Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lilla Fridolf

Lilla Fridolf

Medlem
  • Plats Gävle
  • Registrerad 2004-05-07
  • Senast aktiv 2007-05-04
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Lilla Fridolf har skrivit i forumet.

1

Hej Allesammans,

Som Olle skrev så har jag varit inblandad i detta arbete på SVT som projektledare för tjänsten. Jag blev glad när jag läste era inlägg och att tjänsten verkar fungera bra. Detta är början på mobil-TV från SVT och vi siktar på att lägga ut mer och mer material i mobilen. Vi har ganska mycket att välja på...

Detta är ett mac-forum och Olle uppmärksammade att vi använt Mac för delar av kodningen. Detta stämmer då kodning av mobilstandarden 3GPP fungerar mycket väl på mac, plus att vi kan via applescript och folder actions skapa bra, flexibla och stabila flöden för att kontrollera kodningen och även addera saker som vinjetter samt skapa xml-filer utifrån data från videofilerna. Vi använder en Xserve G5 för hantering av detta.

Olle nämnde att jag just blivit en switcher. Skaffade mig en Mac hemma strax före sommaren. Det har fungerat väldigt bra och jag sitter just nu på ett hotellrum i Tokyo och har avslutat en videochatt via iChat med min fru i Gävle med en strålande bildkvalitet. Gjorde även ett test där jag körde en videochatt med en kollega via iChat från flygets Internetuppkoppling och vi fick igenom både video och ljud, även om det var väldigt begränsad bandbredd. Nätet är fantastiskt!

Lägg till Skype på detta och många hotspots på flygplatser och caféer och livet blir ännu trevligare. Skype dator till dator, SkypeOut och SkypeIn är fantastiska hjälpmedel när man är på resande fot.

Jag vill gärna höra mer om vilka program ni skulle vilja se i mobilen, tips och om något inte fungerar. Så fyll gärna på med era synpunkter!

Tack för tipset!

Jag har en dopfilm av mitt brorsbarn som jag fått överförd från band till DVD. Den videon vill jag ta in i iMovie och klippa bort några delar för att sedan skapa flera kopior i iDVD. Men att köra in DVD direkt verkar inte gå utan jag måste på något sätt konvertera från DVD-format till något annat. Är det någon som vet hur jag bäst gör detta?

Tack för hjälpen!

/johan

Vet någon vad det finns för något bra videokonferens program som kör h.264 som video? Produkten skall användas i företagssammanhang och inte bara för kompis till kompis chat.

Tacksam för alla tips!

/johan

1