Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
joyofsound

joyofsound

Medlem
  • Registrerad 2003-08-25
  • Senast aktiv 2011-01-26
  • Antal inlägg 92

Foruminlägg

De senaste inläggen joyofsound har skrivit i forumet.

Ett litet förtydligande.

Den här tråden startades inte för att gnälla utan för att informera. Jag vet att
vissa på det här forumet tycker om att reparera och förbättra sina enheter själva.
Därför misstänkte jag att nyheten om Apples specialskruvar (som avser att försvåra för
användare att öppna sina inköpta produkter) kunde vara av intresse för dessa personer.

Att sedan vissa personer börjar gnälla så fort ett enda negativt ord yttras kring
Apples beslutsfattande är en annan femma. Den diskussionen har jag inget intresse
av eftersom den är urgammal och dödstråkig.

Over and out.

PS. Till alla ni som tycker att man borde ägna sig åt vettigare saker än att prata om skruvar: Tror ni på fullt allvar att det ena utesluter det andra? Att man inte kan vara engegerad i tex samhällfrågor bara för att man råkar gilla att laga saker man köpt? Ägnar ni 100% av er tid åt livsviktigt världsförbättrande?

Senast redigerat 2011-01-26 10:04
Ursprungligen av acke:

Mitt batteri i min 3GS är uselt. Jag räknar med att ha min telefon till iPhone 6, ungefär 1.5 år till alltså. Vill inte ens tänka på hur dåligt batteriet är om 6 månader. Tror folk har blivit lite blinda i den här frågan.

Aha. Då är det ju såklart intressant att fråga dig hur du överväger att lösa problemet.
Lämna in telefonen till Apple? Byta batteri själv?

Ursprungligen av BlackSmp:

Det är ju därför som vi blir så debattsugna... Eftersom vi alla gillar att säga att folk med andra värderingar än min egna har fel...:)

Speciellt eftersom inledningsinlägget inte stämmer (om vi nu ska tala semantik och sådant med glimten i ögat)

Inte förhindrar skruven användare från att reparera Apples produkter eftersom den går att lämna in för service.

(Men vi behöver inte diskutera detta...)

Visst. Det borde stå "[...] ny skruv som är ämnad att förhindra användare från att reparera Apples produkter produkter på egen hand". Personligen tror jag dock att inlåsta batterier är en del i en strategi som går ut på att få användare att byta dator/telefon/iPod oftare istället för att reparera den. Det är dyrt att låta Apple byta batteri, man måste även skicka iväg sin enhet om man inte bor nära ett auktoriserat serviceställe.

Men det är ju så klart min egna misstanke och inte något allmänt logiskt resonemang.

Ursprungligen av MatsOlov:

Eftersom många inte ens kan skilja på en philips och en stjärnmejsel så förstår jag att det kan vara svårt med ännu ett verktyg. Det bevisar bara tesen att de flesta inte skall skruva i sina fina nya tekniska prylar.

Trist attityd. Att tex byta HD i en macbook är inte svårare än att skruva ihop en ikeamöbel. Antagligen lättare. Jag tror de flesta kan lära sig att göra enklare ingrepp i sina elektroniska prylar, ungefär som att sy in en knapp eller laga ett mål mat. Svårt första gången men lätt att lära sig. Mycket handlar om att lita till sin egen förmåga. Tyvärr är det allt för vanligt att självutnämnda tekniska experter tycker om att trycka ner de som anses vara okunniga, antagligen i ren självbevarelsedrift. Ditt gnälliga tvivel påminner mig om detta.

Som tur är finns det kunnigt folk som tycker om att dela med sig av sin kunskap. Har fått hjälp av flera vänliga själar på tex det här forumet när min hård- eller mjukvara har strulat och därför lyckats fixa saker jag trodde jag var helt oförmögen till.

Senast redigerat 2011-01-24 14:37
Ursprungligen av Robo-X:

Apple slutar att uppdatera telefonen innan batteriet blir så dåligt att det måste bytas ut. Se original iPhone.

//Rob

Det låter ju inte alls speciellt bra. Får mig att tänka på Planned obsolescence

Det här gäller ju inte enbart telefoner heller. Även Apples bärbara har ju instängda batterier nuförtiden. Använde tex min powerbook g4 (med utbytbart batteri) i 8 år. Betydligt längre än batterilivslängden.

När batteriet blir gammalt och inte fungerar längre.

Alltså, den underligaste responsen i den här tråden är ni som blir upprörda på att det skrivs vad ni kallar "skitartiklar" om Apple. Allvarligt? Om ni nu gillar Apple så mycket borde ni se ett värde i att de de utsätts för kritisk granskning. Tror ni att Apple kommer tillverka bättre produkter om de bara får okritiska ryggdunkar?

Personligen önskar jag att Apple satsade på att göra batteribytet enklare i stället för svårare. Är det någon som inte håller med om att det skulle vara bättre om man kunde byta batteri själv i sin telefon och dator? Vad är era argument för att batteriet bör vara inlåst?

jag håller med. man behöver knappast vara "intresserad på riktigt" för att vilja byta ut batteriet i sin telefon själv. personligen ser jag det som något oerhört grundläggande. batteriet har ju trots allt begränsad livslängd och är dessutom nödvändigt för att telefonen ska fungera. cykelanalogin är utmärkt. att laga en punktering på sin cykel är för många en självklarhet, dessutom väldigt enkelt om man har gjort det ett par gånger. kräver knappast utbildning eller någon krystad service-licensering.

den här tråden handlar ju om apples skruvar just av den andleningen att det finns människor på det här forumet som är intresserade av sådant. människor som tycker om att laga sina datorer och telefoner. att apple och andra stora företag utsätts för kritisk granskning är väl bra. varför är det tröttsamt?

MatsOlov: Vad drar du för slutsats av det? Att användare inte kan ta ansvar för sina egna handlingar? Jag tycker det finns många fina exempel bland annat i det här forumet, på männsikor som med framgång har uppgraderat hårdvaran i sina gamla datorer. Jag har tex bytt hårddisk tre gånger i min powerbook G4. Det var busenkelt. Trots att jag har begränsade kunskaper. Följde bara en av guiderna på ovan nämnda iFixit.

MatsOlov: det låter iofs som en kraftig generalisering. bara för att vissa strular till det och dessutom är otrevliga betyder det väl inte att alla är på det sättet? dessutom brukar väl garantin för det mesta påverkas av vådliga ingrepp?

varför detta agg mot hemafixare? att kunna byta batteri i sin egen telefon är väl inte för mycket begärt? även om man inte gillar att skruva själv kanske man har en kompis som kan hjälpa till? att reparera saker själv är bra för både miljön och människors privatekonomi.

iFixit rapporterar om en ny skruv som är ämnad att förhindra användare från att reparera Apples produkter [update:] på egen hand

Okänt videoformat "vimeo".
Senast redigerat 2011-01-24 16:15

NY Times fantastiska David Pogue "försöker" här i en recension förklara varför Windows Vista inte plagierat OSX.

haha

http://video.on.nytimes.com/?fr_story=d14603c1e23e6ce37920a8134a2e27b1405a4991&rf=bm

tack så mycket. jättesnällt att du tar dig tid...

jag hittade filen i ovon nämnda mapp. hur ska jag få programmet att förstå att filen ligger i en annan mapp?