Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Äka

Äka

Medlem
  • Registrerad 2004-05-26
  • Senast aktiv 2008-10-17
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen Äka har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2008-10-17 10:56
Ursprungligen av gabriel.fjellander:

Kanske en dum fråga, men sänder verkligen extrakanalerna något nu?

Det vet jag inte, men jag var lite otydlig i min fråga. Mitt problem gällde alla SR:s kanaler. Fick ingen av kanalerna att fungera, stod bara connecting, jättelänge. Men under tiden jag skrev inlägget så hade jag glömt att jag försökt få igång P3 igen, och efter en bra stund skrek det plötsligt igång nån låt och Hanna Fahl pratade efteråt, skitbra Har joxat med det till och från i två dagar, och det har inte gått igång förrän nu. Provade igen och det tar säkert 2-3 minuter innan något händer, ska det vara så? (med Sverkers röst och tonfall:) )

  • Medlem
  • 2008-10-17 10:24

Jag får det inte att funka alls. Skriver in adresserna till SR:s kanaler enligt tråden och programmet skriver bara connecting:confused: . Däremot funkar Classique radio och alla kanaler man kan gå till via presets. Någon som vet vad som kan vara fel?

Ok,nu funkar det. Efter 5 min så kom P3 igång, hade glömt den i connectläget under tiden jag skrev inlägget. Magiskt, har försökt i två dagar. Vet ni varför det tar så lång tid för just SR:s kanaler jämfört med de andra?

Senast redigerat 2008-10-17 10:36
  • Medlem
  • 2006-12-17 12:26

Jag hade ett kasst batteri i min macbook som gjorde att laddaren inte kunde ladda upp det. Det kom ett nytt batteri dagen efter jag ringde och då funkade det perfekt, det är alltså som vanligt Sony man ska skylla på.

Troligtvis inte laddaren/datorn utan batterierna alltså, ring Apple och fixa.

  • Medlem
  • 2006-11-07 02:04

Undrar bara om nån lyckats använda en HP Laserjet 1600 med en mac o isf hur.
Är så trött på skit-HP, lämnade tillbaks en av deras senaste multimaskiner igår pga kassa dokumentutskrifter (jag hade grymma papper så det är inte det). Kom hem med den här, och uppackad och klar visar det sig att den är inte ens mac-kompatibel. Ringde ÅF och ingen där visste att den inte var det.

Eftersom jag utgår från att det inte kommer att lösas smidigt ska jag tillbaks o byta igen imorgon, nån som kan rekommendera en bra färglaser-skrivare, inte HP 2600 då jag helt i onödan får betala för nätverksdelen. Jag kör bara trådlöst så då är det inbyggda kortet värdelöst (och jag vill inte stödja HP). Dock kan man ju säga att 2600:n bevisligen också har featuren "mac-kompatibilitet", eller så kan man se det som att det är skandal att inte 1600 ha det.

Så, kan någon komma runt problemen med världens sämsta HP-skrivare eller rekommendera andra lämpliga färglaserskrivare, med bra och resurseffektiv programvara för OSX?

Ursäkta om jag verkar tjurig, men ni vet kanske hur det är när man är trött, lite stressad och allt krånglar

  • Medlem
  • 2006-06-14 12:06

Min mooar också, men bara mellan 65-67°C. Så jag kör igång fler program så att den ligger på runt 70 °C istället o då går fläkten tyst som en mus. Det är också väldigt tyst även när den mooar, men man hör det.

  • Medlem
  • 2006-06-14 11:27

Jag har en svart MacBook som jag fick i Torsdags. Den var tyst och helt perfekt tills igår. CPU:n hade fått jaga på i 140% ett tag och efter det så dök det vinande ljudet upp. Nu låter det oavsett belastning.

Det verkar dock som att det har med mjukvara/Firmware att göra eftersom detta inte uppstår i XP. Det går också att tysta ner den i OSX genom att ha igång iSighten (i Photobooth eller iChat), eller koppla in nåt annat som kräver lite strömming o CPU, ex.vis en iPod. Det verkar inte som att det räcker med enbart CPU-belastning, så det är nån skum kombination mellan belastning av CPU och strömförbrukning. Det mystiska är att när ljudet uppstår så låter adaptern likadant. Men ljudet finns tyvärr även vid batteridrift vilket medför att fixen ovan drar ner batteritiden.

Nu är den tyst som en mus igen eftersom jag har iPoden liggandes inkopplad men ejectad. Mooandet är så väldigt lågt att det inte stör, men det kommer troligtvis också att kunna åtgärdas då detta inte heller händer i XP och i OSX uppstår det endast när den jobbar i regionen 65-67 °C. I skrivande stund kör jag en massa program och ligger och pruttar runt på 72 °C och datorn är definitivt väldigt tyst (inget pipande eller mooande).

Datorn är i övrigt grym och jag antar/hoppas att det kommer en patch som löser detta snart. Däremot verkar inte Apples svenska supportavdelning veta, eller vilja säga, att de känner till några vanliga problem med ljud från datorn och adapter (lite alarmerande). Så hör ni ljuden rapportera det även om ni, som jag, inte vill byta in den. Det fixar upp statistiken och kanske jagar på Apple att fixa problemet (Det går rykten om att det ska fixas i 10.4.7).

  • Medlem
  • 2005-03-23 08:57

Skulle bara skicka ut ett varningens finger!

Min ACME slim för iBooken färgade av sig. Eftersom det är quiltat innertyg så har jag fått ett snyggt våffelmönster på min iBook som inte går bort. Lite surt. Annars gillar jag väskan, men hostar man upp pengar ska man få kvalitet. Ska kontakta dem i dagarna angående ärendet.

/Äka

  • Medlem
  • 2004-09-22 14:53

Har pratat med folket på applestore nu och det kommer en lirare från UPS på fredag o hämtar min dator
Hoppas det löser sig snabbt. De sa att det skulle ta ca 10-15 arbetsdagar...det är länge

  • Medlem
  • 2004-09-22 12:37

Hallå

Min iBook visar ljusa fläckar nu...hittade dem igår. Så nu börjar trasslet
Om man har köpt den från Applestore på nätet? Vem kontaktar man lättast då?
Ska prata en gång till med supporten så får de hjälpa till lite med hur man skickar osv.
Tänkte bara höra om någon hade några heta tips.
Älskar lillburken i övrigt!

  • Medlem
  • 2004-09-02 10:42

Hej alla Macanvändare!

Jag håller på med ett litet produktutvecklingsprojekt i mitt examensarbete. Jag är lite intresserad av att få in en oberoende fokusgrupp som jag kan intervjua angående deras användande av sin laptop och kringutrustning. Skulle vara superkul om någon/några medvetna rackare från 99mac ville vara med och snacka kring detta!

Kanske skulle man kunna få detta att sammanfalla med en liten pubkväll el. dyl, med fördel förlagd här i Linköping. Hör av er till mig om ni är intresserade!

Mvh
Erik Torstensson (Äka)

1