Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Arch@ngel

Arch@ngel

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2001-08-12
  • Senast aktiv 2016-12-27
  • Antal inlägg 430

Foruminlägg

De senaste inläggen Arch@ngel har skrivit i forumet.

Tog 2 veckor och sex dagar att få igenom upplåsningen av min 3 lur med kontantkort. Om någon undrar. Skönt att slippa JB.

Hej.

Köpte en iPhone med 3 och kontantkort. Var inne i butik och betalade 350:- för upplåsningen för 10 dagar sedan. Den är ännu inte upplåst. Hur lång tid tog det för er?

Ursprungligen av Jetwash:

NTRSupport och Teamviewer är mest till för de som skall supporta andra. LogMeIn är mer än bara supportfjärrstyrning. Du använder väl inte Teamviewer för att fjärrstyra din server?

Varför inte? Sätt den som en service, använd ett lösenord. Klart.

Port 5900 ska räcka. Den är dock lite kinkig beroende på vilken VNC klient du använder. Se till att ha ett lösenord satt i "Remote Management". Fungerar det från en annan dator?

Annars finns en uppsjö av bättre och säkrare programvaror för att fjärrstyra idag. Logmein är en av dom mindre, NTRSupport och Teamviewer större.

Du kan använda dig av edquota för att sätta quota på användare/volymer.

Creating and using disk quotas - Mac OS X Hints

Rekommenderar annars Rumpus för ändamålet Rumpus: About Rumpus

Är det en PPC mac med MCX för skrivare?

Ursprungligen av Leonard:

Systemhårddisken har ca. 14 GB ledigt utrymme. Det är möjligt att det är fragmenterat - har inte utfört någon defragmentering sedan installationen två år sedan.

Serverns CPU-användning ligger generellt runt 4-5% - nätverket är ett mindre företagsnätverk med få anslutna klienter.

Jag hade tänkt köra memtest86 i kväll, om servern låter mig installera det. Den brukar nämligen även hänga sig vid sådana åtgärder.

14GB ledigt av vaddå?

Ursprungligen av magebarf:

Hmm, då jag inte är mac-ägare själv än (väntar just nu på min första macbook) utan bara då och då har utnyttjat webbläsare av kamrater på mac så kan jag inte säga hundraprocentigt, men mitt minne är att mitt "vanliga" kortkommando fungerade.

Alt+D

På Windows fungerar detta kommando med både Internet Explorer, FireFox, vanliga exporer (alltså utforskaren) om du har ett adressfält på din mappvy, och jag vill minnas att även Opera reagerade på denna kombination.

På Mac har jag iofs inte använt safari, i och med att mina vänner använder FireFox där, men även på Macen vill jag minnas att FireFox funkade med just Alt+D.

Så, jag har vant om mig till att utnyttja just den kombinationen, lite på grund av att den fungerat på de flesta ställen jag provat den på, plus att det även är en lättåtkomlig kombination av knappar...

Vad är problemet? Frågan besvarad. Alt -D var fel.

Kommando (Apple) och L för location.

Ursprungligen av Mattias A:

Jag har lite av samma problem här, kunden har fått ett rotcertifikat och jag försöker få Entourage 2004 att fatta att det är installerat. Det ser korrekt ut i Nyckelringen och i Microsoft Cert Manager, men det funkar inte ändå.

Jag följde den här guiden: http://www.themachelpdesk.com/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=19

Tacksam för tips.

Förtydligande: Felet är alltså att Entourage säger:

Om du kör 10.5 så saknas stöd för x509 certifikat i nyckelhanteraren. Men du kan lägga till den genom att öppna nyckelhanteraren "Lägg till nyckelring" och navigera till Macintosh HD/System/Librarý/Keychains och lägga till x509Anchors och sedan importera certet till den nyckelringen. Det bör lira.

Ursprungligen av Sweet_112:

Jag letar med efter en backup-lösning.

Går det att köra Carbon Copy cloner på en Mac OS X server?

Så det jag vill ha är:
- Backup till hårddisk
- Fungera tillsammans med Mac OS X Server 10.5
- Vettigt GUI

Retrospect tycker jag strular lite för mycket. Samt litar inte på mjukvaran fullt ut.

Vad använder ni andra?

