Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martin Pettersson
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2002-07-03
  • Senast aktiv 2012-09-24
  • Antal inlägg 3971

Foruminlägg

De senaste inläggen Martin Pettersson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Capeman:

Öh? Som jag har fattat det får vem som helst som besöker affären handla där, inte bara anställda. Varför annars en T-shirt som det står "I visited..." på...?

Och se nedan:

Apple - The Company Store

Så tolkar jag det också. Men jag ska dit om 2 veckor så då vet jag med säkerthet!

Min kontorsvägg!

Man får tydligen knappa lite i HTML-läget.

Jag kan inte förklara vad han har gjort men jag klistrar in hela kondsnutten för denna sida så ser du hur han gjort.

<a name="start">Start</a><a href="#stycke1"><br class="" /><br class="" />Gå till stycke 1</a><br class="" /><br class="" /><a href="#stycke2">Gå till stycke 2 långt neröver, som man säger på ren norrländska</a><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><a name="stycke1">Detta är stycke 1!</a><br class="" /><br class="" />"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do 
eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad 
minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip 
ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in 
voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur 
sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt
 mollit anim id est laborum."<br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><br class="" /><a name="stycke2">Detta är Stycke 2!</a><a href="#start">Hoppa tillbaka upp!</a><br class="" />

Enligt min kollega så lyckades han att ordna ankar-länkar i OS X-Wikin. Om du behöver veta hur så kan jag fråga honom hur han gjorde. (Har inte provat själv).

Anledningen till att musiken inte går att spela på en Mac tror jag beror på att ljudfilen ligger "under" något annat objekt enligt Safari.

Testa att i iWeb högerklicka på musikfilen/bilden och välj "Lägg överst", det borde göra ljudfilen spelbar på Macen. Det finns ingen autostart av ljudfiler i iWeb. det får man i sådant fall fixa med hjälp av HTML-widgeten eller liknande. Men autostart av ljud är sällan uppskattat och inget jag rekommenderar.

Om du i iWeb markerar "Prenumerera"-fältet så kan du radera det.

.app är, som redan påpekats, ett sätt för Macen att veta att det är ett program. Dessa ändelser kallas för "filnamnstillägg". Ett annat exempel på filnamnstillägg är .docx som ger Macen en indikation på att det är ett dokument skapat i Word.

I Finder (och i docken) så visas inte filtilläggen såvida man inte väljer att "visa alla filnamnstillägg". Den inställingen hittar du i menyn Finder ---> inställningar ---> Avancerat.

Nu vet jag inte vad han rekommenderar istället, men jag gissar på Android. En sak som jag inte kan förstå är att alla säger att Android är så "öppet". Den enda fördel som jag egentligen kan hitta är att man inte är bunden till en App Store utan kan installera vad och hur man vill.

Om jag inte har missförstått så måste man på flertalet Android-modeller "roota" sin telefon för att kunna komma åt funktioner som t.ex tethering och skärmavbildning. Och "roota" låter misstänkt likt "jailbreak" i mina öron. Google har också en såkallad "Kill Switch" som innebär att de kan avinstallera apps på användares telefoner utifall att någon riktig elak App skulle ha spridits.

Jag tror att de flesta vanliga användarna tycker att utbudet och funktionerna räcker gott och väl i iPhone och har inga problem med att Apple agerar gatekeeper.
Det är mest de tekniskt inbitna personerna som känner sig inlåsta och de är fortfarande i minoritet.

Så jag kan inte se vilken nytta eller fördel som majoriteten människor, t.ex min mamma eller pappa, skulle ha av att byta till något "friare/öppnare" om de nu ska handla en lite smartare mobil. Inte ens jag känner någon större lust att mecka längre och har låtit iPhonen vara ojailbreakad i över ett år. Jag vill ha en genomtänkt telefon som är lätt och använda och Apple är bra på att leverera det. Att Apple "styr våra liv" känns så överdrivet dramatiskt.

