Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Henke-Benke

Henke-Benke

Medlem
  • Registrerad 2004-04-11
  • Senast aktiv 2006-05-24
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Henke-Benke har skrivit i forumet.

1

1. 4 GB
2. Vit
3. Utan gravyr
4. Beställningsdatum: Tisdag 31/1
5. Skickades datum: Onsdag 1/2
6. Leveransdatum: Torsdag 2/2
7. Betalningsform: Kort

Är väldigt imponerad av Apple Stores leveranstid! Knappt två dagar från beställning till leverans. Har sprungit i butiker och letat, men Nano 4 Gb vit verkar slut överallt. Mycket smidigare att beställa från Apple Store, trodde inte det skulle gå så snabbt. Nanon är för övrigt underbar!

Tackar tackar!

Då får det nog bli nätverkssladd. Möjligen även ditt första förslag, att tömma iPoden och sedan lägga över allt igen. Vi får se! Jag har nämligen lite tid att fundera, eftersom det lär dröja innan Apple Store har skickat iMac:en. Står på leveransstatus att den ska skickas "on or before 23/2 2005".

Är det någon som vet hur det där fungerar, om det står att den ska skickas på eller före 23/2, kan den i princip vara färdig t.ex. den 12/2 om pengarna kommit till Apple? Eller får jag rulla tummarna till den 23 och hoppas att den skickas iväg först då? Har kikat på 99mac.se, men har läst lite olika svar. Någon som har erfarenhet av Apple Store och deras leveransbesked?

Ursprungligen av Olof Wahlberg:

Jag har pulat en del med ditt problem, dels till mig själv och dels till min flickvän, det enklaste är att hitta ett program (sök på versiontracker) som kan slänga över låtarna på macens hårdisk, eller att du sättre upp ett lokalt nätverk och kopierar.

Sök på forumet och du kommer att hitta svar. Jag kan också rekommendera att dus öker på 99mac.se för frågor om att sätta upp nätverk mellan mac och PC

Tack för ditt svar!

Det här med att sätta upp nätverk mellan datorerna, behövs det bara en vanlig nätverkssladd mellan nätverkskorten och sen köra? Eller behöver man göra massa inställningar i XP resp. OS X för att de ska "hitta" varandra?

Annars borde det väl fungera att om man har iPod:en i dockan, så borde väl den dyka upp i iTunes-fönstret? Då kan man ju spela musiken direkt från iPod:en om du förstår? Då behöver man ju i princip inte lägga över musiken till hårddisken (även om det då såklart förutsätter att man alltid har iPoden vid datorn).

Hej!

Igår beställde jag en ny iMac G5. Har aldrig använt Mac utan enbart PC. Ska bli en förhoppningsvis angenäm upplevelse.
Jag har idag en iPod 40 Gb som jag fram tills nu haft kopplad till PC:n för överföring från iTunes på PC:n. När Macen kommer vill jag ha hela mitt nuvarande musikbibliotek från PC:n även på Macen. Vad jag förstår så går det inte att föra över låtar direkt från iPod till en dator, utan man måste i så fall lägga över de album man vill ha i iPod:s "hårddiskläge". Eller går det att "öppna" iPod:s musikmapp och föra över de till Macen direkt?

Kan även berätta att det var iPod:en som fick mig att falla för Mac... Underbar design och lika underbar funktion!

Förresten, om jag stänger av att spelaren ska uppdateras automatiskt på min Mac-dator, så kommer väl musikbiblioteket att förbli orört, och då borde jag väl kunna använda iPod:en både på PC:n och Macen?

Tack på förhand!
/ Henrik

Hej!

Jag såg den här artikeln på idg.se. Så, var alltid beredda när ni går med iPod:en på stan!

http://www.idg.se/ArticlePages/¤ipod¤/200403/31/20040331141531_PFA/20040331141531_PFA.dbp.asp

/ Henke

Nu har jag fixat alla låtar jag vill ha i iTunes och ändrat alla ID-taggar. Puh, det tog sin lilla tid men men... Vill bara försäkra mig om att det jag gjort inte på något vis kommer att skrivas över när jag kör installationsprogrammet som medföljer min iPod (som inte kommit ännu eftersom det ju är helgdag)? Vore ju inte så roligt om den lägger in en iTunes-version "över" den som jag installerat och fixat i. Finns det något sätt att göra en backup på själva biblioteket (alltså med alla inställningar, inte själva filerna)?

Hej!

Jag har beställt en ny iPod 40 gb. På Apples hemsida kan man läsa följande:

"iPod- programvaru- uppdatering 2.1 innehåller röstanteckningar, lagring av digitala bilder, en förbättrad On-The-Go-spellista, spelet Music Quiz och förbättrad uppspelning."

Min fråga är: Har min iPod redan från leverans denna 2.1-version, eller måste jag ladda hem den ändå? Hur ser jag vilken version som spelaren har?

Tack på förhand!

Markus:
Tackar så mycket för ditt svar, det var utförligt och bra! Ska snarast ladda hem iTunes och greja med det. Jag har förstått att det är ett stort jobb man har framför sig att fixa alla taggar, men som du skriver så är det ju helt klart värt det. Annars är ju nästan meningen med att föra över dem till iPod:en borta, om det ändå inte går att hitta rätt låt!

Är Mac- och Windowsversionen av iTunes identiska eller finns det finesser förbehållna Max? Det låter bra att Apple har en Windows-version av programmet eftersom det gamla programmet som följde med till Windows verkar vara värdelöst. Och iTunes har jag ju hört mycket bra om. Hur är det med batteriet, håller det fortfarande? Har hört att batterierna mattas efter några år, och att det då knappt går att byta själv. Nu kom jag visserligen in på en helt annan fråga här, sorry...

Hursomhelst, tack för ditt svar! Här ska fixas!

Hej!

Jag har nyligen beställt en iPod 40 gb från en datorbutik på Nätet och kommer att få den under veckan (förhoppningsvis på tisdag). Eftersom jag är ivrig att komma igång så hade jag tänkt vara lite förutseende. Eftersom jag kör PC så har jag katalogstrukturer där jag lagrar MP3-musiken i. För att det ska fungera på iPod ska jag ha bra koll på alla ID3-taggar, har jag lärt mig efter att ha läst på forumet.

Det är detta som jag undrar över; kan jag redan nu ladda hem iTunes från Apples hemsida, ladda in min MP3-katalog och fixa alla ID3-taggar? Någon dag senare anländer troligen min iPod, och då är ju allt fixat i iTunes redan. Eller kommer den medföljande versionen av iTunes (på CD-skivan som medföljer) att "skriva över" min tidigare installerade iTunes-version så att allt jobb är förgäves?
Anledningen till varför jag är så ivrig är att jag ska ut och resa på onsdag, och då vore det ju trevligt att ha med sig sin iPod...

En annan fråga om ID-taggar: Om jag ändrar ID-taggarna i iTunes, påverkar detta själva originalfilen? Så att om jag exempelvis laddar en fil i Windows Media Player, kommer då ID3-taggarna att vara uppdaterade även där, eller sker förändringen endast för iTunes?

Jag hoppas att mina frågor inte är alltför luddiga. Kanske beror det på min iver inför att få sätta igång med min nya iPod...

Tack på förhand!

1