Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lastninja

lastninja

Medlem
  • Registrerad 2004-05-04
  • Senast aktiv 2012-05-08
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen lastninja har skrivit i forumet.

1

Personerna på iPhone Dev Wiki, har släppt en gratis software unlock av iPhone.
http://iphone.fiveforty.net/wiki/index.php?title=Main_Page
till skillnad från iPhoneSimFree som vill ha $35 per unlock.

Enligt personer på Ars Technica verkar den funka bra.
http://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/tpc/f/8300945231/m/333007827831
oklart om Visual Voice Mail funkar dock

Notering från 99.se admins Vi har bekräftat att iUnlock fungerar - se nedan i tråden!

Ursprungligen av ez0r4y:

Hm, är nog nått me min text editor då...finns det någon annan shysst text editor för att skapa *.py filer? Man verkar ju inte kunna spara med " " runt namnet för att den ska ha annat filnamn som man kan i Windows...

I normala fall (Linux) är jag väldigt glad i att kompilera saker själv, men p.g.a utrymmes brist kan jag inte installera dom utvecklings sakerna som finns för 10.2.8 (Xcode verkar inte fungera till den versionen utan stödjer tydligen bara 10.3.x och framåt)
Finns det möjligen GCC eller något att installera till OSX? Utan Xcode och annat kraffs, bara GCC kompilator.

Det finns inget som säger att du måste avsluta dina python filer med .py det är bara en konvention. Angående texteditor föreslår jag att du använder en som är avsedd för programmering. Subethaedit är visserligen inte helt avsedd för programmering men den har stöd för python syntax och det finns en version för 10.2. Jag hänger inte riktigt med i ditt resonemang med " " runt namnet, vad är det du vill kalla dina filer som inte fungerar?

GCC är en klurig best att installera, jag föreslår att du skaffar lite plats för Projectbuilder eller vad den hette innan xcode. Du kan alltid ta bort Performance tools efteråt för att spara lite plats. Om det är någon tröst så finns det många som tycker att Projectbuilder är bättre än xcode (innan 2.0)

Ursprungligen av ez0r4y:

Kör med "Plain Text Editor" och sparar bara filen som HelloWorld.py (eller något liknande)
Misstänker att det kan bero på versionen av Python...var hittar jag senaste versionen? Inte hela MacPython paktet, bara Python...

Kör med MacOS X 10.2.8

Testar med kodexempel ifrån DevShed. Tx.e detta:

print 'Hello world!'
print "Hello world!"

Borde ju funka...fungerar inte med...

print "Hello world!"
print "Hello world!"

...heller.

Ja det borde ju onekligen fungera, jag har aldrig kört Jaguar så jag vet inte om det är något speciellt med python där. Båda varianterna fungerar fint här på Tiger. mig veterligen är MacPython den ända färdigpaketerade varianten av python för mac, men du kan alltid kompilera själv, koden ligger på python.org och python finns i fink och antagligen också i darwinports.

Ursprungligen av ez0r4y:

Tänkte leka lite i Python på denna gamla burken. Upptäckte att man kan skriva "Python" i terminalen för o få tillgång till Python, eller "Python *filnamn*.py" för att exekvera en text fil som inehåller python skript. Problemet är dock att Python inte verkar känna för att läsa mer en översta raden. =(

Det verkar verkligen lustigt, vilken textkodning använder du? Du skulle inte kunna bifoga de två översta raderna i ditt program så att vi kan kika om du missat något?

Oreilly har en artikel om hur man skall placera menyer under Mac OS X här

Ursprungligen av hamster:

Jag vill börja utveckla i python men har lite frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig med.

1. Var ska jag ha mina projekt? Skapa en ny mapp i hemkatalogen, mappar i "Documents" eller någon annanstans?

2. Jag har installerat macpython (http://homepages.cwi.nl/~jack/macpython/), är det den editor som följer med som man brukar utveckla i?
Jag har just köpt TextMate (http://www.macromates.com), är det någon som utvecklar python i den editorn?

/Thomas

1. Du kan ha din kod precis var du vill. Själv har jag en katalog som heter Projects, Dit har jag dragit ikonen från .xcode. Lägg ikonen i findern vänstra kolumn. Snyggt och lätt åtkomligt, dessutom visar det för förbipasseraden att du menar allvar med din programmering.

2. Jag skriver all min kod i TextMate, tyvärr har TextMate inte jättebra stöd för just Python som är indenterings specifikt. Man kan komma runt det genom att sätta en tom rad och göra en indentering. TextMates utvecklare har dock lovat bättre support i framtiden.
Något annat jag kan rekommendera är pyobjc. så får du snygg gui på dina program. Installera dock från source med "python setup.py bdist_mpkg --open" annars får du problem med path:en

Ursprungligen av zero:

Du har ju Spreadsheet i Open Office iofs, kanske inte riktigt det du är ute efter?

Nej, inte riktigt. Jag letar efter en vy som jag kan använda i mina egna program. I vilket fall som helst så har jag fixat de flesta buggar som irriterar mig i RRSpreadSheet, samt kommit underfund med vad den som irriterar mig för tillfället beror på. Nu återstår bara att lära sig tillräckligt om hur olika cocoa klasser interagerar för att kunna lösa det hela :p. Eller menade du att jag skulle leta upp hur SpreadSheeten i NeoOffice/J är implementerad? Det kommer jag kanske att titta närmare på.

Hallå.
Jag har letat efter en spreadsheet vy till Cocoa ganska länge nu, men det ända jag funnit är RRSpreadSheet, och det är ganska buggigt under Panther. Finns det någon som känner till något bättre?

Senast redigerat 2004-09-04 19:03
Ursprungligen av Ciryon:

NetBeans variant gillar jag inte alls. Isåfall är det bättre att pilla manuellt.

Ciryon

Lite kostsamt men värt att kolla kanske. Har inte själv använt det så jag vet inte om det är bra eller ej.

Ursprungligen av Ciryon:

Ujuj, vad jobbigt.

Får appleten sin text via nätverk? I så fall kanske du kan snappa upp det, om trafiken inte är krypterad.

Ciryon

All kommunikation är krypterad (SSL antagligen), jag kan tyvärr ingenting om SSL kryptering. Går det att snappa upp nyckeln ?

Hallå

Jag undrar om någon känner till hur man läser icke markerbar text från en java applet (ett aktie program, som jag inte har tillgång till koden för).
Finns det något funktion i javascriptcore som man kan anropa för att få tillgång till texten? Min andra plan är att göra en skärmdump och köra den genom ett OCR program, finns det bättre alternativ?
Om inte, hur automatiserar man en skärmdump mellan två koordinater (Helst inte hela skärmen alltså), jag har kollat på både screencapture och grab.app men har inte riktigt förstått hur man ger skärm koordinater till någon av dessa.

Alla åsikter mottages tacksamt.

Med Vänliga Hälsningar.

1