Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
glaskross

glaskross

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2004-06-15
  • Senast aktiv 2018-10-26
  • Antal inlägg 125

Foruminlägg

De senaste inläggen glaskross har skrivit i forumet.

Citat:

Möjligt, ska kolla i lite lådor.

Tack, vore underbart! :–D

7/10 :—)

Är det nån av er som fortfarande sitter på en Zip Drive (USB) och som bor i Stockholm?

Jag har ett dussin 100 MB zip-skivor och någon på 250 MB liggandes här orörda sedan 15 år. Troooor jag har kopierat över det som ligger på dem men är inte säker. Skulle vara guld att få tillgång till/låna en Zip Drive (USB) och kopiera över allt. Du får behålla skivorna (om du vill ha dessa ;–). Bjuder gärna på nåt gott att dricka utöver det.

Någon som vet om Copy stöder resource-forks? Dropbox gör det. Kan bli problem med vissa äldre filer, t ex postscript type 1-fonter.

Finemang! Här kommer en färsk referrallänk (ger 5 GB bonus - totalt 20 GB).
https://copy.com?r=02g0TC

Ursprungligen av Json_81:

Synd att det inte är permanent utrymme bara.
Vad händer om man fyllt upp utrymmet och det försvinner om två år?

Visst, utrymmet är inte permanent, men eftersom Dropbox synkar det du redan har på hårddisken är rimligen det enda som kommer hända att din synk slutar fungera tills du frigjort tillräckligt med utrymme i din Dropboxmapp.

Dessutom är det väl inte osannolikt att de kommer ha någon bra kampanj när ett gäng tusental användare blir av med sitt bonusutrymme vid samma tillfälle.

Ursprungligen av johan_tanying:

Alumni-konton skulle ju vara godkända? Men för mitt.namn@alumni.chalmers.se får jag "The email you entered is not affiliated with an eligible school". WTF? Chalmers ligger ju tvåa på sverigelistan...

Aj, då kanske de har spärrat just alumni i de fall dessa adresser ligger på en separat underdomän. Många skolor ändrar ju inte själva e-postadressen för studenterna när de tagit examen. Därav mitt tips (man kanske inte tänker på att man i många fall ändå kan logga in och kamma åt sig erbjudandet).

Alla studenter, kursare, alumni eller lärare med en e-postadress knuten till ett lärosäte kan vara med i Dropbox Space Race. Alla deltagare får 3 GB extra dropboxutrymme i två år. Men beroende på hur många som anmäler sig från just det lärosäte du tillhör kan du få upp till 25 GB extra!

Det enda man behöver göra är att anmäla sig på:
https://www.dropbox.com/spacerace
(du kan ha ditt dropbox-konto knutet till en annan e-postadress – det räcker med att du inloggad klickar på en verifikationslänk som skickas till den skolepostadress du anmäler dig i Space Race med)

30 högst rankade lärosätena i Sverige just nu:
https://www.dropbox.com/spacerace/top/country/se

Tänk på att du kanske har tillgång till din skolmail även om du inte längre pluggar. Anmäler du dig hjälper du inte bara dig själv med fritt utrymme utan även de andra studenterna på din gamla skola att samla poäng.

En kompis (som inte bor i Stockholm nära en Apple Store) köpte sin tredje generationens iPad för drygt tre veckor sedan. Någon som vet om det går att få den utbytt mot senaste?

De verkar byta ut dem i vissa Apple Stores over there i alla fall (upp till 30 dagar från köpet): Peeved? Apple will exchange your 3rd-gen iPad for the newer model | How To - CNET

Efter en sökning på Prisjakt: Billigaste Xerox original högkapacitetstoner går på 1515 kronor + frakt. Billigaste motsvarande "miljötoner" (högkapacitet) går på 810 kr + frakt. (Priserna gäller Phaser 6180N.) Och det är ju bara en delfärg så pengar går att spara.

Men det var inte det här jag frågade om, låt oss hålla diskussionen till ämnet.

Tack för svar. Tja, s k miljötoners är ungefär hälften så dyra. Runt 1000-lappen istället för närmare 2000 kronor per delfärg.

Fler initierade svar välkomnas.

Kollar nu också på en tredje levantör vid namn eko-print.se, någon som har erfarenhet av dem?

Hej!

Tänkte återuppliva den här tråden. Står i begrepp att köpa toner till en Xerox Phaser 6180N. Någon som har erfarenhet av "miljötoner" från ink66.com eller nordicink.se?

Båda ska vara "kompatibla" produkter - den på ink66.com ska vara enligt dem själva vara fabriksny medan nordicinks ska vara återfylld. I det här fallet rör det sig om svart toner jag tänkt beställa. Man vill ju gärna att textutskrifter ska bli precis lika delikata och skarpa, hålla färgen och att chipet ska fungera felfritt.

Är även intresserad av fler goda eller dåliga erfarenheter av andra leverantörer.

Som jag förstår det kommer LTE stödjas i iPhone 5 fr o m 1 januari 2013. Det är i alla fall datumet då följande två frekvensband ska börja rulla LTE enligt de nya tillstånd PTS förmedlat:
1805–1840 MHz Telia
1840–1875 MHz Tele2/Telenor

Frekvenser inom dessa band används för GSM idag (upphör 31 december 2012).

Köpte en Western Digital My Book Essential Edition 3.0 3TB och den fungerar mycket riktigt finfint.

Haha, kanske så. Tack båda för er hjälp.

Ursprungligen av suddgummi:

Just HFS+ (filsystemet på Mac) klarar av 8 exabyte (8 589 934 592 gigabyte) så frågan är mer om USB-kontrollern i det externa kabinettet kan prata med din Mac. Om det finns drivrutiner alltså. Kan du inte ta en på öppet köp, kanske i en butik nära dig?

I det externa kabinettet? Menar du själva externa hårddisken då? Eller menar du min MacBook Pro?

Skulle helst slippa tjafsa med öppet köp. Tänkte att den samlade medlemsskaran här borde veta. Trots att rör det sig om en inte allt för ovanlig MacBook Pro-modell tillsammans med en extern hårddisk från världens största hårddisktillverkare.