Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cubeis

cubeis

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2003-09-16
  • Senast aktiv 2019-07-11
  • Antal inlägg 2320

Foruminlägg

De senaste inläggen cubeis har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-17 14:57
Ursprungligen av mcrj:

Mus fryser vid start musen är en corsair harpoon rgb.

Vad kan vara felet musen borde fungera utan massa rgb-tjafs

Känner inte till corsair gaming mus specifikt men handlar väl om drivrutiner för Mac OS mojave ?

Funkade musen felfritt på 10.13. high Sierra. ?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-17 14:42
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

När det gäller RAM så hände det ju på Mac Mini (jämför 2018-modellen med föregående modell).

Så det är väl inte helt omöjligt att det kan hända även på iMac.

Är ju sant du har en "liten" poäng där, men stora skillnader på en fristående liten mac-mini med obefintlig marknadsandel och en iMac med en inbyggd skärm, men vem vet vi får se i nära framtid

Om försäljningen drastiskt minskar så då är det klart att Apple får kanske tänka om och spela ut dom kort dom har för att få fart på försäljningen. För PC sidan och android telefoner är ju uppgraderbara på ett helt annat sätt. Inget snack om att en dator eller telefon som är uppgraderingsbar är ett starkt försäljnings argument för vilken tillverkare som helst, även för Apple.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-17 14:20
Ursprungligen av carlsson:

Är det två saker som jag önskar att Apple ändrar på så är det:
- Möjligheten att uppgradera RAM själv (via föredömlig lucka som finns på 27"-modellerna).
- Möjligheten att uppgradera hårddisk själv (hade varit supersmutt med en likadan lucka).

Jag struntar i att datorn blir 3 mm tjockar på grund av detta, det hade helt enkelt varit överjävligt bra om det hade gått att lösa! Och helt klart ett säljargument.

Men om det har med kvalitét att göra vet jag inte.

Angående service: Nuförtiden har Apple kostnadsfri support via telefon, och även där måste jag säga att den har blivit bättre med åren. Det är klart att man kan stöta på idioter (det kan man överallt ?), men generellt så upplever jag en förbättring även där. För att inte snacka om 14 dagars returmöjligheten "No questions asked" – Superbra!

Det finns ju olika typer av kvalitét – Alltifrån hållbarhet till upplevelse och bemötande, som vissa redan varit inne på. Men TS fråga – "Var kvalitén på iMacdatorer bättre förr?" – känns specifikt hårdvaruinriktad. Och där står jag fast att jag anser att den är bättre nuförtiden. Har meckat med Appledatorer (både som ACSE och inte) sedan 1987 och jag upplever att det är bättre hållbarhet på produkterna idag.

?

Kommer ju aldrig att hända att Apple skulle gå tillbaka till möjlighet att uppgradera ram och hårddisk själv för kunden det hajar ni väl Det faller ju på sin egen orimlighet. Den tiden är förbi för länge sen. Det är en Fråga om ha kontroll och styra kunder från Apples sida och få kunder att uppgradera till en nyinköp inom rimlig tid. Samt tunna smidiga datorer förstås... när allt är fastlött.

När man som kund lägger en beställning är det svårt att bortse från att man inte kan uppgradera ram och HD längre fram i tiden då betalar man gladeligen Apples priser för 16 Gb. och större SSD drive från början vid inköpet hos Apple Store. hehehehehehehe.... smart Apple... kunde inte ha kommit på det bättre själv.

Apple lever ju också på servicen och kundkontakten särskilt när en iMac har längre livslängd än garantitidens utgång.

Kvaliet allmänt är svårt att jämföra över tid när det gäller teknikutveckling av datorer. En iMac 2008 jämfört med en iMac 2018 hur ska man jämföra olika tidsepoker, olika lösningar - material ?? Blir väl bara personligt tyckande att det var fint att kunna uppgradera minnet själv med en lucka..

Senast redigerat 2019-01-17 14:45
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-17 13:59
Ursprungligen av Ida Blix:

Jag tycker mig märka på snack runt omkring mig att folk håller fast vid sina mobiler längre och längre. Nya modeller lockar inte lika mycket och kanske finns det en smula miljötänk med i mixen också. Året är nytt och fräscht, det är troligen ganska länge till vi får se någon ny IOS-mobil (om inte Apple överraskar oss alla med någon ersättare till SE här under våren), men konkurrenterna är redan igång med nyheter och vikbara skärmar, 5G och hål i skärmen istället för flärpar verkar vara heta saker för året.

