Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
drumsticks

drumsticks

Medlem
  • Registrerad 2004-09-13
  • Senast aktiv 2014-01-27
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen drumsticks har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Cindori:

Multibeast använder ett knock-off skript på min metod. Det är mycket sämre och farligare att använda och fungerar inte för alla OSX-versioner.

Aha! Ok, tack! Men om man någon gång aktiverat trim via Multibeast och sedan aktiverar trim via trim enabler, kommer det funka då eller?

Ursprungligen av Cindori:

Jag har hyfsad koll. Jag utvecklade programmet
Du öppnar Trim Enabler och drar i slidern.
När patchen är applicerad kan du stänga programmet eller t.o.m ta bort det.
Patchen kommer dock återställas när du uppdaterar ditt OS och du måste då dra i slidern igen.

I nästa version, som släpps om någon vecka, kommer det finnas många fler funktioner. Håll utkik på min blogg efter det.

http://www.groths.org/wp-content/uploads/2013/07/prev3.png
http://www.groths.org/

Sedan finns ju en kryssruta i Multibeast för just TRIM när man konfar hackintoshen. Men det kan vara så att Trim enabler är bättre möjligtvis. Någon som vet något om det?

Härligt! Jag har haft en del problem med mitt bygge. Oftast fungerar den väldigt bra, men lite då och då fryser bara hela datorn, och musik bara står och hackar om man har på något ljudmässigt. Det är nästan som att CPU eller RAM kanske inte får tillräckligt med strömtillförsel. Jag har provat många olika saker. Någon tipsade om att stänga av alla "Auto"-konfigurerade inställningar (förutom CPU, minne), och lämna dessa på enabled eller disabled. Just den modellfamiljen av mitt moderkort (GA-Z77-DS3H) verkar inte vara så stabil. I allmänhet verkar konsensusen på nätet bland hw-kännare att Gigabyte som märke inte håller så hög kvalitet, och att märken som MSI är att föredra. Dock är ju Gigabyte bäst när det gäller UEFI native support (har jag förstått). Om det är någon här som har egna erfarenheter att dela med sig när det gäller denna mobo, får ni gärna dela med er!

Mitt bygge:

i5-3570K, Corsair-minne, Corsair CX600M PSU, EVGA GTX 660
SSD

Ursprungligen av kenjon:

Jag säger faktiskt OS ex (där X för mej står för UNIX). Blir till att lära om då….
Fö håller jag helt med inlägg #9.

För mig föll det sig helt naturligt, då jag växte upp med både OS 7, 8 och 9, att kalla denna för OS 10. Men det fanns säkert en tanke bakom X:et, inte enbart för nummer 10, såsom arvet av NeXTstep, unix etc. Sedan är det väl inte för inte som Mac OS X:s Darwin-kernel heter XNU.

Också, om man öppnar ett nytt TextEdit-dokument och skriver "Mac OS X", markerar denna, högerklickar Speech -> Start speaking, ljuder Text-to-speech-funktionen klart och tydligt "Mac OS Ten"

Ursprungligen av johan_tanying:

Jo men @drumsticks skrev ju faktiskt [...] Ja, absolut, Apple har alltid varit superduktiga på att bygga snygga och tysta maskiner [...] (min fetstil). Och då dyker ju vindtunneln inte särskilt osökt upp itankarna.

Haha Jag har faktiskt lyckats undvika de värsta varianterna, men nu när jag tänker efter var nog den PM 4400 som jag hade innan den första iMacen, lite mer ljudlig, men inte jättemycket.

Ursprungligen av Erik.dv:

I en iMac är inte saker så rejält nedbantade. CPU:n är en vanlig desktop i5 eller i7. GPU:n är däremot ett mobilt chip. 675MX / 680MX är dock rikitgt bra sådana för en gångskull. Oklockade ligger de beroende på uppgift kring ett 660Ti eller bättre. Överklockade någonstans kring ett 670-680 desktopkort.

Däremot betalar man 50-100% mer för en iMac kontra ett hemmabygge. Med snarlik eller sämre prestanda. Jag kan däremot inte säga jag är superimponerad av tjejens i7 / Radeon 7970. Stor och tämligen högljudd maskin. Processorn där är identisk med en iMac, GPU:n bättre. iMacen kostade dock ca 70% mer men är i gengäld mycket snyggare och tystare.

Ja, absolut, Apple har alltid varit superduktiga på att bygga snygga och tysta maskiner

Ursprungligen av kenjon:

Om man ska uppgradera minnet, byta grafikkort och hårddisk är det ju frågan om inte kostnaden tillsammans blir ungefär vad mellanskillnaden blir till en nyare maskin….
Det ligger nog mer i intresset att göra det själv.

Det man ska komma ihåg är att CPU och GPU är rejält nedbantade och använder laptop-versionerna av dessa i en iMac, generellt sett.
Och för de pengarna man betalar för en värsting-iMac kan man köpa en riktig monsterdator, om man skulle köpa delarna själv.

