Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mr_B_Wisser

Mr_B_Wisser

Medlem
  • Registrerad 2003-09-13
  • Senast aktiv 2003-10-11
  • Antal inlägg 51

Foruminlägg

De senaste inläggen Mr_B_Wisser har skrivit i forumet.

Citat:

Skrevs ursprungligen av nillon
Windows NT fanns ju för både Intel, PPC, Alpha och MIPS, så det är nog ingen konst för Microsoft att byta huvudplattform om de fick för sig att vilja göra det.

Det gjordes tom en färdig version av Windows 2000 för ALPHA, men den släpptes aldrig pga att Compaq/HP vägrade ge support för den.

Citat:

Skrevs ursprungligen av nixon
Hallå, vi sitter och kör Win 3.11 på 286, or.. eller så är det Win 98 på nån pentium, men det suger lika mycket ändå

eh...kom tillbaka när du rett ut skillnaderna och vet säkert vad det är ni kör...

Jag har lite svårt att tro på den där statistiken, för ni menar väl inte att Windows 3.11 skulle vara mer använt än MacOS X bland folk som har Mac som huvudintresse när dom söker efter ett forum? Jag vet att många av besökarna sitter på jobbet och surfar men iaf, sista gången som jag såg 3.11 på en arbetsplats var i slutet av 90-talet.

Citat:

Skrevs ursprungligen av stfm
Glöm inte att det här är framtiden för Windows. Vem vill att större delen av ett utforskarförnster upptas av... ja av vadå? Microsoft har inte vad som krävs för att tillverka något utöver det vanliga. Apple har gjort det till en livsstil.

Jämför gärna med det här. Det är inte bara yta. Det genomsyrar hela produkten.

Nu var det XP vs OS X som han frågade om, inte Panther vs Longhorn :rolleyes:

Alltså...utifall att några är tröga här så upprepar jag; PPC970 på Xbox2? GLÖM DET!!! det kommer inte att hända. Skälen finns redan uppradade av mig och vissa andra i den här tråden, läs och fatta!

Citat:

Skrevs ursprungligen av Ciryon
En kul nyhet är att man kan köra Mac OS 9 och Mac OS X program med full hastighet innifrån Linux.

Go download!

Ciryon

Nja det finns en app som heter MOL (Mac On Linux) som funkar ung som VirtualPC men vill du köra MacOS X med "full hastighet" så är det MacOS X på egen skiva i din Macintosh som gäller

Citat:

Skrevs ursprungligen av mondo65
Jag tror inte att Microsoft bryr sig särskilt mycket om vad Intel, Toshiba eller Sony tycker, och IBM vill gärna sälja processorer, så vem vet?

Du har tydligen höga tankar om Microsoft, Intel har ett betydande inflytande på Microsofts beslut, bara det faktumet att det tog nästan 5 år av bönande och tiggeri från AMD för att Microsoft skulle kompilera in stöd för AMD's 3DNow! teknologi i sina appar, dom har alltid stött Intels MMX, SSE osv från början.

Jag tror säkert att Microsoft skulle vilja det men dom vågar inte, Intel skulle slakta dom om dom gjorde något sådant.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Citat:

Skrevs ursprungligen av stfm
Jag skulle nog våga påstå att en G4:a över 1Ghz funkar för det mesta. Vill man spela, så kan man få en speldator (PC) på blocket för 3.000:-, som förmodligen möter behovet bättre än G5:a någonsin kommer göra...

3000? det är knappt så du kan sparka igång Pac-Man på en 3000 kronors PC, nog för att dom är billiga men SÅ mycket får du inte för 3000.

En "riktig" gaming PC ligger på runt 15000 idag, mycket bra grafikkort, snabb disk och processor (minst 2 Ghz CPU) , mycket minne etc...och då ligger vi möjligtvis och jämför med mellanmodellen av G5 med ett ATI9600 eller 9800 grafikkort + minst 512 MB i minne.

10.2.7 är väl en specialversion för PowerMac G5 om jag inte har helt fel? kan juh förklara saken...

PowerMac G4 1 Ghz, 1024 Mb DDR mm MacOS X 10.2.6

Cocoa Bench 16.65
Number Crunching 16.14
Image Processing 21.63
File I/O 12.71

Skapliga siffror med tanke på datorn tycker jag

Visst är G5 att föredra, men nu är juh inte alla människor äckligt överbetalda reklamdesigners ( ) som kan slänga ut över 30 papp på en dual 2.0 G5.

PowerMac G4 1.25 Ghz för 13495 ink moms tycker jag är en ganska prisvärd dator för vanliga människor som vill köpa Mac. Hellre det än en skräpig iMac för 23000.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Christoffer Larsson
Nämen snälla lilla Mr_B_Wisser, Pallish är inte privatkund, det är ett universitet (=edu-webben) som både beställt och betalat hans Dual G5:a, precis som de två som Jon berättade om. Universitet verkar ha en bra prio.ordning på Apple

Snälla lilla Larsson, tala om för mig hur i helvetes jävlar jag antas veta att denne Pallish är ett universitet? Pappskalle.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Björnström
Vi blev lovad "den första G5 som kom till Skandinavien" ifrån Apple men det har dom uppenbarligen inte lovat. Trist som tusan, jag får börja utreda detta någon gång då humöret passar bättre.

Å andra sidan tycker jag att det är klart till Apple's fördel att dom prioriterar privatkunder framför...eh vad man nu ska kalla er?