Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jazzper

jazzper

Medlem
  • Registrerad 2004-01-16
  • Senast aktiv 2006-06-30
  • Antal inlägg 1247

Foruminlägg

De senaste inläggen jazzper har skrivit i forumet.

Ursprungligen av DaPhox:

vad gäller datorer/kläder/tennisskor går det att göra moralval... jag är rätt ego & korkad som inte gör det vad gäller Apple....

Vilka gör datorer som inte helt eller delvis tillverkas i låglöneländer?

Ursprungligen av Laseranders:

Men den film som skulle göras skulle hålla högre klass.

Jag betvivlar det.

Ursprungligen av tobot:

Kostnader för marknadsföring och hosting är väl ändå beroende på försäljningsvolym.

Inte nödvändigtvis men mina beräkningar var ju ungefärliga.

Ursprungligen av Laseranders:

Sony kunde göra mycket snyggare datorer tillsammans med Apple och deras konsoller ligger närmare Apple vad gäller design-kvalitet än Nintendo.

Nja Nintendo ligger nog närmare Apple när det gäller egna coola lösningar och unik design, Nintendos nya styrspak till Revolutionkonsollen är en Killer.

Jag gillar iofs även Sony men Nintendo blir en mycket bättre partner om det nu blir någon affär

Ursprungligen av Laseranders:

Klart man kan. Man kan se ifall skådespeleriet suger till exempel. That's not the point. Jga har heller inte tid att chansa på att en film är bra, se hälften och jiddra med de i kassan om att få fribiljetter.

Oj du orkar/vågar inte chansa, tur att några gör det annars skulle det göras väldigt lite film. Sen så behöver inte dåligt skådespeleri sabba en hel film.

Ursprungligen av Laseranders:

Jag har aldrig haft anledning att fråga

Kan man få pengarna tillbaka för att filmen var dålig? Jag har hört om folk som gått ut 5 minuter in i filmen och begärt pengarna tillbaka, men fått tvärnej.

Du får prova, själv har jag fått fribiljetter i ersättning men då kollade jag lite längre än 5 minuter, ingen kan väl avgöra kvaliten på en film innan den har kommit igång?

Ursprungligen av Laseranders:

Neeeej! Skaffa ett samarbete med Sonys konsoll-del istället!

Skämtar du? Apple och Nintendo skulle vara perfekta partners, Apple ledande på datorer ochbärbara musikspelare och Nintendo ledande på bärbart spelande = perfect fit, sen kan de köpa S/Ericsson också så blir det mumma.

Ursprungligen av tobot:

Folk verkar ju inte ha problem med att lägga tid på musik om man ser på den olagliga nedladdningen, eller?

Varför kostar det mer att marknadsföra ett album som kostar 20 kr om volymerna ökar? Och varför är det bättre med 50 kr än 20?

20 kr. minus moms är 16 kronor - marknadsföring och hosting blir 10 kr. - 2 kr. för betalningslösning blir 8 kr.8 kronor för artist och bolag att dela på, för allt jobb med att spela in och producera en skiva är ganska orimligt även om den laddas ned några tusen gånger blir det bara 16000 kronor eller ungefär vad artisten drar in på att sälja 200 CD om han säljer direkt, eller runt 600 om han går genom bolag.

Ursprungligen av tobot:

Varför inte? Det är ju inget fysiskt album. Att producera ett fil är en engångskostnad till skillnad från att tillverka CD-skivor.

Vad är skillnaden på att sälja ett digitalt album för 100 kr och att sälja fem för 20?

Tyvärr så funkar det inte så folk har ju beränsat med tid att lägga på musik och tänk på att det kostar en hel del att marknadsföra och hosta.
Dessutom så är 20 kronor alldeles för billigt 50:- är nog mer i linje med vad folk kan tänka sig.

Ursprungligen av tobot:

Lösningen är väl egentligen en filmtjänst á la Music Store där man kan få en förhandstitt på filmerna?

En stor prissänkning på musiktjänsterna på nätet skulle göra att attityden för illegal nedladdning skulle ändras tror jag. Varför ladda hem illegalt när det är så billigt?

