Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Olle@mac

Olle@mac

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2001-09-09
  • Senast aktiv 2013-02-08
  • Antal inlägg 4949

Foruminlägg

De senaste inläggen Olle@mac har skrivit i forumet.

Vild gissning men dom kan behöva något som tar bort fokus från Googles affär med Motorola häromdagen och då räcker det inte med något liknande Netflix eller annan streaming av långfilmer.

Apple köper Nokia

Det finns ett kinesisk 5:1 att beställa...

Tycker att Apples fodral har en benägenhet att bli ganska dammigt pg.a valet av material. De olika fodral som Media Markt sålde i Borås var alla löjligt högt prissatta så jag stegade in på Teknikmagasinet som hade ett riktigt prisvärt slimmat fodral tillverkat i svart läder. Det har inbyggda magneter så att locket inte öppnas i onödan. Det saknar förvisso möjligheten att ha ett litet uppfällbart stöd men håller trots det hög klass, tror att jag gav bara 299 kronor för det.

Jag har modifierat det lite med att i locket tejpat fast den luddiga delen av ett självhäftande kardborreband som jag sedan låter ligga mot en vaderad hantel som i sin tur har fått den andra delen från ett karborrband, ja den som har små hullingar. På det sättet så får den både stöd och rullar inte iväg. Jag ser ingen anledning till att lutningen ska vara brantare än hos ett vanligt tangentbord, fast det kan ju vara olika på vilka krav man ställer.

Kardborrebandet samt hantlarna (29 kronor) fanns hos COOP och kostade tillsammans ca: 50 kronor. Hanteln är ca: 2,5 cm tjock, dvs. höjdskillnad för bakre delen av iPaden.

Behövde en låt på iPaden till ett projekt och trodde att jag skulle kunna maila den till mig själv, gick tyvärr inte. Så finns det en lösning till detta att komma åt musiken eller måste jag lagra lite olika låtar på Dropbox ???

Skulle behöva lite råd om hur jag ställer in "Handbrake" på bästa sätt för att stremingen ut på internet ( eg. från min Macbook Air och till iPaden som har appen "Video Stream" och som hanterar strömmen ) ska se optimalt bra ut. Hur ställer ni in Handbrake då ni rippar era köpta DVD-filmer. Testar nu följande.

Ställde in för "AppleTV", valde att kryssa för "Large" samt "Web optimized" och target som 700MB. Chansade på 2-pass encoding samt turbo för första pass.

På amerikanske eBay köpte jag en kabel som har den större/samma kontakt i båda ändarna, löjligt billigt från Hongkong och som jag har till iPhonens lösa extra batteri... kanske ska jag leta efter saker som jag kan ha mellan en padda och något annat...

Behöver eller vill motivera mig till att köpa en iPad och undrar vad det finns för prylar FÖRUTOM fodral, program och kablar att ha som tillbehör till paddan.

OM du hade använt Apples superba program TimeMachine så hade du kunnat hämta tillbaka det du slängt - finns i så fall på den andra hårdisken.

Ursprungligen av ;:

Man kanske skulle återvända från år av frånvaro, tar mig en titt för att se om det var bättre förr

Hittade följande: "What Michael Jackson bought for $47.5 million in 1985 was the publishing rights to 159 or 251 Beatles songs, depending on who's counting". Så min gissning är nog ganska bra. Att dödsbot behöver pengarna är jag ganska säker på och OM Apple nu äger allt detta så är det nog en mycket givande sak för deras akrieägare.

Kanske minns jag fel men var det inte så att Michel Jacksson för en massa år sedan köpte Beatles alla texter, ja deras låtar. Det var välkänt att Jackssons ekonomi inte var den bästa. Jag skulle våga chansa på att Jackssons dödbo sålt alla texterna/upphovsrätten till Apple Inc eller till Steve Jobs som i sin tur pressat EMI till att låta Beatles låtar ligga på ITMS. Den som äger rättigheterna har onekligen ganska mycket makt. Möjligen så kan EMI sålt hela rasket till Apple Inc.

Mnja... Jobs lever ibland i sin egen värld och har man som han slagits för att få in Beatles på ITMS i en massa år så kan han nog ha blivit lite fartblind på vägen. Fast OM det stämmer att Beatles ligger 3 på amerikanska försäljningslistorna trots att det var 39 år sedan dom slutade spela så blir detta en seger som Jobs inte kommer vara sen att delge världen. OM man sedan kommer att gäspa lite återstår att se.

Jepp tiden går så man glömmer lätt. Micken är troligen ganska bra, men det behövdes en liten sladd för att sänka nivån som är för hög. När jag fick tillbaka den från Tyskland så påtalade man att jag skulle köra i airplanemoode. Sladden har samma funktion som när man skruvar ned lyssning till hörlurar. Idag provade jag en inläsning och tyckte mig höra ett svagt distande så jag ska göra om provet. Läste in i Avid MediaComposer 5 och trodde att jag skulle kunna lägga upp filen här men den har ett suffix som är ".mxf" och då är det ingen idé att lägga upp den.... tar lite tid för så ointressant exprimen, sorry. Ska exportera den till ".mov" men sitter nu med annat jobb.

Letar efter externa läsare för SSD-kort där man kan stoppa i Panasonic P2-kort, dom ska vara för USB2 (möjligen USB3). Panasonics egna är på tok för dyra. Vi funderar över att handla in ca: 20 stycken till våra Avider efter att ha uppgraderat vårat nätverk nu i helgen. Har Googlat halva dagen och inte fått någon 100-procentig träff i sökandet, vet du råd så please tipsa oss.

Mvh,
Olle Jonsson - fotograf & redigerare på SVT i Göteborg
+++