Vad skulle få dig att köpa en ny Iphone i år? Är det någon funktion som du väntar på eller känner du dig ruggigt nöjd med det du har?

Jag brukar byta min telefon vartannat år. Men sist hoppade jag över och nu har det gått 4 år men byter nu i vår. Har OLED skärm på min nuvarande Samsung, nöjd med den.

Vad som får mig att byta skulle vara avsevärt bättre batteritid PUNKT. Upp till en vecka en dröm hehehehe men säg 4-5 dagar. Det är viktigt för mig. En betydelse ett relevant incitament för att uppgradera mig. Jag använder Spotify som drar batteri..
Min nuvarande nalle håller en dag på batteriet vilket dom flesta nya mobiler också gör. so what.. kameran på min nuvarande tar okey bilder vilket räcket gott för mig. Betalar inte 15000 kr för att få 3 linser på baksidan mm.. Även om man har sju linser på en mobil så kan man inte jämföra sig med en okey systemkamera i bild kvalitet. .

Jag spelar inga spel så behöver inga värsting processorer i min nalle så varför ska jag byta ??
Har okey storlek på skärmen över 5 tum så 6.4 tum lockar inte det minsta.. telefonen är tillräckligt smidig så det faller där också.
Men visst tar väl ut en iPhone X. nu till våren på mitt abonnemang kostar ju inga stora summor per månad.. men vad ska jag ha den till lol.. säljer väl av den i värsta fall

Magin är borta lite som fanns där i begynnelsen av iPhones ankomst.. så är det bara..

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-16 17:20
Ursprungligen av mattiL:

Blir en ofungerande iPhone med priset nedpressat under 10k..

Under 10k yes kanske endast 8k låter ju toppen, prisvärt juuu. Book me up på en ny touch, bums

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-10 20:17
Ursprungligen av Ida Blix:

De firar ändå 10 år så nu måste de ju ta i alldeles ovanligt extra!

Ta i ända från tårna menar du Okey lol vi får vänta och se lite små spännande i alla fall..

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-09 15:19
Ursprungligen av keptang:

En sån skulle köpas in på en gång om det är ett vettigt pris.

Vettigt pris hmmmm. Dream on

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2019-01-06 11:45
Ursprungligen av Redaktionen:

Att Apple tjänar mindre pengar än väntat ger stora effekter på marknaden, men kan i slutändan visa sig leda till bättre produkter och fler tjänster för oss användare.

Läs hela artikeln här

Bra tänk Jakob.
Apple kommer nog att inse i snar framtid att prisgapet måste blir större mellan sina egna olika flaggskepps telefoner tex.. en iPhone XR för 7000 kr i framtiden med bättre skärm typ . Samt en highlyx Iphone XS++ för 15000 kr eller mer för att upprätthålla varumärkes imagen av exklusivitet.. Då får man volymen med det lägre priset och kan växa på Kina marknaden, Indien mm..
Det dyrare highlyx regementet kommer alltid att finna sina köpare men inte i volymer som Apple först tänkte. Det är inte hos det segementet som volymtillväxt finns. Sen ska Apple inte hänga kvar för länge vid att sälja ut gamla skåpmat modeller. Förstår att man vill tömma lagren av äldre iPhone 7 och 8 men där måste man nog också tänka om strategiskt.

Enkel slutsats bättre att sälja 800 miljoner telefoner med lite mindre marginaler än 10 miljoner med större marginal Apple, speciellt nu när konkurrensen har hårdnat ytterligare. Telefonerna från Kina börjar bli riktigt bra och prisvärda så det smäller om det. Marknaden ser annorlunda ut nu än för 5 - 10 år sedan. Den tekniska utvecklingen och kvaliteten har mättats. Då är det svårare för Apple att gå ut och ta hutlöst betalt för en liten förbättring på en ny modell Det fick dom bitter erfara förra veckan ...
Det positiva för oss konsumenter som du påpekar, bättre Apple produkter- tjänster kan förväntas nu när fokus har flyttats till aktiekursen hur konstigt det ändå låter .

