Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rauk

rauk

Medlem
  • Registrerad 2004-03-10
  • Senast aktiv 2011-07-04
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen rauk har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2007-09-17 09:35

Då skulle jag rekommendera TDC alt. Vattenfall (som använder TDC).
Alla portar öppna (vad jag kan testa), även port 25.
Den bästa ISP som jag har haft, allt har fungerat bra förutom hastigheten där jag bor. Det har varit ojämn prestanda på min 8/1 förbindelse, ofta har hastigheten varit runt 4/5 Mbit ner, men ibland även ner till 1 Mbit. Upp-hastigheten är en katastrof, av 0,8-1 utlovade har det oftast varit max 400 kbit.

Nu har troligen hastighetsproblem att göra med min telefonkabel, som även i vissa fall kan brusa något när man talat i telefon.

När jag har påtalat problemen med Telia som trots allt är kabelleverantör så hävisar de mig till min nuvarande bredbandsleverantör eller till min förvalsleverantör. Snacka om att slå sig fri.

Jag kan tycka att TDC borde ha jobbat hårdare mot Telia med min svajiga förbindelse.
Trots mina bekymmer med TDC så har de haft bra tillgänglighet till internet även om hastigheten varit låg i vissa fall. De är ofta snabba på att återkoppla om jag har anmält något problem och framför allt, allt är öppet, det finns några korta kommentarer i avtalen som tillåter egna servrar.

Enda anledningen att jag har bytt till ComHem är att de erbjuder 8/8 och de levererar 7,8/7,7

//Niklas

  • Medlem
  • 2007-09-17 08:20

Inget svar från "X" ännu?

//Niklas

  • Medlem
  • 2007-09-03 09:01

Vi har ett nyinstallerat Kabel-tv nät i vårt villaområde (maj -07), ComHem är leverantör, så diskussionen att det bara rör sig om gamla installationer är "bulls**t".

Om det nu är så att de har spärrat 548 i modemet så borde vi som vill släppa in trafik på 548, få modemet "upplåst" på egen risk etc. etc.
Eller så får vi lära oss hur man låser upp det själva, det borde inte vara så svårt att hacka det. Någon som är sugen?

Jag kommer, som jag skrev tidigare, ut till andra via port 548 men man kan inte komma in till min server. Jag har tack vare ComHem lärt mig lite om min brandvägg och löst detta på ett annat sätt, Tack för det ComHem.
Jag har nu flera olika servrar som man kan kontakta via AFP, dvs jag har nu ökat min exponering i ComHems nät.

Enligt några kunniga vänner så borde det räcka om de spärrar port 5353 för UDP, det är enligt, citat:
"Publiceringen av en filserver sker i Mac OS X med mdns (bonjour på Apple-språk) och det är på port 5353 UDP"

Troligen är det så som Telia mfl. har löst det.

Jag har, som ni ser löst detta för mitt eget bruk så att jag och mina vänner kan komma åt mina servrar. Problemet kvarstår dock att de som leverantör borde underlätta för oss som kunder att komma åt information på Internet, det är väl därför som dom skall finnas på marknaden. Alternativt så borde ComHem vara TYDLIGA med informationen om vad som är tillåtet på deras nät och vad som är spärrat/filtrerat.

//Niklas (Irriterad!)

  • Medlem
  • 2007-08-31 13:16

Jag kontaktade ComHem idag angående några frågor om digitalTV och då passade jag på att fråga om port 548 igen. Killen på kundtjänst skulle föra frågan vidare till deras tekniker för att få svar till mig.
Svaret kunde inte levereras till mig via epost utan är förmedlad via
kundtjänst på telefon.

Svar på frågan om varför port 548 är spärrad:
Port 548 är standardport för att utbyta filer mellan Macintosh-datorer. Orsaken till att de har spärrat porten är att man kan attackera denna port pga att den är på/öppen från början.
ComHem kan i dagsläget inte filtrera/spärra broadcast på port 548 och när media började skriva om detta, beslutade ComHem att spärra porten som en "snabbåtgärd".

Jag frågade också vem man skall kontakta för att föra denna diskussion vidare. Jag blev hänvisad till epost: kundservice@comhem.com

I alla Mac-datorer som jag har installerat under åren (minst 500 men antagligen över 1000) så har alla haft fildelning avslaget från början.

Enligt andra uppgifter som jag har fått, så tillåter Telia, TDC och Tele2 trafik på port 548 men de filtrerar broadcast, det innebär att man inte kan se sin grannes dator men man kan kommunicera om man vet IP.

Slutsats:
Comhem leker storebror för att deras kunder inte använder egen router/brandvägg eller har lösenord på sin dator om fildelning är påslaget.

Comhem bestraffar alla kunder pga brister i Comhems nätverk.

Det skall bli intressant att se svaret på Leonardos kontakt.

/Niklas

Senast redigerat 2007-08-31 14:38
  • Medlem
  • 2007-08-28 09:48

Jag har fått information från ComHems kundtjänst att man "filtrerar" inkommande trafik på port 548 p.g.a. "säkerhetsskäl". Någon ytterligare information fick jag inte utan blev hänvisad till den "systemansvarige" på huvudkontoret, som jag än så länge inte har haft tid att kontakta.

Det är glädjande att du har fått svar och att de skall återkomma i frågan.

/Niklas

  • Medlem
  • 2005-10-19 18:13

Senaste från MacCentral:
MacCentral is providing live coverage of Apple's special event in New York Citiy -- please click your browser's Refresh button to see the latest updates.

Apple vice president of worldwide product market David Moody spoke to invited guests at a special press event on Wednesday in New York City.

Today's event is all about bringing innovations to creative pros, Moody told the assembled. "We have several announcements spanning hardware and software," he said.
//Rauk

  • Medlem
  • 2005-04-29 11:33

iChat AV fungerar ej i 800x600.

Testa själva genom att välja 800x600 man kan chatta men man ser inte chattfönstret eller texten men det finns där, man man välja minimera med (cmd-M) då får man ett osynligt/transparent objekt i dockan.

i övrigt har jag inga problem med Tigern på en gammal iBook SE 466 (den har både DVD och FW)

//Rauk

  • Medlem
  • 2005-04-01 09:16

Jag kan rekommendera Verbatim, lite dyrare men så fungerar dessa också.
Jag har bara en defekt av 270 bränningar.

Undvik:
Princo
TraxData
mfl av lågprismärkena.

/Niklas

1