Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bjornaw

bjornaw

Medlem
  • Registrerad 2004-06-04
  • Senast aktiv 2011-12-22
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen bjornaw har skrivit i forumet.

1

Kan BUB och IVO ha med menyer och textning att göra? När jag använder ffmpegX kan man ladda in Subtitles och ange typsnitt och storlek, men jag vet inte var jag hittar dom, kanske i dessa filer?

Får du bibehållen kvalitet när du extraherar till .dv? Mina extrakter blir lite suddiga om jag drar ut DV från VOBen som har mpeg2 format

Björn

Njae, det är möjligt att jag fått detta om bakfoten, men det jag vill åstadkomma är en sorts övervakning av två olika processer på två olika datorer med var sin skärm. Den ena skärmen står i ett rum, den andra i ett annat rum. Jag vill kunna switcha mellan datorerna utan att behöva lämna rummet, och utan att behöva klicka på något. När den ena skärmen switchar till dator A, switchar den andra till dator B och vice versa.
Låter omöjligt, eller dyrt..?
Fast en server/klient lösning över ett nätverksprotokoll, som Synergy, låter i alla fall nära.

Bjørn

Ursprungligen av Linus Söderlind:

Funkar klockrent! Jag har PC:n som server och min iBook som klient och det funkar klockrent. Det som inte stöds fullt ut är kopiering av text mellan datorerna, det funkar ibland men inte alltid. Sedan så går iBookens varningsljud igång varje gång man byter skärm och sedan funkar inte synkningen av skärmsläckarna. Men det är petittesser i sammanhanget tycker jag.

Jag sitter mest och jobbar/spelar på PC:n men har mail, adressbok, webradio (SRX), iTunes och liknande på iBooken. Och istället för att sträcka mig över till iBooken så "slänger" jag bara över musen. När jag spelar med musen är det bara att trycka ner Scroll Lock och musen är låst till den skärm där den är just nu.

/Linus

PS: Det kanske skall tilläggas att min iBook är av den första ljusblå basslocks modellen...

PPS: Det man behöver göra för att få windows-tangenten att fungera som kommand på macen är att sätta alt till super och super till allt i konfigurationen för macen.

PPPS: Sedan behövs det ju två skärmar...

Kan du få skärmerna att byta plats också? Det vill säga, få skärmen som är kopplat till Macen att visa PC:ns skrivbord och vice versa? Och det kanske går att switcha mellan dessa två lägen med ett script istället för en hotkey-kombination?

önsketänker Bjørn

Ursprungligen av Svante S:

jag har gjort såhär (med Toast):
Ta helt enkelt den QuickTimefil som skapas i iMovie-projektmappen till Toastfönstret. Videofliken ska vara öppen. Sen väljer du PAL osv... botanisera lite i inställningarna!

Toast sköter hela MPEG2-konverteringen och räkna med att det tar en stund. Funkar oklanderligt, men är som jag skrev ingen "rolig" menyskiva.

Den QuickTime-fil som finns i varje iMovieprojekt är en avhängig fil till de klipp som ligger i mediamappen. Det är därför den är så liten.

För din info kan nämnas att MPEG2 är det som används för DVD och SVCD medans MPEG1 är det som finns på en VCD.

Vad bra!
Det är förmodligen det enda jag inte har provat, just därför att den .mov-filen verkade vara beroende av media-filerna och därför ingen "självgående film". Men det blir logiskt nu när jag tänker på det. Skall prova och se hur det går. Tack, tack. Tack även till MikaelF för informationen. Studio Pro är säkert bra, men här får inget kosta något, tyvärr(skola). Men fungera skall det...

Ursprungligen av MikaelF:

iDVD stöder externa DVD brännare om du lägger in två små "enablers" i ditt hem bibliotek (de finns dolda i iDVD paketet) ladda ner HPfurz.sit så behöver du inte avkoda .HQX filen som finns iDVD.

http://forum.firmware-flash.com/viewtopic.php?t=23370

Enligt inlägg i samma forum så är detta att betrakta som att kringgå licensen för mpeg. Annars vore det perfekt. Men det betyder iallafall att Toast inte tillhandahåller licensen. Detta skall fungera på mitt jobb, jag kan inte hålla på att fuska med olagliga workarounds. Men tack ändå!

Ursprungligen av Svante S:

Toast klarar att göra "riktiga" DVD-skivor. Menyerna är mycket enkla men det blir en DVD-film.

Jo, jag har lyckats ibland, men allt som oftast blir det inget alls. Jag tror det beror på att iMovie inte skapar några VIDEO_TS-mappar (och/eller enkodar till mpeg-1 eller 2?), vilket jag förmodar att iDVD eller motsvarande utför. Eftersom Apple vad jag förstår tar betalt för mpeg-licensen genom att sälja interna Superdrives, så innebär det att externa brännare inte stöds av iDVD. Kör jag från iMovie och exporterar ut till Quicktime så får jag dels gigantiska filer, och svårt att bränna dom. Små, jpg-hackiga filmer går bra. Vilket format i Expertinställningar i iMovie rekommenderar du för bränning direkt i Toast? (Jag inser att jag är amatör ). Menar du att mpeg-licensen följer med Toast6 Titanium?

Ursprungligen av Svante S:

Uh, kamma tonen. Fast du kanske mest är här för att retas.
(Och jag nappade, fan också)

Ok, - eller +, bara det funkar så är det bra. Jag kör på R-
Men, hur göra om jag har en färdigt redigerat film från iMovie i Quicktimeformat på 3-4 Gb som jag vill bränna på en DVD skiva för att sedan kunna titta på den i TV med en vanligt dvdspelare? Jag har en extern LaCie DVD brännare och Toast 6 Titanium, men inte iDVD eftersom jag inte har en inbyggd DVD-brännare. Finns det några andra program som gör jobbet, tex free-eller shareware, eller måste jag köpa iDVD?

1