Ursprungligen av lappen71:

Har aldrig påstått att det inte går men jag tycker inte krånglet är värt det.
Hade jag velat krångla hade jag fortsatt med PC och Windows

Jag har faktiskt alldeles nyligen byggt en "hackintosh", relativt problemfritt. Detta efter att min iMac gått i graven, då troligen BootROM-koden i EFI blivit korrupt, och inte gick att starta längre. Detta efter att jag tröttnat på Apples syn på datorer som överdrivet dyra ouppgraderbara maskiner med nerbantad prestanda (pga värmereglering i Apples formfaktor). Genom åren har jag verkligen uppskattat den "look and feel" som Apples maskiner ger och att allting bara fungerar från att man slår på datorn.

Men på senare tid har jag velat ha en dator som är utbyggbar och kan hålla en tid. Dvs att när minnet tryter, kan jag byta det, när jag behöver mer hårddiskutrymme eller snabbare hårddisk kan jag byta den, när jag behöver ett snabbare grafikkort kan jag byta till ett nytt. Ja ni fattar. Detta betyder att jag får en betydligt längre livstid på datorn och mycket mer prestanda för pengarna.

Jag har absolut förståelse för om det finns Mac-användare som argumenterar för att det finns ett särskild kärlek till formen, estetiken och känslan kring datorns yttre (kanske speciellt när det gäller MBP:s). Själv har jag varit trogen Macanvändare sedan 87 och trodde inte att jag skulle säga detta, men när man inte ens kan byta minnet i en iMac (21.5" late 2012), då är det inte en hårdvaruplattform som känns pålitlig längre, om det fortsätter i samma riktning. OM däremot Apple kommer med en uppgraderingsbar "Mac Pro Mini" eller liknande, då är det en annan femma.

Nu ska jag inte påstå att bygget av "Macen" var helt problemfri, men som teknikperson är det kul att lära sig nya saker och lösa problem som man annars inte kommer i kontakt med (konfigurera UEFI, trixa lite med drivrutiner och så). Men kan heller inte påstå att det har inneburit någon tyngre felsökning i mitt fall. Dock bör man nog ha en viss "teknisk ådra" i sig och lite intresse av att göra en mindre djupdykning.

Detta är mina specs:

Corsair 200R-miditowerlåda
Intel 3570K Quad Core 3.4 Ghz (3.8 Turbo boost), möjlig att överklocka
Gigabyte GA-Z77-DS3H moderkort
8 GB DDR3 1600 Mhz RAM
1 TB 7200rpm HDD
256 GB SSD
Nvidia GeForce GTX 660 2 GB GDDR5 superclocked
USB 3.0/HDMI/DVI/VGA

Kostnad: ca 8000 kr

Jag har ett lite problem med min iMac. Jag köpte den nyligen från Applestore. Allt är bra utom, när jag kör spel. Jag lyckades få igång Baldur's Gate 2, men lite då och då ändras skärmen till den där standardbakgrundsbilden --blå--(som man ser första gången man loggar in på datorn), och spelet avslutas, och man är tillbaka i finder --utan något felmeddelande, ingenting.

Strax efter detta ringde jag apple support, och de sa att det troligen är programvaran som är gammal och inte så uppdaterad för den nya processorn. jaja, tänkte jag, that's it.. Men idag så körde jag en intelmacversion av need for speed underground, och samma sak händer, spelet bara avslutas.

Jag har alltså en iMac med 2.4 ghz intel core 2 duo, 1 GB förinstallerat apple-minne + 1 GB kingston-minne, original-HD 320 GB...

Något annat som är konstigt är att även fast den är inställd på att inte gå ner i vila, verkar det som den gör det iaf. Om jag lämnar den på, på kvällen, innan jag går o lägger mig, så är den i vila när jag stiger upp på morgonen. Har det något med detta att göra?

Jag körde även en demo av AOE III och det var riktigt skumt med den; text på knappar i menyer och så var helt överdimensionerat, så att man knappt kunde se vad som stod.. Först var det de vanliga krascharna, men sedan gick inte spelet igång alls och stannade i något sorts läge, där en blå bakgrund dyker upp på skärmen. Då provade jag att sätta bildskärmen i vila genom att trycka på power-knappen, och sedan väcka den från vila igen, och vips är man tillbaka i finder igen... Skumt!

Har beställt en iMac, men jag undrar, hur lång är leveranstiden som norm. Jag hörde att någon hade haft en leveranstid på 2 dagar.

Det står ju "PC och Mac" under kompatibilitet.

japp, vi skall väl inte gå ner till samma nivå som de på idg.se

Jag har själv inte varit nere i butiken, men det verkar bra. Är det någon som har koll på vad datorpriserna ligger på hos dem?

Dock har jag hört, att om man har parvis minnen i iMac G5 jobbar FSBn snabbare. Jag tror det var någon som sade att T. Ytterberg på MW hade påstått det. Är det någon som kan bekräfta detta?

Min personliga favorit är faktiskt Reda gruppen på Västmannagatan 73. De har mycket lägre datorpriser än både Macoteket och inLife.