Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johnairaksinen
  • Registrerad 2004-01-30
  • Senast aktiv 2010-09-06
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen johnairaksinen har skrivit i forumet.

1

Någon som ska gå på Webhallens event ikväll?
WEBHALLEN.com - Starcraft 2

Tjena!

Någon som fått i gång en OKI C5950-skrivare på Leopard? (eller C5750, det verkar vara samma drivrutiner)

Enligt readme-filen på drivrutins-cd:n supportar dom inte Leopard ännu... Men det verkar ju absurt att inte kunna få igång en hyfsat modern skrivare i Leopard!

Kanske är jag lite inkompetent, men jag lyckas heller inte hitta någon ny drivrutin på OKI:s sajt...

http://www.okidata.com/mkt/html/nf/Drivers.html

John

Tack för ett otroligt snabbt svar! Och hmm, det var ungefär det jag misstänkte... Men då lutar det nog åt att jag kör konverterat Adobe RGB ändå och hoppas att det blir tillräckligt bra i alla fall - jag har inte de timmarna som det skulle krävas för att göra om det från scratch...

Men men, då har man lärt sig en läxa i alla fall!

Hej!

Jag undrar om min bild tappar färginformation och blir sämre i tryck om jag har konverterat färgprofilen i Photoshop från sRGB till Adobe RGB (1998)?

Jag skickade en tiff-bild direkt från fotografen (Adobe RGB (1998)) till tryckeriet, fick ett fint provtryck. När jag sedan gjorde originalet (ett collage av ett antal tiffar i en PS-fil) var färgprofilen sRGB - vilket ledde till att den riktiga produkten fick helt fel färger.

Jag undrar därför om jag kan konvertera mitt PS-original från sRGB till Adobe RBG (1998) och skicka på tryck. Eller måste jag börja om från scratch med en PS-fil som har rätt färgprofil från början, och där jag lägger in alla tiff-bilderna (och frilägger en massa...) på nytt.

Jag läste en post där man rekommendera att konvertera från sRGB till Adobe RGB, men det var vid import från digitalkamera, så jag är osäker på om det här är samma sak!

Tack på förhand!

1