Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jockek

Jockek

Medlem
  • Registrerad 2004-06-30
  • Senast aktiv 2010-08-29
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Jockek har skrivit i forumet.

1

Hej!

Jag har sökt runt men hittar inte något som hjälper mig egentligen, så nu frågar jag istället.

En väns företag har kört sina kundregister i en FileMaker 5.5 databas se urminnes tider och nu har de gjort en ombildning av företaget. I den vevan försvann den servern de hade, så nu sitter de med backuperna av databasen och vill att jag ska fixa det åt dem.

Eftersom jag är helt novis på FileMaker så har jag några frågor:

1. Kan man köra FileMaker 5.5-databaser i en senare version av FileMaker utan att saker och ting ändrar på sig?
2. Är det bara FileMaker 5.5 server som fanns för linux?
3. Finns det något hopp om att få tag på en 5.5 server licens (helst för linux)?

Att inte gå på någon senare version och fixa och trixa gör jag helst då jag vet att det har funkat för dem förut, de behöver inte några vidare finesser och jag gör det här som en tjänst och har helt enkelt inte råd att sitta en vecka för att få ihop det.

Tack på förhand!

Nog för att det här är en gammal tråd, men jag tänker att det här ändå kan vara till användning för andra.

SE P1i kommer faktiskt med exchangestöd från början, så man behöver aldrig synca med sin egna dator utan kan köra mot servern direkt.

Mvh

Tack för svaret RockyMontana!

Det börjar rulla på och nu har vi fått bort de flesta buggarna samt gjort det möjligt att betala med SMS. Vi hoppas att vi lyckas tillföra något nytt i branchen genom att låta användaren själv bestämma vilka tjänster han/hon vill använda och betala för.

Mvh

Hejsan!

custhost.se är en alldeles ny shell provider.
Alla funktioner är inte så jättetestade än och vi är lite osäkra på användarvänligheten.
Så är det någon som har en stund över och vill lämna lite feedback på hur de upplever sidan och funktionerna är vi mycket tacksamma för det.

www.custhost.se är adressen.

Tack på förhand!
Mvh Joakim Kviberg

Jag fortsätter väl i tråden eftersom det känns dumt att dra upp någon gammal.
Allt funkade perfekt tills jag startade om FW-disken, då mountade den sig som "vanligt".
Någon som vet hur man får den att mounta sig med ntfs-3g som standard?

Tackar för svaren!
Jag kom på mig själv att jag faktiskt hade MacFUSE och körde ntfs-3g innan jag installerade om OSX.

All information om hur man gör finns under de här länkarna:
http://www.daniel-johnson.org/
http://www.lifehack.org/articles/lifehack/how-to-read-and-write-ntfs-windows-partition-on-mac-os-x.html
http://code.google.com/p/macfuse/

Tack åter igen!

Hej!

Har sökt i forumet, eller rättare sagt, jag har letat överallt.
Jag har en Lacie 250gb FW Porsche. och på något sätt har den blivit skrivskyddad.
Kör NTFS som filsystem, och allt har fungerat perfekt förut.

När man högerklickar på den och väljer "Get info" - > "Ownership & Premissions" så står det bara "You can only read" och det finns inte några alternativ där som det brukar göra.
Har klickat runt med disk utility men där kan man inte göra något.
Problemet är det samma i windows.

Någon som har nån idé?

Tack på förhand!

Hejsan!

Min MacBook Pro är seg som attans trots att jag har CD 2.0 Ghz ocg 2gig ram.
Kikade i aktivitetshanteraren och blev förvånad när jag såg det här (se bifogad bild).
Någon som har nån ide om hur man undviker att få minnet uppslukat hela tiden, händer flera gånger per dag så att jag måste reboota?

Tack på förhand!

//Jockek

Ok, då har jag svar på det angående själva elektroniken
Hur stor är skillnaden på uteffekten på en europeisk iPod och en amerikansk i db?

