Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
plattfot

plattfot

Medlem
  • Registrerad 2004-09-29
  • Senast aktiv 2010-05-24
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen plattfot har skrivit i forumet.

1

Hej,
någon som kan tipsa om en bra leverantör av wordmallar?

/Henrik

Har den engelska versioner av InDesign installerat och kom nyligen i kontakt med den svenska versionen av CS2.

På den datorn markerades textrader som InDesign ansåg vara tveksamma (kraftiga knipningar, spärrningar och dyl) med gult. Är detta en funktion som bara finns på den svenska, eller även på den engelska versionen ac cs2 eller cs3? Kan tyckas att man borde klara sig utan denna funktion och istället låta det egna ögat leta "fula" rader, men tyckte docka att det kunde vara som en bra funktion då tiden är knapp.

Någon som vet?

/Henrik

Snabbt svar!

Även om enkelradsdispositionen försämrar generellt så blir det troligen bättre än några av de knipningar jag gjort för att "få upp" vissa ord en rad.

Tack.

Hur/var stänger man av funtionen som automatiskt flyttar upp/ner alternativt bryter om ord i InDesign?
Jag tänker på det fenomen som uppstår när man kniper och spärrar för att få bort fula radbrytningar på en rad i längre texter. JAg vet att det skall gå att få bort. Vid metric beter den sig bättre än vid Optical, men jag vill att InDesign låter mig bestämma hur jag vill ha mina rader själv.

Några förslag?

/Henrik

Jag sitter med en Cinema 20"
En jättetrevlig skärm på de flesta sätt, har haft den i drygt en månad och kan efter den tiden konstatera att jag har en skärm som fyller de behov jag har, men till ett kraftigt överpris –hade jag köpt en skärm idag hade det blivit en LaCie av motsvarande prestanda och halva pengen.
Att Appleskärmen sedan matchar övrig utrustning på skrivbordet gör det stora hålet i plånboken lite mindre plågsam.

/Henrik

Fläkten tystnade vid ominstallering

Kan med glädje konstatera att min fläkt går igång mindre ofta, samt att den sällan går upp i högre hastigheter sedan jag omformaterat och ominstallerat OS / program på min PB 12" 1ghz.
Det var sedan jag kopplat en extern appleskärm till den som fläkten gick nästan konstant, även då jag körde mindre processkrävande program.
Vet inte vad detta breor på, antagligen 1 1/2 års uppdaterande och in och avinstallerande på hårddisken som lämnat spår.
Program som Onyx, Norton Diskdoctor och Skivkontroll i all ära, men en total ominstallering ger en ny dator, även om det tar tid och är trist.

/Henrik

Ursprungligen av thevil:

Jag var med och gjorde en av kampanjerna (Ja till EU). Konstnären som startade det hela heter Robert Silvers. Då fanns det bara hans programvara och två till som kunde göra dessa bilder, nu finns det många... exempelvis Mac OSaiX.

Du kan läsa lite mer om det här.

Min dator har jobbat under hela dagen med att skapa ett rejält mosaikmönster, det är mer än ett par uträkningar som görs innan bilden är färdig. Resultatet ser ut att bli bättre än jag förväntat mig. Ännu en gång, TACK! för tipset /henrik

Ursprungligen av thevil:

Jag var med och gjorde en av kampanjerna (Ja till EU). Konstnären som startade det hela heter Robert Silvers. Då fanns det bara hans programvara och två till som kunde göra dessa bilder, nu finns det många... exempelvis Mac OSaiX.

Du kan läsa lite mer om det här.

STORT tack!,

För ett par år sedan såg man ett flertal annonser som alla byggde på en bild som i sin tur var uppbuggd av en mängd mindre bilder, som mosaik. Ett exempel är ett porträtt som i sin tur består av ett tusental miniporträtt i ett gridsystem.

Vad heter det program som kan generera en sådan bild, och vad heter tillverkaren?
är det rent av ett plug-in till photoshop?

tacksam om det är någon som ruvar på ett svar och är sugen på att dela med sig/ Henrik

1