Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
BerraBomb

BerraBomb

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2004-09-23
  • Senast aktiv 2017-01-08
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen BerraBomb har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Rattaxes:

Med andra ord så behöver jag gå på den värsta varianten. Det är enda gången jag kan i konfiguration uppgradera grafikkortet. Kan det stämma?

Man får inte glömma att Boot Camp drivrutinerna uppdateras väldigt sällan och man vill i synnerhet INTE ha AMD-grafikkort eftersom AMD skiljer på drivrutiner för Boot Camp och "vanliga" Windows. (Har man Nividia-kort brukar man kunna uppdatera Windows-drivrutinerna manuellt.)
Man kan t.ex. inte köra nya Battlefield 1 eftersom Boot Camp-drivrutinerna är för gamla och man måste göra ett registry hack i Windows för att det ska fungera.
(För övrigt är Mac Pro dock en grymt bra spel-PC, jag kör Battlefield 1 i Ultra-läge (högsta grafikinställningarna) utan att använda Crossfire, alltså bara på ett grafikkort (6-core 3,5 Ghz 64Gb).)

-> Bästa lösningen är imho att köpa en billigare iMac som funkar bra till vardagliga ting som du nämner OCH en PC för spel.

T.ex. en http://www.apple.com/se/shop/buy-mac/imac?pro... - eventuellt uppgradera minnet och kanske HD:n till SSD.

Webhallen har bra spel-PC (Config-modellerna) utan att en massa mög man måste avinstallera som när man köper en märkes-PC, t.ex. http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_ti...

edit: rättat felskrivning

BTW Norton är ingen höjdare varken för OSX eller Windows - skräpet borde förbjudas imho, det finns många mycket bättre alternativ.

Ursprungligen av torsig1967:

LÖSNINGAR
Om du är som jag och behöver behålla äldre os men vill slippa tjat verkar följande tips vara de bästa:

- Stäng av WiFi innan du laddar. Se till att deleta eventuellt automatiskt hämtad uppdatering. Så länge den inte hämtas igen slipper man tjatet.

Det andra tipset jag nämnt har jag ännu inte provat och är mer invecklat:
http://www.idownloadblog.com/2016/08/18/how-t...

That's it.

Jag hade samma problem som du, på flera olika enheter, med att påminnelser om att uppdatera iOS visades 2-3 gånger om dagen och det har varit likadant i ett par år/olika iOS-versioner.

Att stänga av dem är dock mycket enklare än ovanstående, se här:
http://macworld.idg.se/2.1038/1.661962/slipp-...

Angånde uppdateringstjat från appar/OS i allmänhet:
Man ska vara glad för att Apple inte har gått så långt som Microsoft med Windows 10 där du INTE kan stänga av systemuppdateringar alls om du har har Home-edition. Skiten startar dessutom om, trots att man sitter och jobbar och man får ingen chans att spara ens, helt jävla sjukt....

(Edit, en punkt till ett komma)

Senast redigerat 2017-01-04 13:41
Ursprungligen av paulreedsmith:

Den tillåter mig inte att ändra något under säkerhet och integritet. Jag har ett konto som är Admin. Kan ändra andra saker.

Har aldrig själv kört utan lösen, men du kan prova att gå in under kontoinställningarna och lägga in ett lösenord som du sedan använder, det "bör" du ha som sagt - annars leder det bara till tårar en vacker dag

Ursprungligen av paulreedsmith:

Har aldrig haft ett lösenord.

Du *bör* (läs ska) alltid ha ett någorlunda bra lösenord, även på en Mac

Ursprungligen av paulreedsmith:

Ska brandväggen vara avstängd? Det är det på min dator? "Alla inkommande anslutningar till denna dator tillåts"(

Brandväggen ska alltid vara aktiverad. Av någon korkad anledning är den avstängd som default.

Gå även in under Firewall Options och kryssa i "Enable Stealth Mode" (jag kör engelska på mitt system och kommer återigen inte ihåg exakt ordalydelse på svenska).