Kör Retrospect klient på MacOSX Server och Retrospect för Windows. Den är helt överlägsen Mac versionen. Nu kommer ju version 8 av Retrospect för Mac, men om du frågar mig så kommer den för sent.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Absolut. Adobe har haft många rent dåliga installerare, inget snack om den saken. Däremot är INTE Apple någon "gold standard" som bör framhävas som föredöme.

Alla som läser listan med invändningar som finns på den där bloggsidan fattar på en gång att det handlar om en hel del "adobe-bashing", vilket ju må vara hänt, men faktum är att de nya installerarna är långt ifrån dåliga, de funkar tvärtom alldeles utmärkt för den absolut övervägande delen av kunderna.

Öppenheten på Adobe är sjukt mycket större än på Apple, vilket dels beror på att Adobe är ett väldigt öppet företag, men naturligtvis i hög grad på att Apple är ett enormt slutet företag.

Håller med dig. Men Adobes installerare är om möjligt ännu sämre för Windows. En antal omstarter bara för att uppdatera Acrobat. Inga MSI (motsvarighet till dmg.) paket där heller.

Ursprungligen av johan_tanying:

Problemet med omedelbar krasch efter öppnandet av Word 2004-dokument i Word 2008 kvarstår trots att jag installerat senaste uppdateringen från förra veckan.

Startar med Shift intryckt (för att inte läsa in inställningar) - ingen skillnad.
Kastat alla inställningar (olika filkombinationer från Microsofts egna supportforum mfl källor på nätet - ingen skillnad.
Detta tips (Word 2008 for Mac crashes when you try to start the program) gäller inte mig utan bara om man har vX, 2001 eller 98 installerat. Jag har 2004 förutom 2008.
Kastat Normal.dotm - ingen skillnad.
Kastat font cache - ingen skillnad.

Startar Word 2008 i annat användarkonto - _då_ fungerar det.

Alltså skall det tydligen vara fel på en eller flera inställningsfiler. Men vete sjutton vilka det kan vara. Finns det osynliga plist-filer förutom de man ser (och uppmanas kasta bort)?

Testade också att kopiera alla com.microsoft. ___ .plist samt Office 2008-mappen i Officeinställningsmappen från det fungerande kontot till det trilskande huvudkontot - ingen lycka.

Lite småbökigt när man sitter i utlandet på ett visserligen stort företag men där IT-filket är Windows-only. Vi fem-sex macanvändare får klara sig själva... (Att försöka få tag på mac-kunnig MS-support i 99,9% Windowsdominerat Kina är inte helt lätt).

Håhå jaja - tur att man inte kastade bort 2004-an!

Hej. Prova med att lägga ut filen “Lingsoft” i ~hemkatalog/Preferences på skrivbordet.

Ursprungligen av mrfredriknilsson:

Hej!

Har fått problem angående mapp rättigheter. Vem som får kasta osv. Här kommer ett exempel:

Eleven loggar in mot servern med sitt personliga användarnamn + lösen. Skapar en mapp i en redan skapa mapp för redovisningsfiler. Redovisningsmappen har en undervisande lärare skapat. Problemet som har uppståt är att läraren inte kan kasta elevens mapp, eller göra något alls med mappen.

Kontorna är uppbyggda enligt denna mall. Lärare ingår i gruppen: staff. Elever ingår i gruppen elever. Lärargruppen har mer befogenhet än eleverna. Men det verkar inte funka. Någon som har några tips

Mvh, Fredrik

Sorry, svarade inte på ditt inägg i mitt första svar. Spontant låter det som att "inherit permissions" inte är på för den volymen som är fildelad. Kör du 10.5.3 server eller senare så finns den inte längre i "AFP permissions". Du måste då ställa det med ACL:er.

ACL:er överskrider alltid Posix rättigheter. Du skriver inte vilken version av server OS du kör men om du kör 10.5 så kolla att gruppen staff har rättigheter till "this folder, Child files, Child folders, All descendants" Som sagt kör mer än gärna med ACL rättigheter på din fildelade volym. Tänk bara på att Windows klienter inte tar någon som helst hänsyn till ACL rättigheter då Apple avaktiverat detta i smb.conf filen sedan 10.5.3.

Annars skulle jag säga att Windows är bättre på att hantera ACL då det är ett gammalt beprövat system. Som kuriosa alltså.