Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nifo

Nifo

Medlem
  • Registrerad 2005-08-08
  • Senast aktiv 2021-10-25
  • Antal inlägg 2289

Foruminlägg

De senaste inläggen Nifo har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2019-01-16 11:45

Nej detta med förbättrad ljudkvalitet verkar inte stämma. Har precis börjat lyssna på Leif GW Perssons bok och jag finner inte ljudkvalitén särskilt bra.

saker och ting blev dock en värre när jag laddade hem Magnus Ugglas bok som är alldeles ny utkommen som ljudbok. Den låter fullständigt s*** och jag tappade lusten att lyssna vidare. Maila det Storytel om detta men det är jag inte den första som gör.

Med tanke på priset vi betalar för Storytelstjänst Storytel se till att vi får en lysningsbar kvalitet.

Har även lyssnat igenom boken hjärnstark, som även den hade enormt dåligt ljud.

har ni märkt någon skillnad på nya titlar och vem ansvarar egentligen för ljudkvaliteten, är det förlaget eller studion eller... ? Kvalitén på orginalet kan ju omöjligen vara så här dåligt.

Fredrik

Intressant nog äger Storytel numera Norstedts förlag. Snacka om att inte ha kvalitet genom hela konceptet!

  • Medlem
  • 2018-11-27 22:56

Hej!

När jag kollar på tjejens SE så finns inte annat än 2G 3G och 4G att välja på i inställningarna där jag läst att det ska finnas ett annat val att klicka i: LTE Voice (Volte). Måste ju ha blivit något fel i inställningarna eller måste Tele2 skicka ut något för att det ska funka?

Något tips?

  • Medlem
  • 2018-11-22 13:33

Hej!

Har precis startat min provtid på 2 veckor hos Bookbeat. Min första titel jag skulle lyssna på var "HJärnstark" som jag hade fått tips om. Men direkt när jag börjar lyssna så hajjar jag till på att ljudet dels låter burkigt, dels som att uppläsaren sitter 2 meter från mikrofonen och att den generella kvalitén på ljudet var under all kritik. På allt detta så låter uppläsaren som en robot, varvid jag först trodde (om det nu inte var så) att det är en syntetisk röst på denna titel. Jag hade väntat mig knivskarpt, rent ljud - med närvaro. Just den här titeln (inte lyssnat på andra ännu), saknade allt detta.

Hur låter denna titel på Storytel och Audible? För det kan väl inte vara så att en bok är så här dåligt inläst (både tekniskt och hur texten läses)?

Hittade inget om detta i deras kunskapsbas heller, men å andra sidan...varför skulle de skylta med det dåliga ljudet?

  • Medlem
  • 2018-04-02 09:18

Hittade denna info vilket verkar ha löst problemet: (elller inte)

http://osxdaily.com/2014/01/04/fix-flickering-screen-external-display-mac/

Nehe....det fixade inte alls problemet!! Nu verkar det som att det flimrar när jag är inne i Lightroom 6, men slutar när jag är på skrivbordet. Har det något med GPU'n (i mitt fall gamla Geforce 650M) att göra? Tror fortfarande att uppdateringen har något med detta att göra. Om jag bara förstod hur.

Senast redigerat 2018-04-02 09:33
  • Medlem
  • 2018-04-02 08:52

Intressant notering:

Efter att jag uppdaterat till 10.13.4 så har min externa skärm, en Delll U2414H börjat att flimra som tusan. Detta märks redan då jag ska logga in strax efter uppstart och så klart även när MacOS är helt inläst. Flimret är av typen ett lågfrekvent flimrande, lite som det kunde kännas på gamla CRT-skärmar förr. Har kollat så att alla inställningar för bildskärmen är rätt, både i datorn och i skärmen.

Skulle inte 10.13.4 ge stöd för externt grafikkort för nyare macar? Kan det vara något som stör? Själv har jag en äldre MBP 15" MID-12 (ej retina) men funktionen eller koden stör kanske ändå? Ja, eller om det är något helt annat. Har i vart fall inte ändrat på något, utan enbart uppdaterat.

Mvh Fredrik

  • Medlem
  • 2018-02-01 20:36

...trodde jag. =(

Märker att det här går kolossalt långsamt trots allt. Ska det behöva ta en hel vecka att göra en krypterad backup? (tror inte ens en vecka räcker!). Sen har Time Machine börjat att köras och då lägga till 1gb ena stunden och kanske 500 gb vid nästa tillfälle - även om jag, såvitt jag vet, inte har lagt till något på datorn.

Datorn kör det nya operativssystemt som jag just nu inte minns namnet på.
Där är innehållet kryperat på en 500 gb SSD.
Jag har en extern 2 TB drive, som jag kör krypterad med, en Seagate. Denna har vanlig Journalförd HFS+
Blir det någon konstighet här, tro? Jag fattar inte. Det här känns ju helt sjukt!

Några aningar?

Den ena usb porten på min 9,1 MBP mid-2012 är inkopplad till ett Steinberg UR22 ljudkort.
Den andra usb porten går till en USB-input på min Dell U2414H skärm.
Från skärmens USB portar är mus, apple tangentbord och en usb-klaviatur inkopplad.

Kan något av detta störa hastigheten på något vis? Tog en screenshot på maskinvaran. Se gärna bild.

