Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ruzulfnag

ruzulfnag

Medlem
  • Registrerad 2004-03-18
  • Senast aktiv 2009-11-22
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen ruzulfnag har skrivit i forumet.

1

Tack för svar. Motivet i mitt ursprungliga dokument använde en clipping mask, så det gick inte att bara duplicera det i ett nytt dokument. Jag får lura vidare..

Här kommer eventuellt en ganska dum fråga

Jag har ett Illustrator-dokument med måtten 60x180mm och vill skriva ut detta på A4 utan att slösa massa papper. Kan man lösa detta med nån printdialog, eller brukar man skapa ett nytt A4-dokument i Illustrator och duplicera motivet manuellt? Jag kör CS3.

Quicktime Pro funkade ju utmärkt ja..

Tackar!

Jag kör iMovie 08.

Ja, jag vill alltså slå ihop klippen till ett enda, utan att göra en export (eftersom att kvalitén försämras då) Eller få iMovie att låta bli att skapa klipp automatiskt.

Hittade förresten menyvalet "Sammanfoga klipp" i Redigera-menyn, men det är inaktiverat (grått) oavsett vad jag gör. Skumt..

Någon som har nåt bra tips på hur man kan säkerhetskopiera DV-band till hårddisk på nåt bra sätt? Dvs bara spara videon rakt av som .dv-filer utan ytterligare komprimering, en fil per band.

Jag har två problem med iMovie - dels att det inte går att stänga av den automatiska indelningen i klipp då man importerar. Hade man kunnat få ett klipp per band så hade jag ju bara kunnat leta upp denna .dv-fil i finder och "varit hemma" så att säga.

Om jag drar alla klipp till tidslinjen och sedan väljer "exportera med quicktime" och DV-format så blir slutresultatet sämre än de enskilda klippen (antar att den komprimerar om videon vid rendrering)

Någon som kan hjälpa mig?

Vid normal användning blir min MBA inte speciellt varm och batteritiden ligger på ca 3.5 timmar (med ljusstyrkan två snäpp ifrån max)

Om man pressar den lite däremot (t.ex bygger nåt ifrån ports) så förvandlas den till en rätt högljudd glödhet bit metall som man inte gärna har i knät. Tips: kolla med "top" i terminalen så du inte har nån process som hängt sig och käkar CPU-tid.

Jag sprang in på Mediamarkt och köpte en, det tog 10 min

Tips:

Installera en paketanalysator, typ ngrep eller etherreal, så kan du se vad det är för trafik som triggar uppkopplingen

1