Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Diesel

Diesel

Medlem
  • Registrerad 2004-04-11
  • Senast aktiv 2010-12-04
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Diesel har skrivit i forumet.

1

Råkar ibland ut för att nätverket lägger av på min imac g5 20" ALS om jag har firewire anslutet och även om jag fipplar med kontakterna på baksidan av imacen, brukar alltid lösa sig om jag tar ut nätverkskontakten och stoppar in den någon minut senare

Skulle tro att felet sitter i flyback transformatorn på pav kortet, kan hjälpa med att löda om. Men man bör ha koll på vad man gör eftersom det bor massor med spänning i katodstrålröret och även i ngra av kondensatorena.
Googlar du på "pav" och "imac" så får du massor med tips.

Råkade ut för samma sak som dig och testade laga med att byta kondensatorer, men det höll i tre månader sedan heldött, blev att lightmodda ett atx aggregat och använda en lös 24v nätadapter. Inte snyggt men funkar klockrent förutom att det är lite törstigare på ström nu, ca 120w mot tidigare 100.
Behövde bara stifta om ngra kontakter i atx pluggen och sedan sätta in två lösa kontakter där stiftet för 24v och extrajorden är, gick bra att föra in atx pluggen i hålet där stickkontakten har varit.
Gemensam jord för nätaggregaten, 24v nätaggregatet är ett switchat aggregat på 70w, med valbar utspänning på mellan 15 och 24v, funkar bra att köra skärmen på 15v, har inte testat att köra den på 12v men det hade varit smidigt om det funkade. Har för mig att skärmen vill ha kring 2A max.

Senast redigerat 2007-09-14 20:48

Här finns mer info om förlängd garanti på nätdelen:
http://www.apple.com/support/imac/powersupply/repairextension/

Finns stor risk att det är nätaggregatet som spökar
Råkade ut för samma sak på min imac g5 2Ghz, stängde av sig med ojämna mellanrum och kunde gå i flera veckor utan symptom för att sedan stänga av sig ett flertal gånger på kort tid. Apple har förlängt garantin på utbyte av nätaggregatet. http://www.apple.com/support/imac/powersupply/repairextension/

Pratade med apple om dem kunde skicka ett nätaggregat men det ville dem inte så jag bytte ut dem grejor i nätaggregatet som jag trodde kunde spöka. Och nu har den gått utan problem i ett par veckor(håller tummarna).

www.komplett.se har en som verkar funka iaf enligt specifikationerna. Du måste komplettera med egen hårdisk dock.
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=301976&view=detailed

Hade liknande problem när jag körde med gprs via min z600a från min pbg12, men nu kör jag med adsl så jag kommer inte ihåg exakt hur jag gjorde men du kan prova med det här:

Gå in på nätverk, och hitta knappen med "ppp-alternativ", där ändrar du det som står under avancerade alternativ ang skicka ppp ekopaket (kan ha varit ngt annat jag ändrade på också men kommer tyvärr inte ihåg nu)

Lycka till

Macoteket har en variant som du använder via datorn när du vill titta på markbunden digitalteve, finns specifikationer här http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetv400 , om du vill ha en obunden mottagare för marksänd digitaltv som du ansluter direkt till din teve kan du kika på www.fyndborsen.se

Fann en på clasohlson också, lite svag på strömsidan men priset är rimligt 325sek, heter 32-8778 http://www.clasohlson.se/WAG.asp?cp=Eq0q112q117q118&ic=N&sw=8643 se bara till att få plus och minus rätt när du kopplar in

fann den här som borde passa ypperligt http://www.clasohlson.se/WAG.asp?cp=Eq0q112q117q118&ic=N&sw=607 lite dyrare dock

Senast redigerat 2004-05-19 20:17

Leta på www.elfa.se

Elfa har lite olika varianter men den billigaste jag hittat är den här http://www.elfa.se/elfa/produkter/se/6453.htm ca 300kr+moms, lite för klen med tanke på ström kanske, kan tänka mig att det tar längre tid att ladda upp batteriet när den inte lämnar full ström. finns även en dyrare http://www.elfa.se/elfa/produkter/se/5012.htm borde kunna fungera och ändå inte se helt hemska ut. Har inte testat ngn av dem här själv, men borde inte vara ngt hokuspokus egentligen. ps finns billigare leverantörer än www.elfa.se men det är ett bra ställe att börja på ds.

1