Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
qvirre

qvirre

Medlem
  • Registrerad 2004-07-12
  • Senast aktiv 2006-05-31
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen qvirre har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av shuffle:

Hej!

Min syster köpte en ipod nano idag och när den var fullladad och programvaran var installerad
på datorn koppla hon in den i en gammal dator med usb 1.1 (?) inte 2.0 iallfall

Och nu har den hängt sig och går inte att stänga av eller göra något annat för den delen.
datorn kände inte igen ipoden och det märkdes inte att den var inkopplad. nu är den som sagt helt fryst...

hur ska jag göra?

Hände mig oxå första gången jag kopplade in den. Det är bara hålla in meny + center-knappen i några sekunder så startar den om sig. Sen funkade det igen, har aldrig hänt igen.

Tja, någon som har erfarenhet av silocone case till 4G? Jag har kollat på Lajo och theistore men kan inte bestämma mig vad som verkar bäst. Någon som har länkar till test eller har något av dom själv och kan rekomendera?

Om du inte vill ha en MAC-formaterad iPod så kan du alltid dela upp filerna till mindre delar mha av till ex. WinRAR.

Ursprungligen av andyp:

Men med Linux på ipoden blir väl ipoden som en dator och borde kunna ager master?

Det är tyvärr inte mjukvarustyrt (då skulle nog Apple ha implementerat för länge sedan) utan det är kontrollerkretsen till usb styrningen som måste vara av rätt typ. Så vi får välla hoppas på 5G

Ursprungligen av andyp:

Borde väl gå med linux på ipoden? Ska kolla upp detta.

EDIT: Blä kom ju på att man inte kan köra linux på ipod mini än.

Nej det är inte möjligt utan de manicker som finns som tillbehör. Detta beror på att både iPoden och kameran är slavar och måste ha en master som kontrollerar dom, i detta fall en PC/MAC eller en Belkin media reader som säger till dom vad som händer. Många nya kameror kan ställa om sig fån slave till master och kommunicera direkt med andra prylar utan mellanhand, iPoden stödjer tyvärr inte detta. Till ex. iRivers nya hd:spelare stödjer detta men den vill man ju inte ha utav andra skäl.

Hmm, 128MB tar 5min och du har ett 8 gånger större kort så det lär ju ta cirka 40 min (!). Och att föra över från MediaReadern till iPoden i 40min funkar inte såbra då iPodens batteri hinner ta slut (HD spinner konstant i 40min det tar på batteriet kan jag lova). iPodens batteri tar slut på ca 5-6 128MB kort.

Ursprungligen av Eddie G:

Finns det något smidigt sätt att läsa om hela bibioteket i iTunes i stil med "re-scan library" i Winamp 5? Jag vill alltså att alla nya filer skall lägas till och att alla döda skall tas bort. Det är ju stört jobbigt att ta bort allt som man tagit bort i utforskaren i iTunes med.

För att undvika problemet kan du ta bort låtar via iTunes istället då får du frågan om låten skall tas bort från hårddisken också. Själv har jag all musik sparad i en katalog (givetvis med underkatalog för artister osv) och då kan man bara markera alla låtar i iTunes och radera dom och sen välja importera bibliotek och välja toppmappen så läggs ju all musik in rätt igen.

Ursprungligen av [email protected]:

12 timmar batteritid - kul, men hur ser livslängden ut och är det nya skötselråd som nu gäller. Ja det förra var ju att småladda efter hand, tömma batteriet helt efter ca: 30 småladdningar och därefter ladda fullt.

Dessutom så är det samma batteri i 3G som 4G. Det är hårdvaran/mjukvaran som är mer strömsnål. Därav ska det skötas på samma sätt.

Ursprungligen av vanity:

Lite bättre ja, är ju 8 timmar på 3g. Alltså inte 50%

Jo 50% ökning. 50% av 8h är 4h och 8+4=12.... vilket skulle visas (v.s.v)

Ursprungligen av drew:

Fy Fan vad sjukt. Inget är typ nytt.

Seriöst? Något revolutionerande kanske skulle vara på sin plats? Ipod Mini knäcker ju den här skapelsen..

ifs så står det ju att battertiden är 12 timmar nu (!) det är ju rätt mycket mer (50%) än förut, så lite bättre är den allt....

Dom verkar ju bra men lite jobbigt att beställa från USA då frakten lär bli dyrare än själva skyddet Någon som vet om någon svensk återförsäljare?

Hej, jag är ute efter ett repskydd till displayen på en 3G iPod. Jag vill alltså inte ha nått skydd till något annat än just displayen, finns det? Isåfall var?

1