Senast redigerat 2018-02-01 20:54
  • Medlem
  • 2018-01-25 22:23

Gjorde om allt från början så nu funkar det som det ska.

  • Medlem
  • 2018-01-25 17:45

Hej!

Märker att jag efter att ha dragit igång krypteringen på den drive där jag redan tidigare gjort en kopia, kommer hem frampå kvällen och 3% är krypterat. Är detta normalt. Kör SSD i datorn, men backupen är en mekanisk 5400rpm hårddisk. Hade för mig att det inte tog så här lång tid... =/

Kör på en MBP, 2.3Ghz, mid-12. 16 Gig minne.

mvh!

Senast redigerat 2018-01-25 18:02
  • Medlem
  • 2017-11-01 16:17

Hej! Vet inte om detta är High Sierra relaterat eller ej (japp, har nya uppdateringen som kom igår).

Men jag kan inte längre h-klicka på skrivbordet och få upp Skrivbordsbakgrund. Inget händer när jag klickar på "länken" som kommer upp. Inte ett jota.

Vad skulle ni gissa på?

  • Medlem
  • 2017-10-08 19:25

Någon mer än jag som märkt detta. SVT har sagt att man ska kolla på det med utvecklarna, men det är fortfarande lika slött.

Hur ser det ut för er?

=/

  • Medlem
  • 2017-10-07 07:32

Hej! I påminnelser så har jag märkt att det efter iOS 11 blivit så att tangentbordet överlappar viktig info på skärmen - man kan alltså inte se vad det står. I exvis Påminnelser, så får man gå i och ur några gånger för att det till slut ska funka.

En annan sak är att det inte verkar funka att byta tid på en påminnelse. Hittar ingen funktion för att redigera detta som tidigare.

Några tips, eller pratar vi rena buggar? Kör senaste iOS 11. Telefon: iPhone SE.

  • Medlem
  • 2017-10-07 07:03

Hej! Förstår inte riktigt hur jag sätter separat volym på mitt alarm på morgonen, och en annan volym på min vanliga ringsignal. Som det är nu så vaknar jag i skräck av att ljudet är så högt varje morgon. Det måste väl finnas ett sätt att sätta **separat volym** på alarmet, eller är tanken att man ska behöva sänka ringsignal/alarm-volymen varje gång man ska lägga sig och när man vaknar eller att man måste välja ett ljud med låg volym i sig själv till alarmet - låter ju i s f galet. Testade lite under kvällen igår, och trodde jag hade sänkt...men icke. Vaknade till full revelj i morse igen (grannarna vaknar nog med).

Vad är lösningen på detta, för det måste väl finnas?

  • Medlem
  • 2017-03-30 09:38

Hej. Nightshift verkar inte funka på min mid-2012 MBP. Den går helt enkelt inte igång. Allting är rätt inställt. Vet inte vad som strular, riktigt. Har ju en extern Dell-skärm ansluten (den enda jag använder, kör alltså inte med den inbyggda). Kör den via Display Porten. Kan informera om att f.lux funkade fint. Vad tror ni strular?

Mvh Fredrik

  • Medlem
  • 2016-08-10 17:48

Sitter själv här och klurar på "mervärdet" med att idag gå från ATV3 till 4. Den sistnämnda är ju framförallt rappare, både i uppstart och hantering. Sen har vi ju detta med appar; men de jag använder finns till ATV3 med. D-Play var ju enbart för premiumkunder (hur kunde jag tro något annat?).

Det känns som att jag har missat något.... Att spela spel gör jag hellre på någon av mina konsoller, och några direkt jätteanvändbara appar har jag inte hittat heller, men det beror nog på att jag inte förstått vad jag kan ha olika appar till. Tipsa gärna!

Streamar jag från min Macbook Pro, så har jag tidigare använt "Beamer", och jag har ingen aning om det nu med ATV4 finns bättre eller smidigare sätt att streama? Det har funkat kanon hittils. Det skulle iofs vara lite kul att direkt kunna hitta bilder, filmer osv...och direkt från ATV'n kunna visa / spela dessa direkt.

Plex! Det är många som nämner detta program...eller appen. Testade det på en PC för ett gäng år sedan, men tyckte det var lite rörigt och fick det inte att funka helt. Vet inte heller om jag riktigt förstod funktionen då heller. Men den kanske man kan testa?

Det finns inga fler appar att streama TV med, från staterna eller andra länder? =P Att kunna se "Karl Johan" direkt från NRK-appen är förstås guld, men jag känner att mer måste till för att uppgraderingen till ATV4 ska bli bestående.

Så - Vad har jag missat? Vilka möjligheter finns?

Senast redigerat 2016-08-10 18:14
  • Medlem
  • 2015-12-13 10:57

Hej. Vet inte vad som hänt, men sedan ett par dagar så kan inte Safari visa fullskärm på Youtube. Det som visas är istället en mindre bild i ena vänstra, övre hörnet av det som skulle vara fullskärm. Kör inte Flash. Tipsen på nätet gäller främst flash, så jag står lite handfallen. Har provat att stänga av adblockern, rensa ebbinformationen, tömma cache i utvecklarläget - tyvärr utan lycka.

Vad tror ni kan ha hänt och finns det bot? Vi pratar om senaste El Capitan med 10.11.2. Extern skärm ansluten till MBP 15".

/Fredrik