Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Falconix

Falconix

Medlem
  • Plats Kalix
  • Registrerad 2004-05-04
  • Senast aktiv 2018-07-02
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen Falconix har skrivit i forumet.

Sitter med ming andra Macbook Pro 13", med den nuvarande designen. Och tycker absolut inte de skall göra om designen. Den är behaglig att se på, skön att plocka upp ur väskan, det skulle väl vara om de lyckades få den att bli lättare.

Om de skall vinna något på att göra om designen skall det vara på funktionell design.

Tack för alla svar, låter som att iPhoto inte är ens bra till vanlig rawhantering, självklart tar jag inte i photoshop om jag vill göra förbättringar av en rawbild som jag är mer nöjd med, men bara vanliga vardagsbilder så känns det bara jobbigt att gå genom ett arbetsflöde för sånt.

Helt rätt det är ute på Hjuvik och jag står precis vid sidan av Båtklubbens sekretariat.

Ursprungligen av Goflorp:

Eller skit fullständigt i iPhoto och gå på Lightroom ?

Om du ändå är så seriös att du använder RAW och KAN fotografera, varför inte gå upp ett steg och börja använda LR ?

PS: Motivet torde vara Hjuviks Båtklubb va? Med Björköfärjan i bakgrunden...?

Är man gammal Öckeröbo så är man....

Var idag och fotade med min Nikon D70 och råkades ha inställt på väldigt fel vitbalans vilket jag struntar i eftersom jag fotar ändå bara i RAW (NEF) till min besvikelse visar sig att iPhoto hanterar mina rawbilder helt sjukt dåligt.

Förhandsgranskningen den lite mer suddiga bilder visar helt korrekta färger medans jag drar i reglagen, men då rawprocessen har gått igenom och visar den hur slutresultatet kommer att bli får jag riktigt konstiga artifakt i färgskalan himlen och det vita i bilden får som en magenta färg vilket är väldigt underligt, någon annan som har liknande problem?

temperature och tint, exponering, contrast och dylikt är inställt på exakt samma i både Photoshop och iPhoto.

Eftersom att jag tycker att iPhoto har det jag behöver bara för att exportera till jpg klarar jag mig bra med iPhoto, men detta var det värsta jag varit med om.

Kan ladda upp raw för den som är mer intresserad.

iPhotos resultat

Photoshops resultat

Bättre sent än aldrig, nu är jag tillbaka bara sådär drygt 4 år efter så har jag äntligen tagit tag i saken och beställt en Mac, det blev en Macbook Pro 13" nu har jag väntat nog länge med köpet och det har alltid varit något som gjort att jag inte har beställt.

Så om en eller två veckor är jag sann Macägare, detta måste vara det segaste macköpet genom tiderna, jag började fundera att köpa mac då Powerbook var på tapeten och det var ett tag innan de lanserade första Intelmacen, på den tiden satt jag och tittade på 17" av Powerbook.

Om det rör sig om en död pixel som är röd brukar det ibland gå att masera igång den med ett finger, det är så att det kan glappa på just den pixeln en omstart av datorn kan krävas för att pixeln skall gå igång.

Ursprungligen av Purplehase:

Hej
Det har kommit en lösning för Windows 7 i dagarna. Här är en länk:

EyeTV DTT Deluxe | Mac digital TV Tuner Micro-Stick

Fungerar även i Windows XP, har testat det själv. Men får inte in alla kanaler kan vara en bugg, dålig mottagning eller att det inte är tanken att det skall fungera i Windows XP, på mac har jag ännu inte haft möjligheten att testa mottagaren. Smidig är den!

SJälv så bestälde jag en Macbook Pro 13" igår även om jag vet med om att det kommer troligtvis en uppdatering väldigt snart, med nuvarande modell av Macbook Pro 13" kan jag känna att jag saknar PCI-express men har inget behov av det heller. Därför blev det att beställa nu den har det jag behöver och jag är nöjd med designen.

Frågan är bara vad som förändras i en uppdatering av 13"aren tror inte så mycket, men däremot i 15"aren och 17"aren kan det tänkas komma dit en Quad eller något annat? Vi får väl se vad tiden utvisar.

jag fick också min FON-router igår. har haft en sen tidigare också men den pajjade.

Iaf problemet med varför din hårdisk så ligger problemet troligtvis i att du är ansluten till laciehårddisken genom laciehårddiskens Netbiosnamn (SMB namn) Den informationen tar sig inte sig genom ett NATat nätverk vilket det blir då du kör genom FONroutern.
Det jag föreslår är att du ansluter med ipnummer isället eller att Portforwarda portarna 137, 138, 139 till ditt ipnummer på FON delen.

det där med att PCn inte får något IPnummer kan jag inte svara på. har haft det problemet på min förra fonrouter också. Det du kan prova är att återställa fonroutern eller tilldela PCn ett eget ipnummer om det går

50 mm f 1.8 är ett bra macroobjektiv om du vänder objektivet bakofram och fotar i manuellt läge, men det är lite bökigt att fota, då du måste hålla i både kameran och objektivet, kan leta upp några bilder som jag har fotat

Senast redigerat 2006-11-10 17:07

Jag ställer inte upp som donator, men ni som inte hittar någon donator kan använda er av den här adressen
https://www.google.com/accounts/NewAccount?service=talk

Ursprungligen av Redglittercoffin:

Används macar på SVT, eller hur ligger det till?

Jag satt i ett redigeringsrum på SVT och snackade med en redigerare medans han redigerade nyheterna för kvällen. Där stod det en DELL, med någon version av Avid.
Killen som jag snackade med förstod inte helle varför SVT körde med Dell. Medans jag satt där så fungerade systemet felfritt, så jag tror det kvittar om man kör PC eller Mac om systemet är bra

enkel lösning på ditt problem kan lösas med en liten tejpbit det är inte så snyggt men ändå

Ursprungligen av .mp3:

Skönt att höra. Sen undrar jag om det finns något program där man kan se vilka som är ansluta till ens FON-Nätverk och hur mkt av linan de använder osv.

Du har som möjlighet att logga in på internet med ditt användarnamn och lösenord och se vilka som är anslutna till din router och hur länge de har varit det, och hur mycket de har laddat hem respektive laddat upp. Sen så har du möjlighet att se vilka platser du har kopplat upp dig på med ditt användarnamn

Ursprungligen av pertoyra:

Nästa gång ska jag prova Prolabbet tänkte jag, kanske någon som kan ge lite feedback på dem?

Jag brukar köra Prolabbet då jag tar ut förstoringar, just för att jag väljer allt själv, utan att
något automatiskt system går in och korrigerar fäger osv.

De gånger jag har printat ut på Prolabbet har jag valt att köra efter att man gör allt själv, välja färgprofil DPI, rätt upplösning osv. Mina erfarenheter med Prolabbet har varit mycket bra.

Det går att beställa hem en Referensbild gratis så att man kan kallibrera skärmen så att utskriften blir samma färger som det är på skärmen