Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
marcusbabe

marcusbabe

Medlem
  • Namn Marcus
  • Plats Norrköping
  • Sysselsättning Informatör, webbredaktör Kommunal Öst
  • Registrerad 2003-07-21
  • Senast aktiv 2014-02-21
  • Antal inlägg 247

Foruminlägg

De senaste inläggen marcusbabe har skrivit i forumet.

Med en ny Macbookpro och ett fräscht Final Cut Pro x sätter jag mig ner och ska börja producera. Döm om min förvåning när jag ska importera en mapp med video_ts filer. Men det funkar inte. Installerar MPEG streamclip som bara klagar på att datorn kräver Apple QuickTime MPEG-2 Playback Component, trots att det nu finns native-stöd för detta i Mountain Lion. Fortsätter och exporterar vob filen i Streamclip till mpeg2. Nu går den att öppna i Quicktime och där exporterar jag den till .mov som FCPx klarar av. Men där händer det att ljudet försvinner efter 2 minuter. Vad ska jag göra?

Tackar på förhand
Marcus

Okej Json_81 kan vara ICS som är problemet..

Ja jag har den senaste klienten på Macen och det har funkat i flera år nu. Men Android appen funkar inte. Fick det att funka för ett tag sen på Gingerbread, det kan ha att göra med Ice cream sandwich som jag installerat på mobilen...

Har testat allt nu med alla inställningar. Jag kommer åt min MyPlexserver men när jag startar en film får jag ingen bild utan bara ljud. Spola går också bra. Något jag kan göra? Testade att uppgradera till nyaste Beta Plex Server men ack.

marcus

Måste väl gå keptang! Men ingen har gjort det!?

Kenjon! Kan du förklara lite hur i så fall?

Är det någon som har gjort det. Jag gillar verkligen inte Boxee:s grafiska och stabbiga utseende. Men nu har jag en Boxee som jag hellre skulle vilja nå PMS på något sätt med/i. Jag antar att det inte finns någon sådan lösning?

/marcus

Har också samma problem. Ibland hittar Macbooken och iMacen varann men hipp som happ så tappas kontakten. Jag blir galen.

marcus

Har precis satt in en ny netgear för den var lite snabbare än den fungerande Belkin osm jag hade. Nu har jag ett problem. Routern fixar trådlösa nätverk och det går att koppla upp till internet med alla datorer jag har. Men jag skulle vilja få tillång till mina andra macar i nätverket som det gick innnan med Belkin. Jg ar ställt in på att routern ska användas som dhcp-server. Men varför hittar inte "inställningsprogrammet för routern" några anslutna enheter?!

vad gör jag för fel?!

Försöker göra en superenkel( då jag inte är någon hejare på hemsidesskapande) sida med iWeb.
Jag vill ha ett RSS-flöde men jag fattar inte hur jag lägger till det. Det ligger ju färdiga RSS-knappar men när jag lägger ut min podcast och publicerar hemsidan så klan jag inte "prenumerera" på något RSS-flöde.
Har testat hemsidan med Feed Validator for Atom and RSS men den säger: It looks like this is a web page, not a feed. I looked for a feed associated with this page, but couldn't find one. Please enter the address of your feed to validate.

Så vart hittar jag självaste feed adressen?

Tack på förhand
marcus

Hej.

Har nu hållit på i några veckor med att försöka få ihop alla bildbibliotek som jag har haft. iPhoto/Aperture på två datorer och en extern disk. Det jag har jobbat med är att jag vill ha alla bilder i ett enda bibliotek i Aperture 3. Så långt allting ok. Men nu visar det ju sig att när jag ska exportera lite bilder så är det en gul liten ruta med varningstriangel och utropstecken och dialogrutan säger att Master File is unavailiable. Den finns alltså inte. Och det intressanta är att en del av bilderna är det så att det endast är en bild i serien som är tagen som inte masterfilen hittas på.
Vad ska jag göra för att Aperture ska hitta Master filen och lägga in den i det bibliotek jag jobbar med och behålla "masterinformationen" i det biblioteket som jag vill använda(om jag nu hittar msterfilen i någon av de typ tio backuper jag har gjort).
Väldigt tacksam för en pedagogisk genomgång hur jag gör.

Tack på förhand
marcus

Har macar och en Android-nalle. Och jag förstår inte fuzzet om app-store! Finns ju market för android. Där nästan allt också är gratis...

sjukt sugen på Galaxy S då jag själv har Galaxy Spica...

NoName grejer suger verkligen...

Just att Plexgear är Kjell&Cs egna märke och de har ingen hemsida mer än Kjelles egna...

marcus

Köpte den billigaste Plexgear och testade: Macen kände inte ens av den. Körde genom Parallel desktop och den kände av den. Tills jag insåg att programvaran ligger på en mini-cd(har iMac och MacBook).
Ha ha ha rätt åt mig. Snålheten bedrar visheten ibland.