Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
schmuck

schmuck

Medlem
  • Sysselsättning snygg
  • Registrerad 2004-01-14
  • Senast aktiv 2007-01-08
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen schmuck har skrivit i forumet.

whoa! Jag blev riktigt avis där ett tag!! Ska definitivt printa den där på jobbet imorron och skojja lite med kollegorna!! hehehe.

/jensa

Har bett en polare som åkte till US igår (torsdag 20 feb) ta med en mini hem. Har en generation1 20G pod sedan tidigare. En recension kanske kan vara intressant?
Annars är jag java hacker och har gjort en del webside-hack tidigare. Det skulle vara väldigt kul om man kunde bidra med nåt!

/jensa

Ursprungligen av jonas18z:

Möjligt men det är fortfarande inte att den blir en egen enhet

I FreeBSD så får du upp den som en enhet under /dev torde rimligtvis vara på samma sätt i linux!!

Jag har bett polaren som åkte till USA imorse ta med en mini hem. hoppas verkligen han får tag på en!! Den stora skillnaden mellan mini och de vanliga är att den väger cirka hälften så mycket och bara är 1.2 cm tjock!! 4Gig räcker lååångt (jag har en första gen. 20G i dagsläget som snart kommer vara till salu )

/jensa

Ursprungligen av Earth:

Vad har Apple gemensamt med alla vinstdrivande företag? En placering i programmet hade nått ut till ca 3 miljoner hushåll. Skulle tro att de flesta som tittar är intresserade av musik eller har nån form av kontakt med branschen. "Nej vi står över den här gången för vi gillar inte mainstream, schlager eller svensktopp fastän det handlar om unga musikkonsumerande ungdomar som ju faktiskt är vår främsta målgrupp.." Mnja...

visst vänder de sej till musikkonsumerande ungdomar men jag tror fortfarande inte att FF har rätt "attityd" eller stil för iPod'en. Ur min synvinkel skulle ett sånt steg vara att byta strategi. Att gå från att köra iPod'en som en hip pryl, en något dyrare, mycket coolare än andra mp3-spelare till något som skulle attrahera mainstream-schlagerpubliken. Jag säger absolut inte att mainstream-schlagerpubliken inte kan, inte vill eller inte bör köpa iPods! Tvärtom - som du säger så är ju apple ett vinstdrivande företag! Vad jag säger är att man marknadsfört iPod'en (och alla andra apple produkter) med nån slags hip storstads stil, man har använt en viss kategori av artister/konstnärer/livsstils-folk, man har placerat sina prylar i vissa filmer och TeVe serier.

Jag hoppas jag får fram vad jag försöker säga här och jag hoppas ni hajjar

mvh jensa

Ursprungligen av Earth:

De bryr sig helt säkert inte om vilken musik programmet representerar, Apple skulle nog gärna gärna ha med sina produkter. Fame Factory är hur stort som helst, 350.000 - 500.000 tittare varje avsnitt. Merparten av svenska befolkningen lyssnar ju på den där typen av musik.

Edit: omformulering

åjo jag är väldigt övertygad om att apples marknadsföringsavdelning har bra koll på hur de visar upp sina produkter! Jag är väldigt övertygad om att det finns en anledning till varför just de artister som var med i iPod reklamerna var utvalda! Likväl som det är väl genomtänkt att propellerheads take carlifornia var med i en av de första likväl att greenadyframförde I fought the law i pepsi-reklamen och inte jessica simpsson!!!

Image is everything!! Apple säljer inte en mp3-spelare, apple säljer iPods. iPod'en står för en viss livsstil!!

/jensa

jag har inte sett särkilt många avsnitt av FF men det jag har sett har varit av typen kommersiellt dravel, tacky 'musik' och... ahh whatever - ointressant crap helt enkelt!! lågvatten enligt mej - definitivt!!

Men vad gäller iPods plats i programmet är jag grymt skeptisk. Helt enkelt för att jag tror att det inte matchar den image man vill förmedla med iPod! Titta på vilka artister som gjort reklam för iPod hittils. Det är De La Soul, George Clinton, Iggy pop osv.. artister som inte bara är produkter a'la brittan spears och liknande i.e. motsattsen till sånt som FF vill bygga i sin fabrik.

det är mina 2 cents
/jensa

Ursprungligen av oskarrr:

Vem vill förknippa sina produkter med idioti?

word!

/jensa

Det finns framförallt två saker som talar emot den där jens of.. grejen

1. Det går inte att hitta fulare produktnamn (jens av svärje... ehhh)
2. ..och när dom kommit på planetens fulaste produktnamn passar dom på att använda den keffaste fonten som nånsin skådats.

Dom har vanärat mitt namn och jag hoppas att dom selfdestructar sanarast!

/jensa

GAAAAH!!! Jag är sååå trött på alla idealister som av nån outgrundlig anledning har fått för sej att skiv/musik industrin är nån slags unik branch där de gudabenådade artisterna ständigt blir illa behandlade av de onda skivbolagen.
På den sidan dit du länkar står följande i ingressen: People are paying for songs on the iTunes Music Store because they think it's a good way to support musicians. Vem f-n går och tror att han stödjer stackars Britney när han köper hennes sång vi ITMS??? Den människan bör ta en extra dos kaffe till sina piller idag!!

Och nu har Apple, allas vårat favorit-gulle-fnutt företag joinat den 'onda sidan' Ooooh Nej!! Ve och fasa!!
Varifrån har föreställningen om att vissa företag inom vissa speciella brancher skulle besitta nån slags högre godhet??? Låt mej berätta en nyhet för er: Skivbolag, Data-firmor, byggvaruhus, rederier och fiskpaketerare är alla här för att tjäna pengar!! ja, det är sant!!

Vad är det för fel med företag som vill tjäna pengar?? Ja, skivbolag är duktiga på att ta betalt men det är ingen, absolut ingen som tvingat en viss artist att släppa på ett visst bolag och det är ingen, absolut ingen som tvingat just dej att handla skivor från de 'onda' skivbolagen!!!
Om du tycker att ett visst företag, inom skivbranchen likväl som vilken annan branch som helst, beter sej illa så kan du.... just det! Du kan låta bli att handla deras produkt!! Det är det absolut starkaste och bästa sättet att visa vad du som konsument tycker!! Vips så har du gjort ett statement!! Vill du ta i lite hårdare? Fine - ta på dej ditt tuffa ansikte och gå upp till skivbolaget och berätta varför de är så dumma!!
Och vet du vad? Om skivbolgen är så onda och om det är så otroligt synd om artisterna - Hur kan det då komma sej att artist efter artist väljer att skriva på dessa ofantligt grymma slavkontrakten????? Man skulle ju kunna tro att de hade vett att göra något åt sin katastrofala situation - för inte kan de väl stå med att leva under det förtryck som de onda skivbolgen utgör??? Eller är de helt förtappade???

bah!!

Från www.jandr.com:

"At the present time, we only ship to the Continental U.S., Alaska, Hawaii, U.S. territories, Puerto Rico, and Canada. J&R proudly ships to our Armed Forces APO/FPO customers"

DOH!!
Fast å andra sidan så har jag aldrig varit i NY så det är hög tid att åka över...!!!

/jensa

hmm... det där med att beställa från staterna får spenderar-delen av hjärnan att börja spinna...

Vart beställer ni ifrån? Har ni polare med adress i staterna?

Med dagens $-kurs är det ju vart läge för inköp av PB nu faktiskt!!!!

/jensa