Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Don Boo

Don Boo

Medlem
  • Registrerad 2004-04-20
  • Senast aktiv 2010-08-11
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Don Boo har skrivit i forumet.

1

Problemkomplettering 4:
- nu aktiverade jag AirPort igen. Då (efter någon minut) synkar Mail igen. Det verkar dock som att jag måste klicka på någonting i Mail för att det ska utföra synket.... märkligt

Ahh, egen tråd! Nice.

Ja, det fungerade jättebra under SL under c:a 2 v. Uppdaterade från 10.5.8 (eller den senaste som fanns)

Raderade plists:
com.apple.mail.plist
OpenedAttachments.plist
SearchHistory.plist
BackupTOC.plist
MessageRules.plist
MessageRules.plist.backup
VersionedSmartMailboxes.plist
SmartMailboxes.plist
VersionedSmartMailboxes.plist.backup
SmartMailboxes.plist.backup
MessageSorting.plist.backup
MessageSorting.plist
Signatures.plist

Det enda jag gjort som kan påverkat scenariot är att starta min gamla Blackbook, som då började synka med MobileMe. Det berör inte Exchange alls, då jag inte hade dragit igång det på denna gamla datamaskin.

Problemkomplettering 3:
- det visar sig inte ha att göra med wifi. Nu såg jag att Exchangekontona var ljusgrå, trots att jag kör på kabel Startar om Mail, men samma resultat (inget visningsfönster, nya mail stannar i Utkorgen. Försöker jag tvinga uppkoppling svarar den att "Kunde inte ansluta" och att den inte kan nås på port 443. Är det fel port kanske?

När jag väl får uppkoppling, fungerar inte heller automatisk hämtning på pop eller synkning ibland.

Tacksam för all hjälp!

Komplettering av problembeskrivning 2:
- när jag kommer till jobbet funkar det igen som det ska, ett par timmar. Sen blir det samma problem. Testar med webmail igång och ser hur t o m Utkast uppdateras där i det mail jag skriver. MEN, sen ballar det ur igen. Då kopplar jag in Ethernetkabel, stänger av AirPort och så hoppar det igång som det ska. Kan problemet ligga i wifi? Funkar inte portar, etc på samma sätt? Någon?

komplettering av problembeskrivning:
- synkronisering med Exchangekonto sker inte per automatik längre. Bara om jag manuellt gör synkningen

idag började Mail krångla. Uppdaterad till SL är jag. Hittar gamla rapporter om liknande problem lite överallt.

Problem:
- två mail på ett exchangekonto försvann från inboxen när jag svarade på dom och klickade "Skicka"

- inget visningsfönster för brev vid uppstart (kommer dock upp när väljer det i "Fönster")

- inga brev skickas, utan sparas i utkorgen i lådan På min Mac (trots att jag använde ett exchangekonto. Detta gäller alla olika typer av konton, pop, imap och Exchange

- problem att avsluta Mail. Man får försöka flera ggr. Tvångsavsluta funkar.

Har raderat en alla .plist som nämnts i andra forum.

Någon som kan hjälpa? Please.....

Ursprungligen av zappee:

Återställ som ny telefon.

Samtal 3 med Telia support: radera .ipsw-filen i bibliotek/iTunes/iPhone Software Updates/ Återställ sedan iPhonen och läs tillbaka säkerhetskopia.

Samma resultat, dvs efter återställning funkar internetdelning. När jag sedan läser tillbaka säkerhetskopian faller det bort igen.

So finally, jag ger upp och återställer som ny telefon i iTunes och gör om all synk i i Tunes.... men nu funkar internetdelning igen + att jag slängde en drös med apps som jag ändå inte använder.

Tack alla för goda tips. Tur för operatörerna och Apple att det finns expertis på nätet, när dom bevisligen inte själva kan leverera produkter som fungerar

Samtal 1 med Telia-support: återställ inställningar vid Mobilt datanätverk, sen starta om iPhonen. Funkade inte.

Samtal 2 med Telia-support: Återställ iPhonen till fabriksinställningar via iTunes. Då kommer internetdelning tillbaka, men när jag läser tillbaka min säkerhetskopia via iTunes har internetdelning försvunnit igen Telia support vill att jag ringer imorrn igen (det är söndag idag). Då ska deras backoffice kunna hjälpa mig. Återkommer.

Jag misstänker att det ligger någon inställning i min profil, men har ingen aning om hur man hittar dessa. Nån som vet?

Vid uppdateringen till 3.0 när den kom, kom internetdelning igång för att sedan försvinna snabbt. Då hittade jag en snabb lösning via tysk site (tror jag) och min internetdelning var tillbaka. Det kan vara detta som nu spökar när Apple i 3.1 stoppat fulhack för tethering hos operatörer som inte stödjer det.

Jag har Telia med en orginal-iPhone, som aldrig låsts upp av nån. I onsdags em körde jag med Internetdelning och det gick bra. Sen ville iTunes att jag skulle uppdatera iPhonen till 3.1. Vilket jag gjorde. Nu skulle jag återigen använda iPhonen som internet-dongle och inget händer. Går då in i Inställningar - Allmänt - Nätverk och ser att valet för Internetdelning är borta.

Detta hände första gången efter 3.0 också, men då hittade jag en bra länk, tysk tror jag, med en drös med operatörsinställningar, bl a Telia. Hittar den inte igen tyvärr.

Jag har flera kollegor som har stött på samma problem.

Behöver hjälp, please....

BTW, om man går in på Telias web hittar man iPhone-support. Där finns en matnyttig sida om hur man installerar och vilka fördelar som finns i iPhone 3.0!

Ursprungligen av rk:

Tog mig tid att kolla nu. Om man kör "Automatiskt" som nätverksplats kan man behöva klicka på "Avancerat"-knappen (när man markerat Airport) och under "TCP/IP"-fliken kan man välja "Förnya DHCP-tilldelning". Då funkar "Automatiskt" igen... I alla fall för mig.

Du löste det, STORT tack! Jag gjorde en ny ny plats, som då inte hade en IP-adress. Sen bead jag om ny tilldelning och vips hoppade http igång.

Annars kan jag rapportera att min nya MBP nu tar 3 sek att stänga av. DET är bra.

Är det någon som har problem med det trådlösa uppkopplingen mot internet efter uppgradering till Snow Leopard?

Jag kan inte längre läsa websidor. Skype går bra och viss mail (de som inte är imap). Andra macar på samma airport rullar på bra.

Har sett att problemet diskuteras på på nätet, men inget svenskt (Weird Airport/Internet problem with Snow Leopard - Mac Forums)

Stoppar jag i ethernetkabel så går det bra. Via iPhone går det bra.

Firefox lr Safari spelar ingen roll. Hemma eller på jobbet spelar ingen roll.

Kan det vara säkerhetsproblem, att Apple stramat åt viss portar?

Kan nån vänlig evangelist frälsa mig?

1