Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
IngeNaning

IngeNaning

Medlem
  • Plats Karlstad
  • Registrerad 2003-11-12
  • Senast aktiv 2010-02-13
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen IngeNaning har skrivit i forumet.

Jag måste bara säga att jag känner mig lite blåst på konfekten när Google hänvisade mig hit, till tråden som hänvisar till Google.

Ursprungligen av IngeNaning:

…och jag har precis samma problem på en PB 1GHz med 1,5 GB RAM, så det är någ inte ramminnet som är problemet. Men jag ska prova att slänga prefsfilen åt skogen, så ska vi se om det tar fart : D

Det hade ingen verkan, Safari är fortfarande lika långsamt och visar badboll så fort jag gör något medan en sida laddas.

Ursprungligen av Desolator:

om man har samma problem på sidor som inte kör flash då? Mitt eget forum exempelvis.. inte en flashapplikation så långt ögat når..

…och jag har precis samma problem på en PB 1GHz med 1,5 GB RAM, så det är någ inte ramminnet som är problemet. Men jag ska prova att slänga prefsfilen åt skogen, så ska vi se om det tar fart : D

Min Combo-läsare har en förmåga att göra repvarv längst ut på DVD-skivor (de 1-2 yttersta centimetrarna). Av den anledningen har jag en massa DVD-skivor på vilka många av de sista filerna inte går att läsa :/

Är det någon annan som har haft liknande problem med samma DVD-läsare, eller kan det ha gått sönder något när jag tappat datorn?

Jag ser ju i min vision ett snyggt program med små reglar där man kan dra upp och ner varvtalet på fläktarna bäst man vill, för att kyla datorn extra eller bara för att testa att och hur fläktarna fungerar.

Det borde finnas ett sätt att tvångsstyra* fläktarna på en PowerBook G4, frågan är bara hur.

Finns det kanske något program som klarar av det?

*dvs. manuellt öka och minska hastigheten, i testsyfte.

Det må vara ett ganska futtigt problem, men ack så irriterande. När jag trycker på knappen "Visa i Finder" i fönstret "Hämtade filer" i Safari så kommer det upp ett ca 6 x 12 cm litet fönster uppe i vänstra hörnet av skärmen, istället för ett normalstor mitt på. Jag har försökt med att dra ut fönstret och sen "använda" det men nästa gång det öppnas är det lika litet igen.
Alla andra programs "Visa i Finder"-fönster samt nya fönster som jag öppnar från Finder blir "normalstora".

Var bestäms fönsterstorleken? Kan man återställa den på något enkelt sätt?

Tss, du ger upp för lätt. Man måste ju ha en låda som släpper ut lagom mycket värme, det är ju där utmaningen ligger.

Men visst borde den klara sig i en lagom isolerad låda? Den alstrar ju ändå en hel del värme.
Fast man kanske ska prova på en X86:a först, så man inte förstör något viktigt

Ursprungligen av xerent:

Jag brukar lösa detta med två skärmar. Filmen på ena (maximerat fönster) och resten på andra. Tyvärr fungerar det inte att ha fullskärm på ena skärmen och arbeta med något annat på den andra.

Det skulle naturligtvis lösa det problemet, men å andra sidan skapa ett stort budgetproblem = D

Rent utseendemässigt kan jag få den effekten med Exposé, utan problem, men då kan jag inte använda de andra programmen utan att "gå ur" Exposé, och gör jag det blir ju programmen för ljusa igen.

Exv. brukar jag ha ett Proteus-chattfönster öppet, samtidigt som jag tittar på film.

Men det där freeware-programet låter väldigt intressant. Hoppas att du kan komma på vad det hette. = )

Ursprungligen av Sven-ErikOlsson:

hur kommer det sig att du inte bara väljer "dölj övriga"?

Helt enkelt eftersom om jag döljer dem, kan jag inte se dem och inte använda dem.
Problemet är inte att de syns, utan att de (och bakgrunden) är så mycket ljusare än filmen, och därför bländar och gör filmen svårtittad.
Problemet med Exposé, är att det inte är i närheten av så snabbt som mina ögon.

Jag fick en jättebra idé (eller snarare kanske ett problem) när jag satt och såg på film i ett fönster och hade en del andra fönster framme. Alla fönster var vita och filmen var mörk. Något som blev ganska påfrestande.

Min idé går följaktligen ut på ett program som helt enkelt lägger ett mörkt filter över hela skärmen, men lämnar ett hål för valt fönster.

Är jag helt obegriplig/orealistisk?
Har du sett/hört talas om ett liknande program?
Eller du kanske iaf delar mitt problem?

Jag är lite småsugen på att sitta och pula på min hemsida, som finns på en Linux-server 40 mil härifrån. För att vara lite smidig, tänkte jag montera upp den som en enhet i Finder, men då blir den ju skrivskyddad med stora hänglåset. Jag har provat att sätta rättigheterna till 777 (rwxrwxrwx), men Finder bryr sig inte om det, utan säger "Du får bara läsa".
Hur ska man göra för att kunna montera upp FTP:n skrivbar?

Ursprungligen av zero:

GQview borde iofs. gå å compilera till Mac OS X om man nu orkar compilera GTK+ 2.2.0 eller nyare. Finns en Mac OS X port av GTK+ fast den e bara i version 1.x.x.

Mjo, det är ju en variant (som jag faktiskt funderat på tidigare). Problemet är bara att jag inte riktigt förstått mig på Hur jag ska göra. Men om du (eller någon annan) lite kort vill redogöra för tillvägagångssättet på ett pedagogiskt sätt, eller kan hänvisa till något ställe där det står, så vore det väldigt intressant.