Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
emanuel 38

emanuel 38

Medlem
  • Registrerad 2004-09-06
  • Senast aktiv 2015-06-04
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen emanuel 38 har skrivit i forumet.

1

Vill använda AirPort Extrem tillsammans med ett ej operatörslåst mobilt modem , i första hand på Telias nät. Då täckningen är dålig måste jag använda en befintlig extern riktantenn ( Kjell&Co : Smarteq 710720 GSM/3G/4g). Är detta möjligt? -och om så är fallet, vilket modem är bäst?

Tobias, så enkelt var det !
Skönt åka ocensurerat i 95Mb igen.

Stort tack för hjälpen ! Och Tack för tipset men anonine, skall prova det när kinesskräcken avklingat !

emanuel 38

Tack Tobias för snabbt svar !
självklart borde jag förstått detta, men klockan var mycket och omdömet dåligt.
Skall berätta hur det går !
emanuel

Laddade ner Anonym 1:1 från Macupdate för att leka lite. Fungerade fint, med ett stort antal servrar i olika länder som gav mig olika "spök IP:s". Kollade det både i Anonym och Jondonyms "what is my IP address". Då jag tyckte att hastigheten sjönk betänkligt kastade jag programmet i papperskorgen - och tömde korgen!!!
- men nu sitter jag med fast med ett spökIP på en Kinabaserad server, som är fruktansvärt långsam ( från ca 80 Mb tlll 30 Kb ! ) och som dessutom censurerar mina sökningar. Den blockerar tex alla anonymiseringsprogram inklusive Anonym. Jag kan därför inte ladda ner ett nytt Anonym för att därigenom kunna ändra tillbaka mitt IP till orginalet.

Vad göra ?

emanuel 38 , som nu vet hur det är att leva med ett censurerat nät !!

Tack, Björn för svaret. Jag är novis och lite osäker, men Du gav mig råg i ryggen. Nu blir det en ny burk till i kontoret.

Har just konstaterat att jag måste byta modem (Thomson TouchSpeed 510 ) då Glocalnet uppgraderat mig från 8 till 24 Mbit/s. Vill passa på att höja säkerheten och även köra trådlöst.
Kommer Netgear DG834GTSWE att fungera med min G4 ?
Gloclanets support " trodde det skulle fungera" men de har den inte med i sin lista över rekommenderade modem. Den listan uppdateras f ö mycket sällan enl. supporten.
Är det någon som vet bättre ????

1