Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
s4ndp4pper

s4ndp4pper

Medlem
  • Registrerad 2004-10-04
  • Senast aktiv 2006-08-20
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen s4ndp4pper har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Danne V:

#pixpad flyter ut utanför #pix
Kan du inte göra pixpad absolut?

shit, det där är gammalt... jag har bytt layout för mycket... Tack för att du såg det, ska rensa det där...

"Blinket" som blir när man klickar på en bild beror på att en iframe (svordom) laddas om och bakgrunden syns igenom. Fult, i know. Ska bort har jag tänkt.

Det är en poäng i att köra med samma formspråk som den första sidan. Ska definitivt tänka över det. Har hunnit tröttna på "plåten".

Tack för synpunkterna!

Tack ska ni ha! Håller med om att sajten ser könstig ut i mindre än 1280x1024... ska göra en överkik på det också.

Ursprungligen av Johan S:

Den bug jag kan se är att sidan verkar rendras för långt till höger, så även fast ja har plats för hela sidan så flyttas den lite utanför till höger och de blir en horisontell rullist.

OK, det är nog en grej som jag inte utvecklat färdigt (just nu är länkarna lite kef också) Din skärm kör med 1024xnånting gissar jag?

Jag var lite otydlig: Buggen består i att bilderna "klipps" och olika delar dras ut konstigt. Alltså ingen CSS/HTML-bugg, utan en klar grafikbugg i browsern.

Tjena! Håller på och gör en sajt för en fotograf: http://www.karimfoto.com. Har märkt att fotosidorna krashar i min Safari (1.2.4 (v125.12) på OS X 10.3.8), det blir grafikbuggar och sen hänger sig fönstret. Har fått det felet på en del andra webbplatser med konstiga CSS-lösningar.

Skulle någon vänlig själ som också kör Safari (gärna i Panther) vilja gå in på fotosidorna och se om det börjar bli buggar, eller om det bara är min webbläsare som är knas?

Är det nån mer som haft liknande problem med Safari?

OK, tack!

Jo, vi hade en router/brandvägg/modem från D-Link som la ner fullständigt... och nu vet vi inte om det är modemet eller operatören (Spray) som knasar. D-link hittar inget fel på modemet, Spray vet inte var r*v*n sitter. Vad gör man liksom?

Tjena!

Sitter i en pikant situation på kontoret. Vårt ADSL-modem har lagt ner och vi kör med ett gammalt kräk som måste använda en PPPoE-uppkoppling. Inga problem med våra OSX- och WinXP-burkar, men vi har en Powerbook med OS 9.2 och hittar inte hur man ställer in login/lösen.

Internetoperatören står som fågelholkar... nån som vet hur man gör? Måste man ladda ner nåt separat PPP-program?

Tacksam för svar. Mvh, J

OK, tyckte bara att debatten var något onyanserad. Håller själv inte PC högt, men konceptet med mini-pc är jag varm anhängare av. Eftersom det ofta handlar om specialiserade system utan onödigheter så tycker jag det är lite Steve Jobs ande över det hela.

Fast jo, Intel borde skärpa sig...

Eh... ursäkta?

Det har byggts Micro-ATX, Mini-ATX och Mini-ITX-system inom PC-branschen i flera år. Det finns flera kompletta system att köpa och folk har byggt in PC-burkar i allt från brödrostar till kalsonger. OK att Intel-glasslådan är en Apple Mini-ripoff, men lite perspektiv tack...

Kan hålla med om att Apple Mini är den mest prisvärda och effektiva "mini-datorn" i förhållande till storlek, men – till skillnad från andra koncept som iMac G5 – Apple var inte först med att göra pytteburkar.

http://www.susning.nu/Mini-ITX

Ursprungligen av scooterbabe:

Kan man CSS och känner till ev buggar i CSS-implementationen hos de olika webbläsarna ska inte någon"sniffning" vara nödvändig...

Jo, men då får man helt undvika de css-lösningarna som inte har fullständigt stöd (typ dessa), eller använda olika hack vilket är tveksamt för framtida bruk. Sen är browsersniffning framförallt effektivt för äldre browser med dåligt HTML/CSS-stöd, som IE5.0/5.5 som ännu har en betydande användarbas.

Ursprungligen av scooterbabe:

Sniffningen fungerar möjligen bra idag, men om ett par år med nya webbläsare på banan och en annan webbmaster så lär det ju bli problem.

Är man en någorlunda uppmärksam webbmaster så är det inga problem att anpassa en browserdetektor efter nya browsers. Egentligen är den bästa lösningen att browsersniffern letar efter gamla webbläsare, och hittar den inte nåt så skickar den ut den "egentliga" sidan. Alltså tvärtom mot vad Vägverket verkar ha gjort.

Det är inget fel på metoden, det är hur den används av taffliga webbknackare som är problemet.

Vill passa på att slå ett slag för browser-sniffing. Tills alla webbläsare följer alla standarder korrekt (och idag finns det inte en enda som gör det) så anser jag att en serverbaserad webbläsardetektor är det bästa alternativet...förutsatt att den funkar, alltså... Jag vet inte hur VV-snubbarna lyckats göra en sån groda.

Har själv grejat med en enkel PHP-baserad browsersniffer (finns att ladda ner på denna sidan) och jag har märkt att sådana skript – som jobbar med uteslutande if-satser – lätt kan tolka fel om man lägger villkoren i fel ordning osv. Jag hade bl.a. jättetrubbel med att hitta en Windows2000-browser med skriptet ovan. En vanlig miss med just Safari är att dess browsersträng inte alltid innehåller "Safari", däremot innehåller den alltid "AppleWebkit".

En detalj som jag tycker borde vara självklart är att besökaren själv kan överskrida browsersnifferns val, ifall den skulle diffa (Om man har en splitter ny browser osv). Synd att man inte ser det så ofta.

1