Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
i99domgr

i99domgr

Medlem
  • Registrerad 2004-10-04
  • Senast aktiv 2006-01-13
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen i99domgr har skrivit i forumet.

1

För längesedan typ..98 och under windows hade explorer en möjlighet att lägga till favorites/bookmarks och man kunde välja att kunna se dessa Offline....detta kunde sedan ytterligare bestämmas till vilket djup, dvs hur många steg av länkar på huvudsidan som skulle kunna läsas offline. Detta var ju hur bra som helst men tog tid på modemtiden.
Nu skulle det ju gå hur fort som helst...hur kan jag göra detta i RSS eller i någon annan browser?
Ibland är man offline under resor etc men vill kolla igenom webbsidor i alla fall..

någon som har en idé/förslag?

mvh - Dominique

Hej alla glada Mac proffs!

Nyligen ny från PC där jag hade total kontroll över mina bildbibliotek och allt var frid och fröjd..:) (nästan)

Upptäcker att jag behöver lite hjälp när jag vill få lite ordning på mina kort (ca 30 000!)

-I windows fanns ju slideshow direkt i filhanteraren för både jpeg och tiff...finns det ngt enkelt sätt att lösa det i Mac utan att köpa extra program?

-iPhoto (senaste) kopierar ju in alla kort in till librarary...detta är ju tokigt! Kan ju inte kopiera in alla kort från externa hårdiskar till min bärbara PB...??? Finns det något sätt att kringgå denna duplicering...kan man enbart länka till korten?

-Jag har C1 och Photoshop CS men vill gärna kunna bläddra i kort på ett enkelt sätt...vilka små eller gratis program kan ni rekomendera för bläddring för inte dra igång CS osv...?

-I windows hade jag ett smidigt plugin för att högerklicka och göra bilden till en miniatyr för att smidigt maila småbilder...kan det finnas något liknande för finder?

Kan någon beskriva hur dem hanterar sitt fotoflöde i Mac OsX så att jag kan snappa upp lite smidiga lösningar i nya systemet...måste säga att jag saknar windiws en aning...hade tom ett litet program som gjorde att jag kunde se alla Canon RAW filer direkt i filhanteraren...underbart enkelt att sortera och ordna utan att behöva öppna alla möjliga specialprogram...:)

Tackar för all input och förslag, mvh - Dominique

Janne,

jag är nybliven switcher och har hur mycket raw som helst...kan tycka att filebrowser i CS är mödosam om man har fööööör många bilder...C1 har jag ännu inte skaffat till mac...finns det några andra smidiga prog som tar RAW (mest canons) och ger snabba previews?

i pc använde jag små .dll som påverkade windows att kunna visa previews direkt i filhanteraren...Helt oslagbart! inga onödiga program igång bara sortering! vore skönt att kunna köra samma på Mac...:)

mvh - Dominique

1