Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Code Red

Code Red

Medlem
  • Plats Ystad
  • Registrerad 2004-10-19
  • Senast aktiv 2019-11-07
  • Antal inlägg 1135

Foruminlägg

De senaste inläggen Code Red har skrivit i forumet.

Men, och det här är viktigt. De har ingen skyldighet att utforma legot på ett speciellt sätt. Det har en skyldighet gentemot sina aktieägare att vinstmaximera. Kränga skiten till största möjliga vinst. Sen får man välja att köpa eller inte.

Ursprungligen av ravenwing:

Herregud, Lego kanske borde göra ALLT sitt lego så att det passar både killar och tjejer? Tror knappast att tjejer biologiskt gillar att vara passiva och rosaälskande och killar vill vara aktiva poliser/brandmän/rymdhjältar osv.. Om det rosa legot nu säljer bra så lär det bero på föräldrar som inte ser utanför de tragiska påhittade könsbarriärerna och då kannibaliserar den produkten på annat lego.

Håller med, Lego var bättre förr på att vara könsneutrala.. Tragiskt

Nu är det ingen debatt. Sanningen är den att det finns gott om könsneutralt lego som tjejer /föräldrar INTE köper.
Jag minns från min egen barndom och iaktar hos mina barn att det populäraste legot är tema-lego, så som rymd,pirater, riddare etc.
Nu finns även Friends.

Det är ju inte så att Lego inte vill sälja till 50% av barnen för att de är av det täckta könet.

Ursprungligen av iphonebutiken:

"Lego gjorde ett liknande tankefel när de lanserade serien Friends."

Påpekas ska väl att deras Friends-serie säljer otroligt bra (de nyanställde just pga det för inte speciellt längesedan).

Precis. Friends är Legos första hit hos flickorna. De har spenderat massor på research och produktutveckling för just tjejer.

Ursprungligen av Redaktionen:

Under vintern syntes förhandsvisningar av Ubuntu för mobiltelefoner. Företaget har meddelat att operativsystemet släpps i en skarp version i oktober.

Läs hela artikeln här

Jag tycker konceptet verkar intressant, och har alltid gillat ubuntu.
Systemet verkar snyggt, prydligt och användarvänligt. Får se hur det blir i praktiken.

Gillar ubuntu och kör det på barnens dator och på jobbet. Kommer förmodligen inte byta bort iphone men ser ändå fram mot telefonen. Tror de kan lyckas slå sig in på marknaden och de bör kunna ta en del av kakan.

Ursprungligen av Joacim Melin:

Betvivlar att det inbyggda grafikkortet trivs med så stora skärmar men osagt är bäst innan jag testat.

Du vet om att telefoner och ipad kan driva extra skärmar? Borde inte vara något problem.

Tror det stora problemet för MS är att telefonerna skulle kommit först och plöjt vägen (som iphone för ipad).

Japp, jag tar tag i det i Jul.

Trist, men det aktualiserar frågan att avgooglifiera mig. Att exportera eposten blir drygt men sen ska jag nog köra owncloud på egen vps.

Någon som använder och är nöjd?

Skulle jag komma över en sån (jag har en men den är permanent utlånad) skulle jag köra linux och xbmc. Då räcker det nog till. Körde 1080p på den när jag dualbootade till Win XP men det gick inte under Tiger. Sen kan det vara problem med att få ut 5,1-ljud.

jag är försiktigt positiv till MS chanser. Jag tror de främst kommer ta av Android-lägret då de har minst märkeslojalitet. När de uppnår en viss användarbas kommer apptillverkarna att tycka att det är lika självklart att göra appar till windows phone. Sen kanske det finns synnergieffekter med att köra windows på dator och windows på luren men det kan jag för lite om (och tänker inte fördjupa mig i heller).

Många som väljer bort iPhone gör det för att de inte kan installera diverse obskyr mjukvara och kan de inte göra det i windows phone så blir det en nackdel.

När det gäller lurar så gillar jag utseendet på nokias och htc:s windowslurar och de kommer säkert sälja bra.

Priset lär inte vara så aggressivt. 3500 ca, mitt mellan ipad och ipod touch.

Körde hackintosh i 2 år. Fick aldrig till det inbyggda ljudet utan körde med usb-ljudkort. Helt ok lösning för mig då datorn ändå stod i en garderob och jag hade en usb-förlängning till mitt skrivbord. Den största fördelen var att jag kunde köra med ett bra grafikkort för gaming (som apple inte annars erbjuder).

Undrar om det kommer att sabba Ruby (on rails)? Det har hänt förut. Får vänta in rapporter på det först.

Hörde Hackintosh på ett gigabyte i nästan 2 år. Fungerade över förväntan. Installerade med iboot och multibeast. Jag köpte moderkort och grafikkort som skulle fungera. Grafikkortet var ett spelgrafikkort av hyfsat bra sort så jag kunde dualboota till windows för att spela.

Skulle väl rekommendera folk att köpa en mac mini istället om det var pengarna det handlade om. I mitt fall skulle jag ändå köpa ny pc-hårdvara till speldatorn så jag testade. Hade tänkt införskaffa en ny mac så småning om men eftersom det rullade stabilt i 24/7 så dröjde det som sagt tills 10.7.