Mvh

Tack apox, då har minin ytterligare ett plus när jag ska välja vliken jag ska köpa.
Då undrar jag bara en sista sak, vilken av mini eller 3G driver större lurar bäst? Eller är det samma ljud kretsar i 3G och minin rent utav?

kaninen, jo det är sant. Men som sagt, jag har en bärbar dator och en annan hd mp3 spelare på 20gb som jag i stort sätt alltid bär omkring på så jag ser inte utrymmet som ett jätte stort problem. Dock så undrar jag om alla funktioner är lika bra eller bättre på minin än 3Gn? För minin ser onekligen smidig ut.
Men då frågar jag åter igen, hur funkar det med fjärren?

Tack för svaren! Jag tycker att ni har gett mig bra och seriösa svar.
Jag kanske har skrivit lite otydligt att jag antingen köper en mini eller en 40gb 3G eftersom det bara vorre dumt att byta ner sig prestanda mässigt till 15gb då jag har en 20gb Zen redan. Obs! Jag ser inte minin som ett byte utan en förlängning av dom funktionerna Zenen saknar.

Jo jag har en hel massa mp3 filer, ca: 50gb. Dock skulle jag kunna ränsa och skala ner så att det är runt 4gb som man lyssnar på och tycker är bra för stunden. Jag gillar designen på båda två så jag ser inte designen som ett skäl att välja den ena framför den andra. Men då är det det här med fjärren, funkar det?

Mvh Jocke K

Hejsan alla, först vill jag bara tacka för att dom flästa här på forumet verkar seriösa och inte bara slänger iväg vilka skit inlägg som hellst.

Då till mina funderingar om iPod och iPod mini.
För ungefär ett år sedan så köppte jag en Creative Zen 20gb för 4500:-, jag har varit hyffsat nöjd med den och det är bra med plats. När jag köppte den så kollade man så klart på andra alternativ som iPod och Philips hdspelare. iPod'en med 20gb kostade dock 6700:- och det känndes som lite tungt att penga upp den summan när man fortfarande gick på högstadiet.

Nu anser jag att iPoden har hamnat i ett bra prisläge, ~5000 för en 40gb'are, och har pengar att köpa en. Jag har också kollat lite på minin och blivit allt mer sugen på att köpa en sån istället för att få en mer bärbar produkt. I och för sig så är iPoden idag väldigt slimmad för att rymma så pass mycket som den endå gör och den är bra mycket mer bärbar än min Zen (270g).

Jag är kräsen när det gäller ljudkvalitet, då jag blev väldigt besviken på Zenens ljudkvalitet då den bara klarar ~128kbit/sec. iPoden har enligt dom flästa bäst ljud (inklusive mig själv) och då undrar jag om minin har lika bra ljud som sitt större syskon, och får man med samma högkvalitativa öronsnäckor? För det är helt klart dom bästa snäckorna jag har lyssnat med, låter nästan fullvuxet. Sen har jag inte sett någon stanns att man får med en fjärkontroll till minin som man får till iPoden, jag antar att så är fallet och då undrar jag om man kan få fjärrkontrollen att funka med minin?

Jag använder min Zen som extärn hd då och då men jag stör mig enormt på att man inte hittar direkt i OSet utan drivrutiner, är det lika dant med iPod och iPod mini, att man behöver drivrutiner för att använda den som extärn hd?

Det jag är lite tveksam på är om 4gb verkligen räcker åt min som har sprungit runt med en 20gb mp3 spelare i snart ett år, i och för sig så tankar jag den med låtar ca en gång på tre månader men när man är ute och reser mycket så känns det som om det är nödvändigt med så mycket utrymme. Men när man är ute och rör på sig så känns det inte lika viktigt med mycket minne då jag börjar bli rätt trött på min tre hektos klump. Jag har ne bärbar dator med 20gb hd som snart blir uppgraderad med en 60-80gb disk och om jag skulle köpa en mini så skulle jag ha kvar min Zen och om jag köper en 40gb iPod så säljer jag den, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra.
Då jag har råd med en mini och en 80gb disk till min laptop för samma peng som en 40gb iPod, då räknar jag in en massa tillbehör som känns nödvändiga att äga.

Så om det är någon som har några tipps på hur jag ska göra kan ju skriva något som kommer upp i ert huvud, dock vill jag inte ha svar som "köp den för sån har jag!". Hellst skulle någon som har bra erfarenhet av både en fullvuxen iPod och en mini skriva en gämförelse. Tack på förhand!

(Hmm... man kanske ska doktorera i långa forum inlägg... :rolleyes: )

1