Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Charles Vasquez
  • Registrerad 2003-10-23
  • Senast aktiv 2011-03-07
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen Charles Vasquez har skrivit i forumet.

Jag känner ingen skillnad mellan programmen. Fast det beror nog på att allt går så snabbt på min dual 2 Ghz G5, svårt att uppleva några ordentliga prestandaskillnader...

Jag kör på med Safari för jag gillar det snygga gränssnittet plus att det startar snabbare än Firefox på min burk...

Tror det finns en begränsning som gör att man måste använda BT för att föra över bilder från telefon till dator, kabel duger inte vad jag har läst.

Du kan inte koda filerna med Pixlet? Borde vara precis den typ av codec du söker...

Ursprungligen av kitesurf:

majk>
Lightwave kan rendera betydligt snyggare än "resten" (min personlig uppfattning).
Medans Lightwave ger ut 128(?)bitar ger de andra programen bara som mest 32 (om jag fattat det rätt).

Detta stämmer inte. Alla renderingsmotorer arbetar internt med 128-bitars och 256-bitars operationer vid renderingstillfället. När du sparar ut bilden kan du få den i en rad olika format med olika bitdjup. Alla seriösa renderingsmotorer tillåter dig att spara ut bilder och filmsekvenser med 16 bitar per kanal i färgdjup.

Vilken renderingsmotor som ger det bästa resultet kan diskuteras i oändlighet. Enligt mig så har alla de stora renderingsmotorerna idag (MentalRay, Brazil, Finalrender, Cinema 4D, Lightwave, VRay, Renderman) så pass bra kvalitet och funktionalitet att det är kreatörens artistiska färdigheter som avgör hur slutresultatet blir.

Senast redigerat 2004-02-28 11:53

Jag har lite problem med att en horizontal ruler inte hamnad riktigt där den ska i Safari.

Gå in på www.hygglo.se och kika. Den gråa linjen blir förskjuten neråt med 5 pixlar. I alla andra browsers jag testat, både på Mac och PC hamnar linjen exakt där bilden slutar. Irriterande...

Finns det något sätt att lösa detta på ett snyggt sätt? Som det är gjort nu är det lite av ett hack, med stor bakgrundsbild och en genomskinlig gif-bild med länken.

PS. Kontaktannons-grejen är lite av ett (internt) skämt, men känner ni nån pingla som gillar mysiga hemmakvällar och skogspromenader över kan ni ju be henne maila mig DS.

Ursprungligen av Christopher Anderton:

Om dom inte vet vad en iPod är, då har dom umgås dom i VÄLDIGT snäva kretsar

Vem vet, kanske är ett storstdasfenomen?

Jag bor i Eskilstuna men jobbar i Stockholms innerstad en hel del (främst på östermalm) och det är stor skillnad vad gäller Eskilstuna och Stockholm vad jag kan märka. Ser ofta personer med de karaktäristiska iPod-lurarna i Stockholm, i E-tuna har jag bara sett de iPods mina vänner som jobbar inom reklam och media har. Så det kan nog vara lite av ett storstadsfenomen. Personer i Stockholms innerstad skulle jag tro generellt har mer koll när det gäller vad som är "hippt" och inte hippt, kan det stämma kanske?

Jag tror det är viktigt att Apple med iPod kan nå även de kunder som finns i städer som exempelvis Eskilstuna och Västerås. Här i stan finns det inte en enda Apple-återförsäljare och den enda mp3-spelare du kan få tag på är de som finns på el-giganten (JOS, Creative bl.a.), inte konstigt att Apple inte säljer några iPods här, de finns ju inte ens tillgängliga...

Ursprungligen av Christopher Anderton:

Well. iPOD är den enda spelaren folk vill ha. Kolla i tidningar. Nämns något annat än iPOD? JOS har jag aldrig sett.

Det är möjligt, men tyvärr så ser jag fler JOS-spelare bland mina kompisar och ute på stan än jag ser iPod. JOS börjar bli skrämmande vanlig i mina kretsar i alla fall, och det känns ju jättesynd när iPod och iPod mini i kombination med iTunes vore ett mycket bättre alternativ för många. Problemet är bara att de inte ens vet om att iPod existerar när jag nämner det för dem...

