Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Henrik G

Henrik G

Medlem
  • Registrerad 2004-10-06
  • Senast aktiv 2010-06-07
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Henrik G har skrivit i forumet.

1

Citerat från ett svar jag fått på en annons där jag försöker byta ut de PC133 minnen jag satt in i datorn som inte fungerar fullt ut, se http://www.99mac.se/forum/showthread.php?t=92605

"Jag har INGA minnen till salu eller för byte, utan tänkte bara upplysa dig om att problemet inte är PC100/133, utan att de minnena du har har för få antal chip. Ränka dem.

Lombarden kan bara använda 16 MB per chip.

Din minnesmodul har 8x32 MB (antar jag) vilket blir 256 MB, men Lombarden kan bara läsa 16 MB per styck => 8x16 = 128 MB.

Jag hade samma problem med en Lombard, men fick till slut tag i ett 2"-minne med 16 chips, som gav mig 256 MB på ett kort (totalt 320 MB). Dock tror jag att det var PC133 det med.

Pismon klarar minst 64 MB per chip, tack vare ett helt annat moderkort."

Tack Marcus,
nu vet jag iaf vad jag ska leta efter för minnes-stickor.

/Henrik

Jag planerar att köpa minne till min gamla PB G3 Bronze keyboard (Lombard) och försöker reda ut om det fungerar med PC133 minnen i den. Anledningen att inte köpa ett PC100 är priset, PC133 är betydligt billigare. Har läst många forum på denna sida inklusive länkar men saknar fortfarande ett klart besked. Planen är att skaffa minst 256 MB RAM.

Kan man sätta ett PC133 minne i en Lombard?

Är det någon som har egen erfarenhet?

Jag hade ett liknande proble tidigare med en gammal 9600 kopplad till stereon. Då löste sig problemet när jag kopplade in jord till stereon. Om jag kommer ihåg rätt var stereon och datorn kopplade till uttag som hade olika säkringar och det var troligen därför problemet uppstod från början. Hoppas du får ordning på det...

Ursprungligen av Baron:

Det går i Entourage. Det är till och med ett av alternativen när man skapar nya konton; pop, imap eller hotmail. Jag tror till och med att det var så redan på Outlook Express-tiden.

Entourage funkar för mig också, med mitt gamla Hotmail-konto som jag har haft länge nu (inte plus-konto). Däremot kan jag inte lägga till min flickväns konto som hon nyligen startade, felmeddelandet som jag får är att det krävs ett plus-konto.

Hej allihop

tänkte det var dags att registrera mig efter att ha läst på 99mac under lång tid...

/Henrik

1