren verkar trasig men den läser CD och DVD utan problem. Skärmen har några döda pixlar som inte stör om man inte tittar efter dem. Efter tre år har datorn naturligtvis några repor, men äver över lag i gott skick. Två laddare följer med, vilket är praktiskt om en sitter fast under skrivbordet och den andra alltid ligger i väskan.

Övrig specifikation på apple-history

Jag vet att det är fel att posta annonser i denna del av forumet, men jag vill mest ha en rimlig prisuppskattning från opartiska som inte själva är intresserade av att köpa den. Men om någon är sugen så är det bara att kontakta mig med ett bud.

Sitter också med CS1, så det skulle kvitta. Nu har jag iaf dragit över alla objekt manuellt och det gick ju fint. Tack för hjälpen.

Tack för kvickt svar.

Är det verkligen inte möjligt att automatiskt få över bilden i photoshop med varje objekt som ett lager? Märkligt.

Visst kan jag gömma/visa objekten även i illustrator, men det här ska bli en mall för en webbild som ska kunna användas av andra än mig och jag tänker mig att export från photoshop är enklare än från illustrator.

Hej!

Jag sitter med en Sverige-karta i Illustrator där varje landsting utgörs av en separat polygon. Nu vill jag skapa en mall i Photoshop som gör det lätt att tända och släcka landsting. Hur får jag enklast över bilden i Photoshop så att varje polygon (objekt) blir ett eget lager?

När jag helt enkelt öppnar illustratorfilen i Photoshop plattas den ju till. Samma sak händer om jag kopierar illustratorfilens innehåll och klistrar in i ett photoshopdokument.

Sitter med en kompis iBook och tänkte starta om från Tiger-skiva för att reparera rättigheter. Det märkliga händer när jag startar om med c-tangenten nedtryckt.

Det dyker upp två illustrationer som tycks säga åt mig att byta batteri i min Apple-mus och styrplattan slutar fungera. När jag bootar OS X fungerar den utan problem. Grejen är att datorn inte har, och vad jag vet aldrig har haft, någon mus inkopplad.

Har aldrig sett en sådan symbol förr. Någon som har en idé om vad som är fel? Är styrplattan trasig på något sätt?

iBooken kom med Tiger installerat och skivan jag försöker starta från är min egen som köptes separat, men det kan väl inte spela någon roll.