Har sett en iPod en gång på Siba, inlåst i ett glas-skåp i kartongen 2 meter upp ungefär. Alla de andra små flas-spelarna fanns uppställda i ett ställ och folk klämde på dem och plockade en de ville ha. Hoppas situationen har bättrat sig. Problemet är bara det att det inte räcker med en liten exponering på Siba. Apple måste få ut iPod på bred front i alla konsumentelektronikedjor i hela landet. Att den bara finns i en av butikerna ger intrycket av att det är en "nischprodukt" vilket snarare förstör mer än det hjälper. En massiv bred kampanj inriktad på konsumentelektronikbutiker över hela landet tror jag är vad som krävs för att fightas med JOS det kommande året.

Jag känner "Jens" i "Jens of sweden" litegrann för övrigt, Apple borde ha någon med lite av hans tänkande vad gäller marknadsföring och exponering i sitt marknadsteam...

Det är klart att det krävs en mer långsiktig strategi än bara TV-reklam för att omvända användare från Windows XP till Mac.

Med iPod är situationen annorlunda däremot, tror i alla fall jag. Vad gäller iPod tror jag annonser i tidningar, TV-reklam och massiv exponering i retail-kedjor så som El-Giganten, Siba och OnOff skulle kunna ge iPod en lika dominant marknadsposition som den har i exempelvis USA. Genom denna dominans skapas förutsättningar för att på längre sikt få över fler och fler kunder till Apples datorsortiment, i och med att medvetenheten om Apple som företag ökar hos allmänheten. Steve Jobs har själv sagt att detta är del av deras strategi, och det är konstigt att Apple Sverige inte delar samma syn som huvudkontoret vad gäller detta.

Som det ser ut nu kommer antagligen JOS få den position som Apple borde haft i Sverige på mp3-marknaden, vilket jag tycker är jättesynd. iPod kommer aldrig få en marknadsandel i sverige på runt 50% om inte Apple Sverige bemödar sig att pusha för sin produkt!

Här kommer lite tips på olika program:

SolidThinking - http://www.solidthinking.com/

Form-Z - http://formz.com/

Cinema 4D - http://maxon.net/

Mvh, Peder

Nej, finns inte och är heller ej planerat. StudioTools bygger på en gammal kodbas som är krångligare att porta än exempelvis Mayas, är ett av de skäl jag hört.

Mvh,

Peder

Majk:

På din burk kommer Maya gå väldigt, väldigt trögt om det ens går igång! Cinema 4D är inte alls lika resurskrävande, och finns i en gratisversion också. Kika på www.maxon.net.

För nybörjare anser jag Maya vara overkill i många fall. Man lär sig snabbare och lättare om man börjar med ett smidigare och enklare program för att sedan uppgradera till programvaror i klass med Maya när behovet finns.

Använder både Cinema 4D, Maya och en hel del andra 3d-program i film/TV/reklam-produktion själv och i många fall skapar vi scener mycket snabbare i Cinema 4D. Maya använder vi främst vid mycket avancerad karaktärsanimation och för olika partikeleffekter.

Kortfattat: Maya - Stort avancerat program för arbete i större arbetsgrupper (filmproduktion, TV-reklam, osv.) Cinema 4D - Smidigt, lättarbetat, snabbt program för arbete enskilt och i mindre produktionsteam (Visualisering, TV-reklam, stillbildsillustrationer).

Senast redigerat 2011-03-07 18:40

Mitt tips: Cinema 4D

tillverkare: www.maxon.net

distributör: www.programpaketet.se

utbildning: www.kanonproduktion.com

Den där testen var ju oerhört klantigt genomförd. Word är en gammal portad carbon-programvara från MS. Premiere måste de ha kört i Classic-läge (!!!). Var finns Photoshop, Shake, Cinema 4D, Maya, Lightwave? Program som verkligen drar nytta av kraftfulla processorer. Ska man sitta och rippa CD-skivor så skaffar man sig inte en dator för 35.000 kr.

Pinsamt att de ens publicerar en liknande artikel. Klart att PC:n är snabb, men i en produktionsmiljö inom video/media kan jag lova att en dual 2Ghz levererar mycket bättre allround-prestanda än en AthlonFX.

Jag har själv en Dual 2Ghz G5 och en Dual Xeon 3 Ghz i vår studio, och resultaten här talar för sig själva. Sen Mac:en kom står PC:n mest och samlar damm

Senast redigerat 2011-03-07 19:10

Köper man direkt från AppleStore får man sin dual G5 på ungefär en vecka. Det verkar som Apple prioriterar AppleStore mer än återförsäljarna.

Mvh, P