Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SugarDad

SugarDad

Medlem
  • Registrerad 2004-08-15
  • Senast aktiv 2008-12-08
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen SugarDad har skrivit i forumet.

Kör själv hybrid på en C2D 1.53 mini, funkar jättebra.
Dock skulle jag ändå rekommendera EyETV 250 eftersom minin för jobba rätt hårt (blir både varmare och ljudligare) vid tv sändning/in/uppspelning.

Kör MX1000 och är supernöjd! Kanske något lite tung men man vänjer sig, grym precission iaf.
Använder Rain Design musmatta och handledsstöd:
http://www.smalldog.com/product/34947
För att det passar min iMac så bra! Finns nu även i aluminiumfärg för att matcha de nya imac:arna.

Styr min Mac mini med VNC. Funkar klockrent när jag kör mac till mac (med Apple Remote Desktop) men när jag kör pc till mac så har jag följande problem :

1. Sessionen dör med jämna mellanrum, oftast vid en viss tidsaktivitet men ibland mitt i ett arbete. Startar man om klientprogrammet så funkar det bra igen.

2. Tangentbordslayouten är helkonstig. Svenska tecken funkar inte alls och alla SHIFT kombinationer är helskumma. (vissa tecken går inte alls att göra och andra är omkastade, t.ex SHIFT+6 ger en "/" istället för SHIFT+7 som är standard.)

Har testat med flera vnc klienter med samma resultat så det lutar åt att det är nåt på serversidan.

Ska tillägga att jag använder den inbyggda VNC servern i Leopard. Vill helst inte installera fler produkter än nädvändigt så osxvnc eller liknande känns inte aktuellt.

Det måste finnas lösningar till ovanstående problem, åtminstone till nummer 2, den är mest störig om man säger så

Det tråkiga med Front Row är att om man vill ha en riktigt bra struktur med covers och hela kittet så måste man sitta och konvertera sin samling till mpeg4 som itunes kan läsa. Detta är ganska tidskrävande men ger förstås ett snyggt slutresultat. Har konverterat alla våra barnfilmer så att min dotter själv ska kunna välja film och det blev riktigt bra men som sagt mycket jobb bakom.

Tänkte dela med mig av mina erfarenheter:
Har en Mac mini med EyeTV Hybrid kopplad till en 28" B&O tjocktv (den är helt enkelt för bra för att byta till smaltv, än iaf) med ComHem's analoga utbud. Såhär i efterhand skulle jag kanske skaffat en EyeTV 250 då den har en inbyggd mpeg decoder. Med Hybriden får processorn jobba vilket gör att minin låter mer och blir varmare. Har dessutom allting instängt i ett skåp (har dock sågat bort ett hål på baksidan) vilket inte gör saken bättre.
Kör DVI-SVHS-SCART från minin till TV:n. Bilden från Front Row blir kanon men bilden från TV-sändningarna via EyeTV:n är väl sådär. Lite suddiga och bleka. Generellt flimmrar även bilden något i överkanten (syns dock inte alltid, beror på färger/ljusstyrkan i videosignalen). Detta har säkerligen att göra med Hybridens otillräcklighet eller DVI-SVHS-SCART konverteringen.
En annan lite jobbig grej med Mac är att det inte finns något program som hanterar ALLT. Man måste ha Front Row för film/foton och musik och sen måste man växla till EyeTV för TV in/uppspelning. Visst, med Remote Buddy blir det lite smidigare men fortfarande inte "sambovänligt"
I övrigt funkar Front Row med Perian installerat kanon, enkelt och snyggt. Dessutom kan den visst läsa rippade DVD titlar från hårddisken, i motsats vad som skrivits ovan. Den läser alla de vanliga videoformaten med subtitles, internetradio, VIDEO_TS mappar etc. Jag har dessutom konstaterat att det är Front Row jag använder allra mest. Det jag kan tänka mig att spela in är filmer och serier och dessa är faktiskt lättare/snabbare att ladda hem än att mecka med att spela in

Det tråkiga med Front Row är att om man vill ha en riktigt bra struktur med covers och hela kittet så måste man sitta och konvertera sin samling till mpeg4 som itunes kan läsa. Detta är ganska tidskrävande men ger förstås ett snyggt slutresultat. Har konverterat alla våra barnfilmer så att min dotter själv ska kunna välja film och det blev riktigt bra men som sagt mycket jobb bakom.