En skiva 20kr, en låt 5kr. Jag tror att volymerna hade ökat något enormt. Bollen ligger hos skivbolagen.

5kr. för en låt är nog helt ok men 20 för ett album är oftast inte lönsamt för vare sig bolag förlag eller artist.

Ursprungligen av Laseranders:

Om jag kunde begära pengarna tillbaka för att ha betalat för att se en kass film så vore läget såklart annorlunda. Får jag en äcklig cola på McDonalds kan jag be att få en ny, trots att jag druckit av den äckliga.
Så funkar det inte med film så därför kollar jag först om jag inte har väldigt höga förväntningar. Det är få filmer nu för tiden som håller måttet i mitt tycke och jag förväntas lägga ner hutlösa mängder pengar för att hitta en av många filmer som jag tycker om.

Vad bra för dig att du inte tycker så många filmer är bra då slipper du ju köpa dem ju sämre filmer du ser desto bättre för dig, fast i verkligheten så är det mest ett lamt argument du för fram, själv så tycker jag filmupplevelsen i sig är värd en slant även om filmen inte är kanon.

Pengarna tillbaks är det faktiskt möjligt att få, men du har väl aldrig ens frågat eftersom ditt dåliga argument skulle fungera ännu sämre då.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Rubriken är ju "Husrannsakan _utan misstanke_ kan tillåtas".

Fast det var ju inte riktigt det som stod i artikeln.

Läste ni ordentligt? Självklart kommer det fortfarande krävas misstanke om brottslig verksamhet, även om kravet blir mindre.

Ursprungligen av Kalle Borch:

Vill bara lägga till mitt tidigare inlägg (#112) ang. girighet:
Apple har fått kämpa i motvind med deras prissättning på musiken, den är nämligen för lågt satt tycker skivbolagen. Hallå?!
Att sälja via Apple är gratis; ingen skiva, ingen förpackning, ingen distribution, ingen nasare med lokalhyra och personalkostnad; INGENTING utom Apples provision. Det är en rad ettor och nollor som utan slitage går genom en sladd, det är allt, och ända skall det kosta det samma som en riktig skiva i butik tycker bolagen.
Här har vi alltså åtminstone EN laglig kanal för nedladdning som både uppskattas och används. Minns hur folk på detta forum tom utbytte trix hur man skulle kunna använda tjänsten från den nordamerikanska sidan, innan de öppnat i Sverige.
I det läget vill man döda sidan med höjda priser. Och betalar du inte dessa priser skickar vi polisen på dig.
Är det detta som är fria marknadskrafter man annars talar sig hes för? Ja, tydligen.
Besparingen LP-> CD; den tar vi, plus lite extra ovan i.
Besparingen CD-> nedlastning; den tar vi, plus lite extra ovan i.
Sänkning av bokmoms, övergång till Euro osv. listan kan göras
Nä, lasta ner, så länge det går!

/ kalle.

Kalle du har missförstått en del det är inte gratis för skivbolagen att sälja på iTunes eftersom det är ganska arbetskrävande att uppdatera och lägga upp musik där plus att det blir en del andra kostnader.

Skivbolagen ville differentiera priserna inte bara för att sälja till högre pris utan även sänka priserna på äldre musik eller nyare okänd musik, vilket inte är så fel som du vill få det till att låta.
5 kronor för en gammal singel och 12 för en ny låter inte helt orimligt.

Ursprungligen av Martin Pettersson:

Pär Brumark som skrivit debatt-artikeln anser jag inte är världens mest oberoende person att uttala sig om piratebay. För att citera herrn själv.

"Jag sympatiserar helt med APB (är ingen talesman för dem, hade gladeligen varit det, inte anställd av dem, aldrig betalats av dem, men stödjer helt Henrik Pontén i hans civikurage (en stor traditionell brist i det här landet). Har arbetat för andra internationella aktörer inom It-säkerhet & upphovsrätt "

Han är åtminstone ärlig och det mesta han skrev har ju visat sig stämma.