Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
streko

streko

Medlem
  • Registrerad 2001-09-04
  • Senast aktiv 2013-01-12
  • Antal inlägg 88

Foruminlägg

De senaste inläggen streko har skrivit i forumet.

Förstår nog inte frågan riktigt! Vad är det du vill ska hända? Händer ju ingenting speciellt bara för att man har pluggat i adaptern. Du kan ju kolla om du har bluetooth förbindelse, tex i adressboken ska det dyka upp ett blått bluetooth "B" om du har BT-möjlighet.

Vill du sedan ha kommunikation så måste du ju "para" ihop de enheter du vill prata med, tex din BT-mobiltelefon.

Japp!
Vi gjorde en liten test av olika USB-BT-adaptrar tillsammans med Microsoft BT-tgb&mus. En sak vi såg var att adaptrarna drar olika mycket ström och då det finns en gräns på hur mycket ström en USB utgång får dra. Så detta leder till problem om man har en kedja, tex dator - tgb - BT-adapter. Blir ju ännu sämre om man dessutom har musen på samma kedja.

Den enklaste lösningen för oss var att alltid se till att USB-BT-adaptern sitter ensam i en USB-kedja, dvs vi placerade adaptern direkt i USB-porten. Då de flesta datorer har 2 USB utgångar så är det det enklaste sättet lösa problemet. Alternativt ordna med en extern USB-strömförsörjning, tex via en USB-hub.

Så problemet är att för många USB-enheter drar mer ström än vad som är tillåtet från den enskilda USB-kontakten.

Arbetar själv i program med "gestures" eller "strokes" som de också kallas, och de fungerar suveränt. Zooma och liknande kan man ju själv avgöra hur mycket eller lite man ska zooma in/ut. Är suveränt att arbeta med om man bara har lärt sig dem. Enklare än med kortkommandon. Skulle Apple införa detta så är detta kanonbra!

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Goka:
Finns något speciellt att tänka på inför årsskiftet? Tjacka loss på en massa saker man kan tänka sig behöva under nästa år kanske? Sätta in maxbelopp på pensionsförsäkringen, vilket är avdragsgillt?

Vad är era sista-minuten-tips?

Prata med din revisor
Klart bästa tipset. Har man ingen så ska man se till att skaffa en, därmed basta!

Annars så är det investeringar, pensioner, försäkringar (prata med ditt försäkringsbolag).

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Christian Åhs:
Om du skulle ha anställning där, vilken månadslön skulle du begära då? Omvandla den till timlön så har du något att gå efter.

Eller är jag fel ute? Det är företaget som står för alla avgifter.

/c

Precis!
Sociala avgifter, försäkringar mm slipper ju du betala. Så stor skillnad på en anställds timlön respektive en inhyrd. Supportfolk med egen firma brukar ju dessutom ta betalt för "obeläggningen" de har. Dvs ju mer jobb man ger dem desto lägre brukar timtaxan bli.

150kr/h motsvarar en månadslön på 24.000kr eller 25.200 kr beroende på om man väljer att räkna på 160 eller 168h/månad. Så i ditt fall kan det ju vara ett tips räkna på 160h för att få upp timlönen

Har själv inte läst den, men tänkt göra det. En kille i grannföretaget tipsade mig om den och han tyckte den var jättebra.

Han körde med lite "gerilla" metoder ett tag

Vart inspirerad av Taz_199 inlägg om
What is Guerrilla Marketing

Finns en svensk sida om det oxå
Gerillaföretagaren

Så tänkte denna tråd kunde handla om billiga (i pengar alltså ) tips om marknadsföring för företagare.
Direktlänk till gratistipsen

Finns tips för chefen där oxå.

[ 09 Januari 2003, 18:38: Meddelandet ändrat av: streko ]

Har provat köra testet på 2 olika datorer som kör OS 9.1. Programmet imponerade inte på mig. Gick inte att köra med hänvisning att programmet INTE hittade Carbon Lib.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: ace4711:
På macintouch skrev en kille om bluetooth och "profiler". Enligt honom så saknas stödet för inmatningsenheter i 10.2. Så felet kanske är Apples och inte MS i det här fallet. Då löser det sig kanske med en uppdatering från Apple.

Sant, finns inget stöd för HID-profilen, human interface devices, i OS 10.2. Att Apple inte implementerat den gissar jag beror på att HID-profilen som sagt EJ är klar. Den är uppe i version 0.95c för tillfället. Apple kommer med nog utan tveckan stödja HID-profilen så fort den blir klar, med tanke på allt annat Bluetooth stöd Mac OS X har.

Jag skulle gissa på att skälet till att det inte finns till Mac är att Bluetooth profilen för tangentbord och möss inte är klar ännu. Microsoft som brukar ha sin egen väg har hittat på en egen tgb/mus profil.

Så när Bluetooth profilen för inmatningeenheter kommer så får vi nog drivrutiner till Macarna oxå.

Jo, intyg är ganska vanliga om man vill slippa fullskaletest. Speciellt då man håller på med produktutveckling och har en experimentprodukt man vill testa.