Ursprungligen av studiox:

IMHO väldigt dyra russin i så fall, ni verkar ha massa pengar på skolan

Hur menar du då? Vad är dyrt? Google Apps/Gmail är gratis till skillnad mot vad FirstClass var som användes innan. För den nya hemsidan så använde jag ju redan det som fanns på plats, dvs en OS X Server.

Men alla som jailbreakar i USA gör väl det oftast för att slippa AT&T? Eftersom ursprungsinlägget handlade om att det hela var tekniskt möjligt tack vare insamlande av informationen via AT&T's nät så faller ju hela idén, i alla fall på de flesta jailbreakade telefonerna. Så....bullshit it is.

Inte samma problem, men kanske relaterat?

Jag har en kompis som stötte på ett problem när han installerade Mac OS X-systemet på sin nya externa FireWire disk. Själva installationen funkade galant, men datorn vägrade att hitta FW-disken som systemskiva vid uppstart.
Det visade sig att problemet berodde på att han hade köpt en FW-800 hårddisk och fått med en sladd som var FW-800 kontakt i ena änden och FW-400 i andra änden. Pga av denna "special"-kabel så vägrade Mac OS X lokalisera hårddisken i uppstartsläge, men hade inga problem att hitta hårddisken när datorn väl var igång. Så att starta upp på FW-diskens system var helt kört.

Det visade sig att det berodde på "special"-kabeln, så han fick glatt köpa en FW-hårddisk som var "äkta" FW-400 i båda ändar. (Hans iMac hade bara FW-400 port)

Så, om du har en FW-400 port i den ena änden och en FW-800 port i andra så är det kanske det som ställer till det? Men det förklarar inte varför en ethernetkabel inte fungerar.

Jag tror du har helt fel ingemar. Jag har det hederliga spelet "Ports of Call" i min iPhone och jämför man grafiken med ISG så är det ju stor skillnad till ISG fördel. Dessutom har väl Apple lättat upp 3.3.1-paragrafen om jag inte missminner mig. Så innan du säger att Apple inte kommer tillåta ditt spel så ge det ett försök i alla fall.

Mac OS X Server är en tråkig historia och känns väldigt lågprioriterad av Apple. Jag önskar att de biffade upp sig och skapade en lokal MobileMe-liknande lösning istället.

Jag undviker de sämsta delarna i OS X Server, dvs i mitt tycke Mail, Adressbok och Kalender. Visst, mailservern i sig (Dovecot) är väl bra, men webbgränsnittet är bedrövligt. Push Notifications är väl också ansett som ett skämt mer eller mindre.

På mitt jobb (grundskola) använder jag endast de delarna som jag tycker är bra i OS X-server, dvs wiki och bloggarna (förutom själva kontohanteringen + tjänster).
Hela skolans hemsida är faktiskt baserad på en wiki med eget tema. Funkar riktigt bra som ett billigt CMS-system för personal och elever. Förstasidan är till och med gjord i iWeb!

Så istället för att använda OS X Server-mail så påbörjar jag en flytt till "Google Apps for education" och låter Gmail hantera mailen.

Man får ju plocka russinen ur de olika kakorna.

lemshaga

Ledsen, det är kört. Jag har missat denna diskussion och har på egen hand börjat kalla den för "paddan". Det är ett alldeles för passande namn, att säga "Älskling, var är iPaaaaden?" ligger inte rätt i munnen på samma sätt som "Var är paddan?".

Jag ser inga report vid 4:07, däremot ser jag reflektioner som kanske liknar report/skador?

Går dåligt?
Han lanserar sig själv och sin skiva i USA genom att fronta den största musikaffären med en gratislåt under en vecka. Dessutom har han i stort sett bara bra recensioner av de som laddat ner gratislåten på US iTunes, och det är inte vanligt med bra recensioner på gratislåtarna.

Nu är jag inget "fan" av Erik Hassle och tycker inte att det är så värst bra musik, men jag hoppas att det går bra för honom. Han lär ju inte behöva tigga pengar för att spela in en uppföljare i alla fall.