MacWorld stänger inte alls dörrarna. Allt som fanns på vår "gamla" webbplats kommer att vara kvar i en eller annan form och fortfarande vara tillgängligt för alla.

Det som kommer att skilja sig är att prenumeranter kommer att få tillgång till fler funktioner och naturligtvis slippa den stökiga prenumerera-nu-förstasidan. Det ska löna sig att prenumerera.

En liten skillnad från den "gamla" webbplatsen är att nyheterna är öppna för alla i tre dagar. Anledningen är så klart att driva trafik. Vår webbplats tillhör fortfarande en av de allra mest besökta data/it-relaterade webbplatserna i Sverige. Och på IDG är det bara Computer Sweden som är större.

När det gäller forumen som vi tog över från Macpressen, så har de en stor skara trogna användare, som är vana med det gamla gränssnittet. Där ser vi alltså inte någon anledning till att göra några stora förändringar i dagsläget.

Att forumen, och radannonserna, ligger på en OS X-server, gör det också lite knöligt att integrera med resten av webbplatsen.

Att vi ligger på NT-servrar i övrigt är helt enkelt av den anledningen att det puliceringssystem vi använder är en del av ett större system som hanterar produktionsflöden både på webben och i tryck. Detta system är gemensamt för hela IDG, och det skulle bara vara korkat att dra på sig talibanhatten och uppfinna hjulet på nytt.

Visst skulle jag också köra allt på OS X-server, men avvägningen mellan att sköta tekniken bakom eller att förse tidningen och webbplatsen med innehål, så har jag valt det senare.

Allt är alltså same, same but different.

/ Joachim Johansson, webbredaktör, macworld.se