Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
thompabompa

thompabompa

Medlem
  • Registrerad 2003-04-24
  • Senast aktiv 2012-12-04
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen thompabompa har skrivit i forumet.

1

Fast den här kvällen har det ju börjat blinka till i iTunes. Plötsligt finns det massor av moln-symboler som synkar och hjälptexter som inte funnits tidigare.
Andra iTunes-lanseringar i Ryssland och Turkiet imorgon, samt att det är tisdag. Skulle inte förvåna om Match och in-the-cloud kommer imorrn.

Ursprungligen av Kanin:

Ah, nu känner jag mig genast lite mer förståndig. Jag tackar och bockar!

Det finns en del fallgropar/svårigheter och saker som upplevs som ologiska eller knöliga. Samtidigt som vissa grejer är så genialt enkla och briljanta (testa något coredata-exempel så får du se på magi), så kan andra grejer upplevas som direkt idiotiska.

Men håll ut; Aarons bok är bra. Kanske inte väldigt bra, men definitivt en av de bästa. Läs den från pärm till pärm (fuska inte). Ett tips är att läsa tre kapitel, när man gjort det hoppar man tillbaka läser dom igen. Läs ytterligare tre kapitel, hoppa tillbaka och läsa igen. Då fastnar det till slut.

Det finns en inlärningskurva som i vissa fall kan vara lite väl brant, speciellt om man sysslat med "rak" programmering a'la VB. Bara grejen med att allokera i minnet och pekare som pekar på den delen av minnet kan ställa till en del frågetecken i början;

Om man sätter två variabler i VB; a="FOO" och B="BAR" och ställer frågan IF A=B får man ju FALSE. Gör du samma grej med två NSString, sätter dom till samma innehåll som ovan kommer du att få TRUE om du gör en direkt "IF A=B"-jämförelse. Varför? För att i ObjC-jämförelsen så är det två pekare du jämför, inte innehållet i dessa.
I ObjC skulle du istället skriva "if ([a isEqualToString: b])"

Allt sånt kan göra en lite tokig i början. Men som Aaron skriver i boken (har jag för mig); "det _är_ svårt och det är inte du som är dum".

för att förtydliga lite, xib är "ren" XML, och fördelen med detta är bla att det fungerar bra om man jobbar med versionshantering.

ett tips i övrigt om man är intresserad av att lära sig att utveckla för mac är att ladda ner senast xcode (version 3.1) istället för den som följer med leopardskivan (som är 3.0) det är en hel del skillnad och på många sätt betydligt bättre och enklare att använda.

xib är nib som inte är kompilerad. Du kan använda dom på samma sätt.
Xibbar är the new black

uppföljning; dom är helt slut överallt. två veckors leverans om man exempelvis beställer via macoteket. det får bli vännerna på applestore som får ta emot beställningen istället.

Jag skulle vilja gå till en affär under morgondagen och köpa en ipod mini och få med mig den ut ur affären DIREKT. Är det utopiskt att tro att det finns affärer som har dom i lager?
Jag bor i Stockholm.

Min Ipod (4g) paus:ar när man tar ut hörlurarna. Antar att det är en feature. Men jag tycker att det är lite irriterande, eftersom mina hörlurar ibland glappar och musiken därför stannar.

Kan man stänga av denna "feature"?

/th

1