Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alimony

alimony

Medlem
  • Registrerad 2003-09-07
  • Senast aktiv 2006-12-02
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen alimony har skrivit i forumet.

Ursprungligen av sebbe84:

äre någon mer än jag som har fått ett medelande när man har laddat upp ett bidrag...det stod att inget ip nummer hittades när man skulle gå till bidraget..efter att man har laddat upp ett eget ??

Det är inte så längre tror jag.

Nu finns en färdig översättning av Camino, men jag behöver er hjälp. Översättningen måste testas av en utomstående person (det vill säga inte av mig eller personen som har hjälpt mig) och godkännas innan den kan tas upp i den flerspråkiga distributionen av Camino. Så om du har någon timme över och vill hjälpa till att testköra programmet, skicka mig ett meddelande eller ett mail.

Senast redigerat 2005-04-07 22:43

Hej,
Jag funderar på att påbörja en översättning av webbläsaren Camino, och jag undrar om någon vet huruvida ett sådant projekt redan bedrivs på annat håll. Dessutom, om någon är intresserad av att hjälpa till med översättning så får ni gärna höra av er till mig. Jag kräver dock att ni har översatt programvara förut, på en seriös nivå.

Ursprungligen av jocked:

När du inte kan hitta ett sätt att göra dettta så kanske du borde fråga dig varför. Det kanske är så att Apple inte vill att man ska kunna göra detta, kolla deras guideline för gui, http://developer.apple.com/documentation/UserExperience/Conceptual/OSXHIGuidelines/index.html.

Personligen kan jag tänka mig ett flertal exempel där jag inte skulle gilla att en applikation tonade ner alla andra fönster. När du skriver en applikation så måste du komma ihåg att den ska existera tillsammans med alla möjliga andra applikationer och är varken mer eller mindre viktig än de andra.

Joakim

Men att erbjuda möjligheten är alltid vettigt, eller hur? Om det faktiskt är så att det är viktigt att fokusera på programmet ifråga, alltså.

Här kommer nästa fråga jag inte lyckats hitta svar på. Jag vill tona ned skärmen bakom ett fönster när detta aktiveras, jämför med de två första lägena i Exposé. Hur gör jag? Jag har försökt både via CGDirectDisplay och genom att skapa ett bakomliggande extrafönster som är halvgenomskinligt, men jag har inte lyckats få någon av metoderna att fungera. Någon som har ett bra svar?

OK, tack så jättemycket för all information jag fått, det ska nog hjälpa en hel del tror jag.

Ja, alla dessa funktioner har jag hittat, men frågan är egentligen var jag ska placera dem. Om jag använder ett enda fönster i mitt program, och detta fönster inte är av en egendefinierad klass (utan ett helt vanligt NSWindow utan krusiduller), var ska jag då placera koden? Måste jag skapa en controller för det enskilda fönstret? Och isåfall, hur gör jag detta?

Ursprungligen av John Stalberg:

Jag anar att det som saknas är vana med kodande i Cocoa/Obj-C. Du säger dels att du vill greppa ett sammanhang(vilket jag uppfattar som; i det stora hela taget) men tar skapande av konkreta detaljer som fönster som exempel!? Jag har i princip inte hållit på med programering tidigare och ville testa lite Cocoa. Jag tog rekomendationen att lära mig lite C först och när jag kommit till funktioner i C greppade jag hur metod-idén funkade.

Jag har hittills inte läst något om själva skapandet av program, utan endast om de olika beståndsdelarna och teknikerna. Det är lite det jag menar. T.ex. Apples dokumentation innehåller ju nästan bara definitioner och listningar av strukturen hos de olika klasserna och så vidare. Oftast ges inga exempel på hur man kan använda de enskilda objekten/funktionerna etc.

För att konkretisera mycket av det jag pratade om i tråden "Cocoa: Att greppa sammanhanget" ska jag nu börja fråga lite allmänna frågor här tänkte jag. Det jag undrar över just nu är hur jag gör för att köra kod så fort mitt Cocoa-program har startats. Jag misstänker att jag gör detta via en window controller, men jag har inte fattat hur dessa fungerar eller hur man skapar dem på ett vettigt sätt. Är det någon som har ett svar på min fråga?

Tack för informationen. Men lite av problemet för mig är just att få sammahanget i allt detta. Jag har koll på MVC-paradigmet, på OOP i allmänhet, minneshanteringen och på programvaran och så vidare. Dessutom har jag en bakgrund inom C++-kodande och liknande, men ändå uppfattar jag Cocoa/Objective-C som ytterst icke-intuitivt till skillnad från vad alla andra säger och tycker. Jag kanske bara måste tugga kod i några veckor i sträck?

Hej,
Jag har i ett par månaders tid läst en hel del om Cocoa, både på Internet och i diverse böcker. Jag har inte svårt att förstå varje enskild teknisk detalj, varken när det gäller själva Cocoa eller när det gäller Objective-C, som jag aldrig sysslat med förrän nu. Men vad jag har märkt är att ingen text jag någonsin läst förklarar själva sammanhanget, det vill säga enkla sammanhang för hur ett program skrivs. Tänk enkla beskrivningar av hur man skapar ett fönster, hur man styr detta, hur man i fönstret skapar en knapp, och vad som ska hända när man trycker på knappen, och så vidare. Väldigt konkreta sammanhang. Detta är saker jag nu har lärt mig till viss del, men Det behövs mer. Jag hoppas ni förstår ungefär vad jag menar. Här är t.ex. dokumentationen i REALbasic ett föredöme. Jag anser helt enkelt att Cocoa/Objective-C har en alldeles för hög inlärningströskel.

Min fråga är därför helt enkelt: Vet någon var man kan läsa denna typ av texter/tutorials/dokumentationer etc. för Cocoa? Något som inte ger de tekniska detaljerna, utan snarare den praktiska informationen.

Det var toppen, jag är jävligt peppad inför Tiger!

Ursprungligen av Wire:

Virus som koncept: Du "får hem" något till datorn som gör något icke önskat...

Jag är ändå rätt säker på att definitionen av ett virus inbegriper att det kan sprida sig självt (därav liknelsen med organiska sjukdomar). Det där är snarare en trojan.