Senast redigerat 2019-01-06 11:56
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2018-12-17 17:15
Ursprungligen av keptang:

Hur kan man inte bli otroligt glad när man får julklapp från Geeks?

Tomten kommer tidigt i år till alla snälla

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2018-12-13 16:10
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Jag tycker att jag brukar ha rätt bra "google skills", men här får du gärna dela med dig av din sökning, för jag hittar ingenting.

Fast om det handlar om en forumtråd där "Kalle och Nisse" sitter och spekulerar löst - utan någon som helst substans bakom "ryktet" - så är det inte intressant.

Hallå där nu ska vi inte peka finger på "Kalle och Nisse" kan ju lika gärna vara Jesper och Olle som spekulerar löst

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2018-12-13 15:05
Ursprungligen av Ida Blix:

Trodde att det var fastlödd SSD, men såg också det där. Inte helt dumt att ha valt bort Touchbar tydligen..

Serviceverkstaden sa att det finns en viss risk att de ändå måste byta SSD:n, men förhoppningsvis räcker det med att uppdatera mjukvaran. Ska lämna in burken imorrn så får vi se!

Måste ju ändå vara en allvarligare mer komplicerad mjukvareuppgradering då annars brukar dom väl Apple släppa en firmware update så man själv kan lösa det när det gäller mjukvara.

Om jag var i dina kläder Ida så skulle jag trycka på lite för att få SSDn utbytt även om du då kanske får vänta lite längre tills du får tillbaka burken, om du nu kan påverka det på något sätt. Måste ju kännas bättre och tryggare på längre sikt om man får en ny SSD när det pratas om dataförlust och diskras. Då skulle jag inte känna mig säker med endast en mjukvare update .

Senast redigerat 2018-12-13 15:16
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2018-12-13 13:19
Ursprungligen av laflame:

Hej!

Imorgon ska jag eventuellt köpa en begagnad Macbook på blocket, säljaren påstår att denne har tappat bort kvittot.

Har googlat lite ifall man kontrollera så att datorn inte är stulen, har dock bara hittat utdaterade svar. Finns det något sätt att kolla detta? Om jag har serienummret, kan jag kontakta Apples support och så kan de kolla om datorn anmälts försvunnen på Hitta min Mac? (Får de ge ut såna uppgifter?). Om jag och säljaren träffas och säljaren på plats loggar ut från iCloudkontot kopplat till datorn, är allt safe då? Eller kan det uppstå problem senare?

Hur gammal är datorn - vilken årsmodell ? inte alltid säkert Apple / polisen har uppdaterade uppgifter om försvunna datorer är min erfarenhet.

Finns ingen god tro längre. Är det en relativt nyare dator så ska väl säljaren kunna uppvisa var datorn är inköpt även om han själv har köpt datorn i andra hand. Är inte så fallet så får man avstå köp, man får sätta upp gränser även om ett lågt pris kan förblinda.

Inget är safe utan att påvisa datorns ursprung oavsett utloggning från iCloud konton eller inte.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2018-12-13 11:28
Ursprungligen av Ida Blix:

Nej, de uppdaterar fast programvara säger de. Min dator är tydligen eventuellt drabbad. Ser fram emot att ta en backup nu och vara utan den ett tag och sen installera om allt... Men vågar ju inte heller ha kvar den och hoppas den fortsätter funka.

Min dator är nu en tickande ?

Apple ber ju om ursäkt för "eventuella" besvär

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2018-12-03 21:41
Ursprungligen av jakobnilsson:

Apropå test av nya Mac Mini så tycker jag Marco Arment sammanfattar allt ganska bra:

Din dubbelgångare Jakob lite lik dig den där Marco

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2018-12-02 22:23
Ursprungligen av Le:

En omstart av Safari är aldrig fel.

Omstart är ordet Vi sitter alla i samma båt. Blir en del omstarter av Safari per dag/vecka även hos mig - bra jobbat Apple crap hmmm.. finns lite att önska nu i dessa juletider när det gäller Safari. Frågar ni mig har Safari bara blivit mer ostabil med nyare versioner