Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Charliemannen

Charliemannen

Medlem
  • Registrerad 2004-10-29
  • Senast aktiv 2004-10-30
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen Charliemannen har skrivit i forumet.

1

Ajdå, det verkar som om jag var lite felinformerad. ALLA spelare ska snart klara mp3 säger Sony:
http://pcforalla.idg.se/ArticlePages/200409/23/20040923152814_PFA263/20040923152814_PFA263.dbp.asp

Och snart kommer de första uppdaterade varianterna:
http://pcforalla.idg.se/ArticlePages/200410/27/20041027141841_PFA769/20041027141841_PFA769.dbp.asp

Ursprungligen av Midas:

Sony har ju sagt att de ska kunna spela mp3? Måste väl räcka med någon firmware update eller något i sånna fall. Finns en recension av Sonys spelare på pricerunner men den känns inte särskilt seriös. M3 eller vad tidningen heter hade en recension av Sonyn och det enda de verkade klaga på var att den inte kunde spela mp3.

Det sämsta med iPoden är batteritiden och att den enbart sorterar efter id3-taggen.

Sony har inte sagt att den kan spela mp3 (tror jag iaf). Men man kan konvertera mp3 till Sonys format, dock ska det vara väldigt processorkrävande. Efter vad jag hört ska Sonys flashspelare snart ha stöd för mp3. Det sägs också att man planerar för att ge HD1 stöd för mp3, även om man inte gått ut med det officiellt. Det borde ju räcka med att släppa en firmware.

Mmmm, man blir inte så lite sugen....

Tack för svaret! Jag skulle gärna låta ipoden bli min bäste vän, men jag vet inte om vi skulle tycka om varandra. Den musik som jag provlyssnat på med en Ipod var från en cd-skiva som konverterats med iTunes till AAC i 192 kbit/s. Jag använde mina egna Shure E2c, men jag tyckte ändå att basen lät klen. Det är ju sant att man inte kan förvänta sig en stereoanläggnings ljud, men jag blev ganska besviken. Min tre år gamla cd-spelare hade betydligt mer tryck i basen.

Om det bara var design och gränssnitt jag var ute efter skulle jag redan ha en Ipod. Hjärtat säger: köp Ipod, men förnuftet säger att jag nog ska kolla det är forumet ett tag till, innan jag bestämmer mig för att gå med i ert gäng... :rolleyes:

Jag funderar på att köpa antingen en Ipod 4G eller en Sony NW-HD1. Tyvärr har jag inte fått tillfälle att lyssna på Sonyn, men Ipod har jag lyssnat på några gånger. Är det någon som har lyssnat på Sonyn?

Att Ipoden har ett enkelt gränssnitt och prima design är ju bra, men för mig av underordnad betydelse. När jag väljer en bärbar musikspelare gör jag det först och främst med ljudetkvaliteten i åtanke. Efter vad jag har läst på forumet här så verkar det som om många tycker att Ipoden inte återger basen ordentligt. Därför kan jag inte riktigt förstå Ipod-hypen. Att Sonyn inte kan spela mp3 (än) är ju så klart en nackdel, men jag ska mest konvertera cd-skivor så det är inget stort problem. Nog med mina funderingar, är det någon som provlyssnat en NW-HD1 och kan säga lite om ljudet?

1