Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas W

Jonas W

Medlem
  • Plats Solna
  • Registrerad 2003-10-15
  • Senast aktiv 2010-02-03
  • Antal inlägg 334

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas W har skrivit i forumet.

Borde man inte kunna bygga sig en egen splitter? Går ju att köpa FW400-honor på ELFA. Hittade pin-out för 400 resp 800 här.
Rent logiskt borde man väl kunna ta en FW800-FW400, kapa 400-delen, kolla hur det är kopplat och göra likadant fast splitta på två?

Frågan är vems dator man vågar testa den på!?

Men datorn kanske får spel när den får två direkta signaler över en kabel...

Ursprungligen av Zimmerman:

Vad jag vet så lägger sig FW-kortet på samma nivå som en kopplad enhets lägstanivå...alltså; om man kopplar en 400-enhet till ett 800-kort (som t.ex. sitter i en Mac) så läggs hastigheten på 400 även för allt annat i denna kedja. M.a.o. samma fenomen som när det gäller nätverkskort (Ethernet) där en 100 mbps drar ner hela 1000mbps-nätet till 100 mbps.
Har jag fel? Minns inte var jag fått detta ifrån...

I så fall kan man ju alltså inte utnyttja hela 800mbps utrymmet med två FW400 enheter? Men det är inte så att datorn ser hubben som enheten och då lägger sig på 800?

Hmm, ja det skulle ju faktiskt vara en bra lösning

Får kolla om man kan få tag på en i sverige till rimligt pris.

Tackar!

Jo men där blir du ju limiterad till 400mbps och då försvinner nyttan med det, det jag vill åt är att ha två stycken 400mbps som kan nyttjas fullt ut. Jag behöver kunna köra mitt MOTU 828mkII och Focusrite Liquid mix, båda kräver nästintill hela bandbredden på 400...

Hallå alla glada, som rubriken säger så undrar jag helt enkelt om det finns nån adapter som gör en FW800-port till 2st FW400? Funderar på att köpa mig en ny fin iMac men blir lite hindrad av att det bara finns en firewire-port. Detta skulle däremot lösas väldigt enkelt med en sådan mackapär.

Tack på förhand,
Jonas

Ok, tack så mycket, då blir det nog 13"

Hallå alla glada. Min flickvän är på g att köpa en mac (äntligen!) och vi var idag nere på macoteket och kikade lite. Då la vi märke till att skärmen på 13" var betydligt ljussvagare än den på 15". Är det någon som vet om det är nån faktiskt skillnad på de två eller om det var ett måndagsex som stod för visning?
Känns ju rätt rejält med prisskillnaden mellan dem men om skärmen är sämre på 13" kanske det är värt det... iaf kul att veta om.

Tack på förhand,
Jonas

Ursprungligen av gazt:

funkar inte, verkar vara ett hårdvarufel som stör.
Men nytt logikkort är så pass dyrt att det inte är värt, då är det mer värt att försöka hitta en beggad g5:a

Funkar det inte att starta från systemskiva eller får du inte upp CDn?

Om det inte funkar med systemskiva är du ju rätt screwed, men om det är CDn du inte får upp så finns det ju som sagt manuella sätt att öppna den, även om jag vill minnas att "knappen" sitter sjukt jobbigt till, men det går att lösa med ett gem

Öppna CDn manuellt i avstängt läge och dra i en systemskiva?

Japp, den är aktiverad, men i översikten syns bara internal modem, och går man in på ethernetinställningarna så ser man att den inte har nån kontakt med routern. Har testat att ge den alla addresser den behöver osv men det hjälper inte.

Och har gjort omstarter med och utan kabel, nollat PRAM osv, inget som hjälper...

Har en dator på jobbet som krånglat ett tag så jag bestämde mig för att göra en stekning av den med ny installation av OSX men när jag installerat om så funkar nätverksporten helt plötsligt inte. Det är inget fel på kabeln, testade på en annan dator och det funkar fint.
Nån som har nåt tips på vad det skulle kunna vara?

Tacksam för svar,
Jonas

Ctrl-click på regionen i fråga och välj "convert to new audio file" eller nåt åt det hållet

Logics timestretch funkar bra så länge man håller sig runt ett par bpm eller så, riktigt bra tom, men försöker man sig på mer drastiska saker får man mycket blipblop-ljud osv.

Jo det är ju bra, jag trodde du exporterade spår för spår sen och det tyckte jag lät lite onödigt

Jo men du sa att du spelade in som audio och sen exporterade, men strunt i det