Har själv varit med och satt in ett testobjekt för långtidsprov i elnätet. Eftersom man inte får sätta in vad som helst i kraftnätet så måste man ha ett intyg att apparaten inte stör mm. Så vi gick till en "Competent Body" som godkände vår experimentapparat.

Gäller i praktiken att visa att man inte har gjort några konstigheter. Har man dessutom "bara" byt ut delar i konstruktionen så räcker det att visa att de delar man ersatt och de man satt in är likvärdiga så kan man få allt godkänt.

Men det viktiga i hela ärendet är att man hela tiden måste få systemet godkänt. Vilket många är (lyckligt) ovetande om.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Martin Björnström:
Hur jag än försöker förklara så missar du punkten:

1. Jag köper ett externt hårddisk chassi ifrån Taiwan som är CE märkt.

2. Jag köper en hårddisk ifrån Ingram Micro i Sverige, CE märkt.

3. Jag monterar ihop dom och döper den till FireDeluxe 3000.

Enligt alla regler jag har hittat så är inte min FireDeluxe 3000 CE-märkt och det är exakt det jag försökt belysa med min artikel.

Japp, så är grundregeln. I teorin är allt icke godkänt. Bara för att man har godkända delar så har man INTE ett godkänt system.

Det tråkiga är dessutom att får du ett system godkänt så kan du inte byta ingående delar för då blir systemet åter icke godkänt.

Men nu det fina i kråksången. Man kan få intyg Om man vill få ett system godkänt så behöver man inte göra ett fullskaleprov a la 20.000 utan man kan faktiskt få systemet godkänt ändå. Genom att ta kontakt med något behörigt organ (kan vara en person) så kan de ge ett skriftligt tillstånd. Jag skulle tro att det skulle gå att fixa ganska lätt för "FireDeluxe3000".

Skulle du dessutom vilja byta hårddisk så kan man få ett nytt godkännande om man kan visa att det inte skiljer nämvärt från det system man fick godkänt tidigare. Men det är åter ett intyg som krävs.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Mikael Hegardt:
Jag kommer inte ihåg bakgrunden, men det fanns EU regler som öppnade för att ett antal produkter, som var för sig är CE märkta, ihopsatta i ett system är CE märkt per automatik och därmed inte behöver CE-certifieras.

Detta stämmer dock inte; jag vill minnas att myndigheterna i England slog ned hårt på ett antal PC källarföretag för att deras slutprodukter inte uppfyllde reglerna. De 20000 kronor som omnämns är dock, tror jag, i lägsta laget. Det lär snarare bli uppåt 40000-50000 kronor innan allt funkar som det skall, vilket för många små företag är stora summor.[/QB]

Mmmm, detta är en sak jag tror att många datorbyggare ej är medvetna om, även Macsäljare! Om du har en godkänd dator och stoppar i något annat från en annan tillverkare i maskinen (mer minne, hd eller vad det nu månne vara) så har du faktiskt ändrat systemet.......

...och då gäller inte längre CE-märkningen!!!!

Citat:

quote:
Martins påstående att PC produkter är mer påverkade än Macprodukter tror jag är rimligt - det förklarar säkert en hel del av de konstiga fel en PC råkar ut för (framförallt ESD känsligheten).

/Micke[/QB]

Jo, jag tror det är en bra förklaring. När man pratar med "branchfolk" så verkar de i allmänhet ha otroligt dåliga kunskaper om vad EMC & ESD är. Speciellt gäller det försäljningsfirmorna, (till skillnad från datorbyggarna). De plockar ju gärna o glatt i extra minne, HD eller annat åt en väntande kund utan speciella ESD-skydd.

Varje del som monteras utan skydd finns det ju en risk med att den ESD-skadas och eftersom det är fler delar som plockas ihop på en PC så blir det mer "konstiga" fel också.

Ett typiskt exempel på hur man får en ESD-skada är att någon köper ett (fungerande) minne. Går hem och installerar det (utan skyddsåtgärder) och sedan konstaterar att det inte fungerar. Går tillbaka till affären och klagar.

Försäljningsföretag borde dessutom lätt kunna se detta i sin returfrekvens. ESD-skador uppstår lättare i torr luft, tex vintertid.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: nightjar:
Helst med två knappar, scrollhjul och annat lull-lull. USB-ansluten givetvis och gedigen känsla vore trevligt.

Har använt en Microsoft Intellimouse Optical USB mus i flera år nu. 5 knappar varav en är ett rullhjull. Lätt o ligger bra i min hand...testa vilken som ligger bäst i din näve

http://www.dustin.se/default.asp?ORIGIN=shopping/ProductDetail.asp?PID=5010034915

Är en storsäljare som fortfarande säljer mycket (den sälj tom i 5-pack ). Enda som jag tycker talar emot den är att det finns möss med högre upplösning och dubbla senorer i dagsläget.

Någon som har använt en ADB I/O och har några kommentarer angående den?