Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gothguden

gothguden

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Gillar osx- och iphoneutveckling.
  • Registrerad 2004-10-17
  • Senast aktiv 2011-01-06
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen gothguden har skrivit i forumet.

Fler loggar nog in om det vore enkelt. Varför blir man bestraffad när man inte kommer ihåg sitt lösenord?

Sedan kan konto-skapande processen förbättras en hel del. Man måste verkligen gilla 99mac om man skall orka ta sig igenom den.

Ursprungligen av gusax840:

Det är väl programvaran "Spot" som finns i Cydia, och inte "riktiga" Spotify?

Jo, det vet jag.

Ursprungligen av Mattias Hedman:

Jag hoppas Spotify [släpper den via Cydia om] Apple säger nej.
Risken finns att Apple målar in sig i ett hörn när de säger nej till denna typ av program.
För att tro att det är bara Apple som kan göra de bästa programmen, då tror de väldigt väldigt fel.

Jag hoppas jag har fel. Verkligen.
Om inte så kommer jag jailbreaka min telefon.

Vill bara säga att spotify redan finns i cydia, icke officiell version. Bara för premium konton.

Sedan är det verkligen korkat av Apple att inte släppa den. De tjänar mer på att sälja de extra telefoner som Spotify appen skulle innebära än den lilla försäljningen de skulle förlora i iTunes. Nåväl, den som lever får se.

Men den stora frågan är ju om Apple kommer godkänna den eller inte. Jag gissar på att de inte kommer godkänna den, men de borde verkligen göra det. Det skulle de tjäna på i längden. Sedan är det så jävla fånigt att de skall besserwissra sig om vad som får vara med i appstore och inte.

Är det bara jag som inte är nöjd med den nya styrplattan? Den är ju perfekt på alla sätt utom just att den är så jobbig att klicka med. Hade hellre sett en mindre styrplatta med lättare knapp (som den vita macbooken).

Ursprungligen av Patric08:

Varför kan man inte få använda iSync med bluetooth?

Eftersom 16 gig över bluetooth är väldigt få sugna på. Vill man bara synka addressbok och kalender är det wifi/3G/GPRS som gäller. Fast det är ju lite konstigt att man inte får om man nu vill. Fast det är ju trevligare att de byggde röststyrning än ordnade med detta.

Skivbolagen gillar inte illegal nedladdning och inte verkar de gilla legal nedladdning heller...

Ursprungligen av smackbook:

min mighty mouse trådlös till macen tappar kontakten till datorn titt som tätt men batteriet är fullt står det vilket är störande

Det har förmodligen att göra med bluetooth i datorn, kör du tex en macbook + extern skärm kan du prova att flytta datorn till andra sidan skärmen.

Apples nya möss och tangentbord är ju bäst! Den där lilla rullknappen tex, är ju så sjukt smart. Skulle kunna tänka mig byta, men enbart till en mus med rullknapp.

Ursprungligen av snouser:

Jaha, där va de!

Någon som vet hur man ska bära sig åt när man vill starta ett nytt projekt (för att få alla funktioner) och öppna en redan befintlig mapp? Som det ser ut nu så måste jag starta ett nytt projekt (vilket medför en ny mapp i mappen där jag sparar projektet) och sedan öppna filer manuellt.

Det är bara att dra mappen till listan i xcode. Eller flytta filerna i Finder (Jag tror inte jag förstår frågan).

Det måste vara en bra gammal dator om det skall vara meningsfullt att köra ett äldre osx än det nyaste.

@xworker: Söker man på "provisioning profiles error" får man en god bild. Har haft sådana problem själv med min jailbreakade telefon. Vet dock inte om det hade att göra med själva jailbreaket eller om det var ngt annat. Löste sig för mig hyfsat enkelt dock.

Det är inga problem att gå med i dev-programmet med en jailbreakad telefon. Man kan få vissa problem med certifikat och provisioning files, men det finns alltid lösningar på de problemen.

Red: Så inga problem kanske är lite överdrift... Oftast inga är kanske bättre.

Apple har inte patent på multitouch som sådant, men vissa specifika detaljer i hur detta går till i just iPhone. Att det inte finns multitouch i så många andra telefoner beror på att dessa använder en billigare teknik som känner av tryck istället för elektriska förändringar. Det gör att konkurrenternas tryckkänsliga skärmar lämpar sig dåligt för mer än ett tryck åt gången. Iphone är byggd för att klara 9.

/Olof

*reklamlänk raderad* /moderator

Senast redigerat 2009-03-24 18:05

Och det är att sqlite3 och openGLES inte fungerar särskilt bra i telefonen tillsammans med powerPC. Men man tycker ju att de borde byggt in stöd för det.

Senast redigerat 2009-04-09 10:24