Prova att köra en Parameter RAM reset:
Starta datorn och tryck ner option+cmd+P+R direkt.
Håll kvar tills datorn har startat om en andra gång ( när du har hört uppstartsljudet totalt två gånger kan du släppa).

Det kanske inte hjälper, men det är alltid bra att göra en PRAM Reset efter en systeminstallation eller om du t.ex. satt i en ny hårddisk eller RAM-minne.

http://support.apple.com/kb/PH14222?viewlocal...

Annars kan det ju vara allt från ett hårdvarufel till för mycket damm i maskinen eller helt enkelt bara en bug

Senast redigerat 2014-11-03 14:24

Prova att gå in under Systeminställningar, sedan Säkerhet, sedan fliken Brandvägg, sedan Avancerat längst ner till höger och kolla om rutan för "logga ut efter XX minuters inaktivitet" är förbockad? Bocka av den i så fall.

Tar detta ur minnet, så det står nog inte exakt som jag skriver, men du hittar nog rätt

[edit: kan tillägga att detta var förbokat efter att jag hade installerat Yosemite, trots att det inte varit så tidigare i Mavericks.]

Ursprungligen av Demiurgen:

Jag visste att det var något skumt med hela grejen :-D. Och förresten"...då det är vanligt att bilder tagna med en telefon lagras på flera olika molntjänster." Det tror inte jag - vad grundar sig det påståendet på?

Artikelförfattaren kanske syftar på Instagram, Facebook etc. De är ju "molntjänster" i bemärkelsen att filerna inte lagras i användarens egen hårdvara och de är ganska populära (i alla fall vad jag har hört).

Om du fick ordning på allt förra gången när du var berusad, kan du ju prova samma sak igen, det kanske funkar

Om inte annat, är det ju en bra anledning till att ha en fest

Trevlig helg!

Håller med och tror inte heller att Photos kommer vara lika bra som FCPX/Motion/Logic, men förhoppningsvis i alla fall tillräckligt bra - men vi får se

Kan ju tillägga att jag även jobbar med Photoshop/Indesign/Illustrator/After Effects/Dreamweaver/Acrobat m.fl. och Adobes gränssnitt är ibland bra, men oftast på nivån OK eller rentav dåligt. (Arbetsflödet känns ofta som taget från Windows, m.a.o. det går att göra det mesta som i OSX, men inte lika smidigt och intuitivt.) Så även om Photos kanske inte kommer att ha alla bells & whistles, använder jag hellre det än Lightroom. Vill man sedan ha något mer avancerat, lär det ju finnas bättre programvara än Lightroom.

(Ojsan, nu halkade jag kanske in lite på flamewar... men till mitt försvar är jag både Mac & PC-användare ("switchade" till Mac 1994, men använder trots det Windows nästan dagligen).)

Senast redigerat 2014-08-15 12:05

Vem på Apple har egentligen sagt vad?

Jag har inte lyckats hitta något officiellt uttalande direkt från Apple där de uppmuntrar användare att byta till konkurrerande mjukvara, bara hörsägen rapporterade på diverse ställen. (Men jag har inte lagt jättemycket tid på att söka, så länka gärna vad ni har hittat.)

FCPX var egentligen ett helt nytt program, inte en ny version av FCP, vilket var en av anledningarna till varför det blev så mycket uppståndelse när användare förväntade sig att man skulle kunna importera gamla FCP-filer från start. I det fallet hade det kanske varit klokare av Apple att ge programmet ett helt nytt namn, så att det hade varit mer uppenbart.
De har kanske lärt sig av den erfarenheten i detta fallet? (Även om det skiljer sig, eftersom Photos ska ersätta två tidigare program.)

Hur som helst har man blivit garvad av alla rykten som alltid florerar i Apple-sfären och personligen tycker jag att det är meningslöst att spekulera och jaga upp sig när det finns så lite information - jag föredrar att vänta och se.