Jag kan också tillägga att jag ägt en KISS DP-558 tidigare. Som sagts tidigare är KISS spelarna väldigt buggiga vilket är synd då de har perfekt funktionaliet! Dessutom gick nätdelen sönder för ett tag sedan vilket också är ett vanligt problem. De är ju också fläktlösa vilket bidrar till minskad livslängd (även om de är jäkigt tysta!)

Slutligen har jag kikat lite på OXBMC som är Xbox Media Center portat till OSX. Detta ser riktigt lovande ut, utseendemässigt som Front Row men beytligt mer funktionalitet. Spana in på http://www.osxbmc.com/ och kolla en video på http://uk.youtube.com/watch?v=tGdihkA5FK4

tack för svar. dock har den hållt på i en timme nu..

Installerade just uppdateringen via Software Update på min Mac Mini (intel).
Den ville starta om för att installera men nu står den och hänger med en blå bakgrundsbild med det snurrande hjulet i mitten. Vad göra?

Glömde svara igår men det gick finemang att nergradera till 1.1.1 med länken jag postade. Hade independence 1.3 beta med stöd för alla itunes sedan innan så det var inga probs. Gick dock inte vidare och uppgraderade till 1.1.2 igen då jag inte såg nån nytta med det. När/om hacket kommer så får man nog börja om från början igen i vilket fall som helst. Men förmodligen fungerar detta också bra.

sorry, går inte att låsa upp med den modem firmwaren i dagsläget.. förhoppningsvis fixas det så fort nästa secpak dyker upp.

HIttade äntligen det här:
http://www.modmyifone.com/forums/showthread.php?t=15837

Verkar vara ganska likt den gamla metoden. Först nergradera till 1.1.1, sen köra appsnapphacket. Egentligen skulle man kunna sluta där eftersom man ändå inte kan ringa med den men om man vill så kan man köra oktoprep och uppgradera tillbaka till 1.1.2
Det fina i kråksången borde väl vara att så länge man inte flashat om basbandet så bör det vara lätt att återställa till orginal 1.1.2 när upplåsningshacket väl kommer.

Ska testa nu, hör av mig med resultat. (det är ju inte min egen telefon so what the heck )

skulle precis skriva en likadan post då jag är i samma situation! Vad jag förstått (se till exempel status tickern) så ska det gå att aktivera och jailbreaka OOB 1.1.2
Dock hittar jag inte heller nån klockren guide.. postar förstås om jag hittar något, hoppas på det samma från er här.

Gusten: slängde ut mightmousen direkt efter inhandling av mac och köpte en logitech laser istället. Så, nej, jag har inte det problemet

Har själv den här:
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=1015141&product_id=881241

vrålsnygg, anpassad för Mac + handledstöd!

Har nu konverterat mina mailboxar till IMAP i Mail och synkar utav bara den. Däremot händer det ingenting, dvs varken mail eller foldrar syns när jag loggar in på .Mac.

Kan någon överhuvudtaget bekräfta eller dementera att det är så här det ska fungera i .Mac?

Jo, visst har du rätt, även om jag kan kryssa i att spara en kopia på servern även för POP konton.
Men är det alltså så att .Mac inte kan hantera externa pop konton?

Och om inte, kan jag inte på något sätt låta min mac mini server hålla koll på mina mail och att den i sin tur delar ut dessa i ett webgränssnitt, typ weboutlook eller liknande?