Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Arnold Corns

Arnold Corns

Medlem
  • Registrerad 2003-02-12
  • Senast aktiv 2019-04-27
  • Antal inlägg 146

Foruminlägg

De senaste inläggen Arnold Corns har skrivit i forumet.

Jag har en iMac 27 tum (sent 2012) med High Sierra och en 3 TB Fusiondrive. För en tid sedan slutade den att fungera. Efter en del strul, lyckades jag i Terminalen att separera de båda enheterna i Fusiondriven. Det visade sig att det var HDD-delen som hade packat. Jag har en backupp men den var alldeles för stor för att lägga på SSD-delen (128 GB). Jag köpte en extern HDD och flyttade över backuppen dit och har den som startskiva. Det funkar nu men jag skulle vilja lägga över bland annat systemet till SSD:n från den externa HDD:n, för att snabba upp tillvaron. Hur går jag till väga? Några idéer?

Ursprungligen av kenjon:

Det funkar för mej, den hamnar i Senaste import.
OSX 10.10.4

Nu förstår jag inte riktigt. Jag kanske inte förklarade ordentligt. Jag vill alltså klicka på en bild i Bilder och dra den till Photoshop-ikonen, för att öppna den i Photoshop. Jag får inte det att funka.

Under iPhoto-tiden gick det att dra en bild till Photoshop-ikonen i docken och på så sätt öppna den i Photoshop. Med Bilder funkar inte det. Gör jag något fel eller är det en feature?

Frugan har fått min 5S och jag försöker få över hennes gamla mms och sms till den nya telefonen. Går det? Och i så fall, hur går jag till väga? (Jo, jag har testat med Kies – som inte får någon kontakt med Galaxyn – Samsung File Transfer och bluetooth och jag har googlat...)

En av mina döttrar bor ganska långt bort och igår försökte jag lösa ett problem via telefonen men lyckades inte. Hon har en MacBook som kanske är fem år gammal och systemet 10.6.8. Skicka mail går bra men när hon ska hämta mail, står det att det rör sig om ett flera hundra mail men sedan "dör" hämtningen och inga mail dyker upp i inboxen. Det är inget jätteproblem, eftersom hon kan kolla mail med sin iPhone men jag undrar var det kan bero på.

En lösning vore naturligtvis att hon tog med sig datorn nästa gång hon besöker sin far, så att han kan se till att det sker en rejäl uppgradering.

Även om jag är en Apple fanboy (eller snarare fanman numera) sedan 80-talet, har jag stor respekt för Bill Gates och är djupt imponerad av hans och Melindas viktiga och enträgna arbete.

En som inte är så imponerad, dock, är Sheldon Cooper i Big Bang Theory: "Nope. Gates gave a speech at the university. Sheldon went up to him afterward and said, ’Maybe if you weren't so distracted by sick children in Africa, you could've put a little more thought into Windows Vista.’"

Får man inte använda IOS i OS?

Ursprungligen av bollman:

Måhända att de är vänsterfärgade (tycker jag dock inte) men å andra sidan är de flesta kommersiella kanaler så till den milda grad högerfärgade att de är omöjliga att titta på (tänk Fox News).
TV-avgiften har ju sin upprinnelse i TV:s barndom där många fördömde denna apparat och absolut inte ville vara med att bekosta detta sattyg samt att det var en synnerligen dyr lyxpryl som få hade råd med. Många hade dock råd med radio, varför den tilläts vara avgiftsfri, samtidigt som tv-avgiften bekostade radiosändningarna

Jag tycker definitivt att SVT/SR har en klar slagsida år vänster och det vore kul med en kanal liknande Fox News i Sverige. Mångfald är skitbra! Problemet med SVT/SR är att man inte kan välja bort det. Det kan man med Fox News. Man tvingas att betala för "propaganda" (okej, jag tar i – icke objektiva nyheter vore kanske en bättre beskrivning). Låt mig komma med ett förslag. SVT1 och P1 skattefinansieras och är fritt för alla att ta in. I dessa kanaler sänds bara smala program och samhällsinformation som annars inte skulle sändas. Övriga kanaler konkurrensutsätts och det är bara tittare/lyssnare som vill ha dem, som betalar för dem. Det är lite märkligt att de som talar sig varma för public service inte tror att människor är beredda att betala för det. Ni tycker att ps är bra men varför ska de som inte tycker det, tvingas betala?
Radiolicensen fanns kvar till slutet av 1970-talet, förresten.

Ursprungligen av AndyK:

Jag kan till viss del förstå att folk är upprörda för att de behöver betala TV-licens för att ha en dator.
Men hur många av de som klagar äger inte en TV?
Jag har lite svårt att förstå de som är så tjurnackat mot TV-licensen och en fri TV. Fri från reklam och, så gott det går, oberoende politiskt.
I Storbritannien är man stolta över sin fria TV, varför kan inte vi i Sverige också vara det?
Jag betalar gärna TV-licensen om det innebär att vi har kanaler (både i TV och radio) utan en massa dryg reklam och med program av hög kvalitet.
De som säger att de "aldrig" tittar på SVT, tror jag personligen snackar skit. Speciellt när det gäller nyhetsförmedling, sportsändningar (tyvärr har SVT tappat en del evenemang till andra kanaler) och barnprogram är ju SVT i en klass för sig.

Jag tycker att SVT har en hel del bra att erbjuda men att kalla den "fri" och "så gott det går, oberoende politiskt" är att ta i. Över 50 procent av journalisterna på SVT röstar på MP och drygt 80 procent röstar på de rödgröna partierna (http://www.dagensps.se/artiklar/sn/2012/04/29...). Det tycker jag allt som oftast märks ganska tydligt. Nej, koda SVT och låt dem som så vill betala för deras kanaler. Jag skulle nog kunna tänka mig att göra det men i så fall till ett lägre pris än vad kostnaden är idag.

Är inte kameradiskussionen i den här tråden lite som denna dialog:
Ernest Hemingway to Irving Penn:
“Your photos are really good. What camera do you use?”
Irving Penn to Ernest Hemingway:
“Your novels are excellent. What typewriter do you use?”

Folk kan få fika med mig för tio tusen – och då lovar jag att bjuda både på bakelser och cognac.

Jag har inte varit glad på länge (en icke önskad skilsmässa efter 30 år) men nu börjar det ljusna lite. Jag är riktigt glad över att David Bowie är tillbaka men en förbaskat bra platta. Världen blir genast lite bättre. The Next Day är det bästa han har gjort på drygt 30 år!

Bowies The Next Day – på repeat. Förbaskat bra! Förmodligen den bästa platta han har gjort sedan Scary Monsters. Det gör mig så glad att min gamle hjälte är tillbaka på ett så lysande sätt!

Ursprungligen av Rillee:

De flesta verkar ju förorda Crucials minnen, som dessutom verkar billigare?
Själv kan jag inte så mycket om ämnet, så hastigheter och lämplighet får någon annan svara på

Jag köpte sådana här: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/...
De funkar utmärkt, men de kostar 40 spänn mer per styck nu än när jag köpte dem.

Ursprungligen av timlundborg:

Skulle vara gött ifall alla kunde säga när de beställt och när de fått sin Imac? eller när de beställt och fortfarande väntar! så kanske man kan få lite koll på hur länge den nuvarande leveranstiden egentligen är (och om den är custom made eller standard )

Tack

Jag beställde en 27-tums icke standard den 28/1 och den levererades den 1/3. Det tog knappt en vecka från beskedet att den var skickad tills den kom fram.