Mina två ören...

Oj vad många är pessimistiska här...

Apples ekonomiska tillgångar är enorma, men det finns däremot en gräns för hur stor utvecklingssidan kan vara och dessutom ledas från en väldigt centralstyrd organisation som var i obalans i samband med Jobs sjukdom/bortgång och omvärldens omrimligt höga förväntningar. Inte ens Apple kan göra allt på en gång.

Min gissning är att Apple de senaste åren har haft fullt upp med att ro iland iOS 7 och alla f.d. iLife-programmen samt omstruktureringen efter Jobs bortgång.

De fokuserade först på "konsumentledet" eftersom det är där pengarna och marknadsandelarna fanns.

Utan resurser hade man inte kunnat gå vidare med "Prosegmentet" längre fram (hade man istället satsat först på Prosegmentet, hade det inte kunnat bära resten av verksamheten samt att man hade blivit omkörd av konkurrenterna på konsumentsidan).

Först därefter kunde man gå vidare med Pro-segmentet och leverera ett FCPX och Motion som imho är mycket bättre att jobba i än FCP7 samt nya versionen av Logic som är helt lysande och slår alla konkurrenter på fingrarna med mycket hög kvalité till ett löjligt lågt pris.

De kompletterade med en ny Mac Pro och Mavericks och är nu på gång med att bygga ihop hela konceptet med Yosemite och iOS8.

Tänk på att de också skrotar iPhoto och de lämnar inte en av de viktigaste delarna (bildhantering) i deras koncept för vinden.

Så vi kan ta det lugnt - jag är övertygad om att Photos kommer att bli lika bra som Logic och FCPX, kanske med en första version som inte har alla funktioner till en början (som de gjorde med FCPX och fd iLifeprogrammen), men lika gärna, direkt leverera en fullmatad version som de gjorde med Logic och då förmodligen även här till en låg engångskostnad.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Min sambo har bett mig hjälpa henne att hitta en gammal låt. Den börjar med ljud av regn och åska. Genre: pop/rock. Tidsperiod: förmodligen från 70-talet. Närmare beskrivning än så kunde hon tyvärr inte ge.

Några låtar hittade jag via Google och YouTube - men ingen av dessa var rätt:

Riders on the storm - The Doors
Seven horses in the sky - The Pebbles
Rhythm of the rain - The Cascades (finns även versioner med Bobby Darin, Jason Donovan, Dan Fogelberg och många andra)
Clouds - David Gates

Nu ställer jag mina förhoppningar till forumet, att ni kan hjälpa mig att hitta låten hon söker.

Kan det vara The Earth Only Endures med the Waterboys? Förvisso tidigt 80-tal, men kanske... (bra låt för övrigt).

Kul bump

Ursprungligen av wallraff:

Jag lämnade in den på kullander i lördags. De hade aldrig hört talas om problemet. Precis som du Mattias hoppas jag på att det är strömadaptern som är problemet. Jag vb:ade din länk till mac verkstaden så har de det att gå på också. Vi får se när den kommer tillbaka om två veckor... Jag rapporterar.

Jag har exakt samma problem med en likadan 23" och lämnade in skärmen + felbeskrivning på Kullander i November förra året (2008).
Fick tillbaka den med svaret att det inte var något fel på den.

Jag tröttnade och lät den stå ett tag men lämnade in den igen i mitten av mars 2009.
Fick då en (förvisso snäll) fråga om jag hade råkat komma åt strömknappen på sidan...
Hur som helst gav jag återigen en detaljerad beskrivning av problemet, men de har inte lyckats återskapa det till dags dato (!?).
Hos mig slocknade den så pass ofta att jag inte kunde jobba med den (har också köpt den på företaget).

Hur som helst, så ska de försöka hjälpa mig med att hitta en annan lösning.

(Synd att Apple har slutat sälja 20" Cinema Display som annars hade passat mig perfekt...)