Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johantj

johantj

Medlem
  • Sysselsättning Har en LC, Performa 6300 och en beige G3 lagrade hos päronen.
  • Registrerad 2003-08-20
  • Senast aktiv 2009-06-08
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen johantj har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Spyder:

Angående diskussionen med "Ha tillgång till låten/albumet en gång, synd när hårdvaran går ned", man kan ju trots allt bränna ut musiken på en musik-cd (för lagring, om inte annat). Audiocd-formatet är ju lite mer standardiserat än alla format på nätet. Skulle man byta system så kan man väl rippa om låtarna, eller är jag helt ute och cyklar?

Det här berör ju ett mycket större problem, nämligen att arkivering i dataåldern kräver aktiv åtgärder. Förr var arkivering något passivt, man stoppade ett dokument i en mapp eller nåt och lät det ligga kvar där. Ju mindre man rörde det desto bättre.

Arkivering i dataåldern går helt ut på att överföra data från ett lagringsformat till ett annat, eventuellt med någon transformation på vägen. Kopieringsskydd lägger ett extra arbetsmoment, men det är ju troligt att man under ordnade former såsmåningom kommer att kunna gå runt det. Mest kanske för att förändringar i upphovsrätten, vilket tycks vara en nödvändighet, kommer att göra det föråldrat att vilja ta betalt för kopior.

Så det här med långsiktig förvaring av just filer från iTMS är ju bara en del av problemet.

Under tiden får vi hoppas att inte Kaliforninen drabbas av den stora jordbävningen så att Apple går under med man och allt. I Tyskland finns det tonvis med gamla datafiler från Stasi som ingen kan förstå längre, för formatspecen har gått förlorad.

Ursprungligen av xtrem:

Du måste väl visa att du köpt Apple Care inom 1 år från det att du köpte ipoden?

Jag minns inte att de frågade efter det när jag köpte till Apple Care för min Powerbook. Faktiskt var det så att det var Apple som upplyste mig om att garantitiden höll på att gå ut. Fast Powerbooken var ju registrerad så det var säkert det som man gick på.

Man får väl förmoda att mekaniken börjar säcka ihop om apparaten ligger för länge på hyllan. Fast då talar vi om flera år förstås.

Ursprungligen av xtrem:

3. Tror inte man kan köpa till Apple Care i efterhand. Rätta mig om jag har fel, men det vore konstigt.

Jo, man kan köpa till Apple Care i efterhand innan den ordinarie garantitiden på ett år löper ut. Däremot förlorar man telefonsupporten redan efter 90 dagar, om man inte köper försäkringen.

Ursprungligen av MsB:

Vill köpa!

Vet nån om de funkar utan kreditkort? Som ett typ kontantkort man fyller på?

I USA finns det en kontantkortslösning, men det kommer nog att dröja ett tag innan den kommer hit.

Ursprungligen av ragland:

Många mp3-spelare och USB-minnen är för stora, men det löser man lätt med en USB-förlängningssladd.

Det där är ju relativt. En Shuffle köper man ju för att den är liten, behändig och hyfsat billig. Ska man behöva släpa med en sladd också? Eller ha en sladd vid varje dator?

Och hur har de tänkt på Apple. De måste väl ha haft en plan?

Jag upptäckte idag att en iPod Shuffle inte kan användas till den HP Compaq nc6000 laptop som jag dras med på jobbet. Varför? Jo, det sticker ut en liten platsdetalj från datorns hölje ca 3 millimeter från USB-porten.

Enligt USB 2.0 specifikationen (sid 99) framgår det att höljet på en USB-kontakt får vara högst 2 millimeter, så att hela pluggen inte är bredare än 16 millimeter.

Problemet är att en iPod Shuffle är 25 millimeter bred. Om jag nu hade haft en iPod shuffle och bara haft en HP Compaq nc6000 så hade jag alltså varit körd. Nu var det min kollega som hade iPod shuffle så det var liksom inte mitt problem.

Frågan är nu bara om Apple har missat denna lilla detalj, eller om man helt enkelt har struntat i den. Fast då borde man väl varna?

Vi lär nog få vänta på iTMS till åtminstone Apple Expo i Paris. Förmodligen är det lite tidigt det också.

Ursprungligen av richard788:

varje gång hamnade de i famnen på en iPod-fientlig säljare som bredde på med hur dåliga batterier iPod hade.

Det visar att det inte bara är mängden återförsäljare som är viktigt, utan att säljavdelningen har bra kontakt med återförsäljarna också.

1