Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Malebolgia

Malebolgia

Medlem
  • Sysselsättning 15 år, älskar hårdrock (deathmetal) och serier, och har en iMac OS X
  • Registrerad 2004-09-24
  • Senast aktiv 2008-01-11
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Malebolgia har skrivit i forumet.

Haha, det funkade faktiskt efter att jag startat GaragaBand en gång! Hur kommer detta sig?

Tack!

Hoppas detta är rätt tråd, annars ber jag så mycket om ursäkt.

Mitt problem upp stod när jag kollade på trailern till den nya versionen av The Omen. Ljudet funkade inte. Jag höjde, man hörde de där plipp-plopp ljuden när man höjer, msn hörs, musiken fungerar, men inte en enda video på Quicktime. Vad kan detta bero på? Hur åtgärdar jag det?

EDIT: Kan även tillägga att jag itne kan se videos med ljud på google, yahoo, youtube eller någon annanstans. Har alltid fungerat förr.

Jag har spelat in grejor emd min videokamera. Jag har redigerat det, och vill nu få filmen, redigerad och klippt, tillbaka på bandet. Jag följer instruktionerna, sätter kameran i rätt läge och gör det man ska göra. Det står på skärmen att den delar ut filmen till kameran, men den hamnar inte på kassetten! Snabba svar skulle uppskattas, jag gör tillsammans med några polare ett skolarbete som ska vara klart på tisdag! Måste kunna visa filmen!

Jo, men jag kan inte trycka på några knappar eller ta ut/sätta i sladdar, så guiden hjälper inget.

Min mammas gamla bärbara dator (kommer inte ihåg vad det var för någon) började ockiså ryka en gång... inget allvarligare hände dock , skaffade en ny dator.

Först och främst vill jag tacka alla som svarade i min förra tråd, det hjälpte verkligen! Tack! Och så... jag lyckades filma lite med min webcam, men lyckas inte göra det igen. Hur ska jag göra? Den är inbyggd, så iMovies hjälp-grejor hjälper inte, de gäller bara iSight. Innan tryckte jag bara på "filma med kameran" eller något i den stilen, men den knappen finns inte längre.:confused:

EDIT: Via iMovie!

Senast redigerat 2006-02-19 22:33

Aah, okej, tack! Jag fick bara med en USB-sladd. Ska fixa en FireWire-sladd snarast möjligt dock! Jag kan bara bocka och buga för alla svar!

Ok! Tack för svar, ska genast (snart) kolla up det. Ännu en fråga nu då.. Jag har lyckats komma till steg.. ja jag har fixat allt. Men när jag installerar det hittar jag inte programmet ifråga.

Tack så mycket för svar! Bara en sak, hur kopplar jag in kameran till datorn? Manualen förvirrar mig bara. Ska jag testa med första bästa sladd som följde med?

Inte säker på om detta är rätt forum, jag ber om ursäkt om så är fallet.

Så, vi har precis fått hem en splitterny Mac OS X, version 10.4.2. Till den köpte vi också en videokamera, närmare bestämt en Handycam DCR-HC17E (vad nu det innebär). Nu vill jag väldigt gärna redigera det jag filmat i datorn, men programvaran som kom med på en CD fubkar inte. Rättare sagt, jag lyckas inte installera det. Av 7 steg ar jag kkommit till 5, sen går det inte.

1. "Starta datorn, stäng av alla program du eventuellt kör medan du installerar programvaran." Inga som helst problem där.

2. "Placera CD-ROM skivan i datorns skivenhet." Fungerar finfint.

3. "Dubbelkilicka på CD-ROM ikonen." Okej.

4. "Kopiera filen [IMXINST.SIT] från mappen [MAC] till önskad mapp." Den filen ska då innehlla preogrammet ImageMixer VCD2. Som ska fungera på Mac OS X då det står så i manualen.

5. "Dubbelklicka på [IMXINST.SIT] i den mapp du kopierade den till." Nu säger datorn att det inte finns något program för att öppna filen ifråga. Grymt irriterande. Vilket program krävs? Jag har det förmodligen på datorn, men vad heter det?

"Obs! Du kan inte kopiera bilder som spelats in på band till din dator med hjälp av ImageMixer VCD2. Om du vill kopiera inspelningar från ett band kan du ansluta din videokamera till datorn via en i.LINK-kabel och använda operativsystemets standardprogram."

Om jag vill redigera mina inspelningar i t.ex. iMovie, vad krävs då? Går det inte att överföra något från ett kasettband till datorn? Hur ska jag göra?

Hoppas ni förstår mina frågor, och tack på förhand!

Ursprungligen av Ovsing:

Gitarr och bas går aldeles utmärkt att spela in i GB, fins ett gäng bra effekter till dem i GB också!
Här kan du lyssna på ett test stycke jag har gjort med en gitar och en midi keyboard.

http://www.funbaze.net/test.mp3

har du lagt dit trummorna själv? Funkar GB om jag har 700MHz?

Ursprungligen av stfm:

Gubbar som vi känner sällan till det här, men jag har hört att man kan köra crackade spel (eller original också för den delen) som kräver att man har CD:n i med hjälp av en patch.

Tyvärr är vi förbjudna enligt 99mac-lag att dryfta dylika spörsmål.

Ja, just det, välkommen!

Det var alltså fel av mig att överhuvudtaget nämna det? Ajdå.....

"äger"... hehe, jo jag vet det låter skumt. Använder det i princip aldrig särskilt seriöst. Mycket betoning på det när man säger det. Death Metal är bäst.

Jaså det finns gratis program? Vadå för några?